Informace o článku
A je po všem. Pravda už není tam někde venku, neb poslední TV díl X-files objasnil, co objasnit chtěl (měl). Nejspíš se ode mě teď očekává jakési shrn...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
12.11.2008 23:55:0012.11.2008 23:55:00

The X - files: THE TRUTH IS OUT THERE

A je po všem.

Pravda už není tam někde venku, neb poslední TV díl X-files objasnil, co objasnit chtěl (měl). Nejspíš se ode mě teď očekává jakési shrnutí... Prvořadě bych ráda zmínila úsměvné souvislosti s LOST: Locke si zahrál ve třech epizodách, tedy 3 různé role v rozmezí šesti let, a když se v předposledním dílu X-files objevil i Ben, ve své typicky „benovské“ roli, navíc v naprosto úžasném příběhu... Mazec. Stejně tak mě v jednom ze stěžejních dílů překvapil Moby: ony když začnou z hrobů zavražděných dětí vylézat zbloudilé duše při „My Weakness“... Srdeční paralýza. (A kousků z „Play“ v seriálu zaznělo více.)

Další věc – Chris Carter, otec tohoto projektu. Klobouk dolů: podařilo se mu u devíti sezón zachovat ono napětí týkající se vztahu Mulder-Scully, vytvořit naprosto autentické postavy (Muldera jsem nejednou měla za jeho aroganci chuť zabít:o), příběhy a osudy, které se nesmazatelně vryly divákům pod kůži. Kromě klasických vyšetřování paranormálních případů a částí, které souvisely s Mulderovou honbou za objevením pravdy, Chris Carter přihodil i díly odlehčené. A právě ty já považuji za vrcholné, neb tohle může vymyslet pouze cvok. Uznejte sami: týpek objeví džina, probudí jej a je mu nabídnuto splnění tří přání. Maník nejdříve zalepí (odstraní) ústa svému nadřízenému, poté si naporoučí loď, která mezi barabiznami v ulici vůbec nevypadá „divně“ (chlapík totiž zapomněl dodat „loď na vodě“) a jeho třetím přáním je být neviditelný. A již jako neviditelný vběhne do města. Na prvním přechodu pro chodce ho srazí náklaďák a přes ležící mrtvé neviditelné tělo se vzápětí přizabije cyklista... Tohle může vymyslet pouze magor. Samozřejmě scéna, kdy přivezou neviditelnou mrtvolu na pitevnu ke Scully – bez chyby.

Netroufám si teď sestavit žebříček oblíbenosti. Srdeční Humbug je nestárnoucí láska, spolu s mutantem. Kryczek také:o) A zapíchané tužky na stropě. A za finální hlášku považuji Mulderovu narážku týkajících se latexových rukavic: tenhle díl patří ke zlatým hřebům TV seriálů, kde jsou pracovními partnery žena & muž.

Již jsem oprávněna k registraci na Kult X... Muhehe:o)

draace

Ale ještě to musím vstřebat, tohle byl zatraceně náročný maratón.

A znovu vidět I want to believe:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

X-files jsem taky vždycky žrala a ještě ...

X-files jsem taky vždycky žrala a ještě teď žeru, představitele Muldera a Scullyové mi k sobě neodvratně sedí. Duchovny je jeden z nej herců, apropo nesleduješ momentálně seriál Californication, ve kterém hraje hlavní roli? Zase jedna z rolí, která na něj opravdu perfektně sedí :).
Gravatar

A na co budeš koukat teď? :o)

A na co budeš koukat teď? :o)
Gravatar

Celkem příspěvků 7839 • Celkem...

Celkem příspěvků 7839 • Celkem témat 319 • Celkem členů 104 • Nejnovějším uživatelem je mulins Zatím tam tedy nejsi :-D Až se zaregistruješ, pořádně tě tam přivítám. A budou i balónky :-D Žabičko...pojď taky rozšířit naše řady :-) www.kultx.cz/forum A k těm komediálním epizodám - pro mě nezapomenutelné - The Postmodern Prometheus (shipperské srdce plesá při závěrečný scéně), Small Potatoes (ef bííí ááááj), Dreamland (neskutečne komický dvojdíl) a nakonec snad nejoblíbenější..i když bez Muldera - Improbable :-D Ca va Ca va :-D
Gravatar

Kay: mutant = Postmodern Prometheus. Gen...

Kay: mutant = Postmodern Prometheus. Geniální, ten konec donutí člověka, aby si jej pustil ještě jednou. A ještě jednou... a ještě jednou....:o)))
Gravatar

Ahá :-) Já myslela, že myslíš jiného mut...

Ahá :-) Já myslela, že myslíš jiného mutanta :-) Ještě bych pak chtěla dodat, že další mojí srdcovkou je Memento Mori a nádherný voiceover, který v této epizodě miluju, už odkdy jsem to jako puberťačka viděla poprvé :-D Mám ho dokonce vypsanej :-D
Gravatar

Celkem příspěvků 7858 • Celkem...

Celkem příspěvků 7858 • Celkem témat 320 • Celkem členů 105 • Nejnovějším uživatelem je draace
Gravatar

Kay: bojuji s profilem. Nejde mi upravit...

Kay: bojuji s profilem. Nejde mi upravit fotka tak, aby se tam vlezla:o)))) Jinak díl s "ef-bí-áááj" cool, potom již zmíněný Dreamland, Vánoce s duchy a pak ponorka okupovaná nacisty - mega super. Hlavně Kuřák á la německý důstojník II. svět války - bomba. U ´Ca va Ca va´ jsem usnula a probudil mě závěrečná scéna (spadla mi čelist), hned jsem se musela podívat znovu. A ještě mě napadá scéna, kde Scully snídá takovou tu sojovou věc, zatímco ji Mulder láká na kruhy v obilí. Plus hláška "sundal jsem si kalhoty... ty mě vůbec neposloucháš":o)))))))))))
Gravatar

Kay: a ještě nezapomenutelná scéna telef...

Kay: a ještě nezapomenutelná scéna telefonátů z vany (Mulder, Scully, Skinner):o)))
Gravatar

Jojo :-D "Představ si, co zrovna dě...

Jojo :-D "Představ si, co zrovna dělá Skinner!" "To jsem pořád já, Muldere!" Huááá hahaha, kdo neviděl, nepochopí :-D Ono v podstatě i celý Hollywood A.D. je jedna velká bžunda
Gravatar

prosím nezapomínat na Máldra v růžovým t...

prosím nezapomínat na Máldra v růžovým tričku a Máldra ve videohře. Naprosto luxusní odvaz.
Gravatar

???????? ??????????? ???????? ????????

?? ????? ???? ????? ? ????? ? ???? ????? ????. ???? ??????? ??? ??? ??????? ?????????.

?????? ???????? ????? ?????? SEO2000

?????????? ?????????? ???? ??????? ????? ????? ?????? SEO2000