Informace o článku
Koktejl z třešní na scéně (opět) V rámci sobotního večera žhavím vyhledávač. Zuřivě pátrám po „Eins, zwei, drei, Karel nese asi čaj“, a k mé nepopsate...
draacedraace
na čem ujíždímna čem ujíždím
30.08.2008 22:07:0030.08.2008 22:07:00

nejvyhulenější české disko pecky :o)

Koktejl z třešní na scéně (opět)


V rámci sobotního večera žhavím vyhledávač. Zuřivě pátrám po „Eins, zwei, drei, Karel nese asi čaj“, a k mé nepopsatelné lítosti jsou veškeré odkazy mrtvé. O diskofilní genialitě Jiřího Korna jsem se v blogu nejednou rozepsala a absence zrovna tohoto hitu mě pálí. Na tohle lze pařit i za dalších dvacet let (úryvek z domácího videa ZDE)... Fakt škoda.

YouTube.com však jednu Kornovu perlu vyplivlo: Miss Moskva (video ZDE). A já si marně lámu hlavu, jak elegantně vylíčit, co tenhle profláklý hit ve své době znamenal, resp. jak jej na počátku devadesátých let vnímali občané, když se z vlasti vyháněli Rusové. A došlo na ještě jeden pokus, navazující na tento více než rok starý zápisek (odkaz ZDE). Popravdě jsem byla šokována, neb tento výkvět českého diska jsem viděla jednou v životě, a to ve věku, kdy jsem sotva na televizi dosáhla. Nicméně refrén v paměti zůstal, to je fakt, protože jestli mám něco plného hnoje, tak právě hlavu. (Ještě odkaz na inkriminované video - ZDE.)

A „Televize“ Viléma Čoka... Uhm, uhm... o to vás nemohu ochudit (video ZDE). Mimochodem, ještě jedna chabá vzpomínka, související se skupinou UNO. Jejich taneční číslo, ve kterém se zpívalo „tak neříkej, že já to neumím, vždyť je to jediné, čemu já rozumím...“, v černých a tudíž přiléhajících elasťákách, které nesmírně pobuřovaly mé prarodiče. Tohle najít... Zavařte paměť, vy staršího data narození, hádám rovněž přelom 80. a 90. let.

draace
Je 22:07 a z mých oken duní Kornův „Tržní démon“.
Jiří Korn je totiž magor.
A já nejspíš taky, protože jdu PŘETOČIT KAZETU, abych si to mohla dát ještě jednou.
Škoda, že 15 let staré JVC HI-FI neumí zvuk 5+1.
Jenom tu zatracenou kazetu jsem hledala hodinu a půl.
A pořád mám trapně zalehlé uši! (grrrrrrr)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Zacpat nos a fouknout (na ty uši) :o)

Zacpat nos a fouknout (na ty uši) :o)