Informace o článku
Osmý John a Krvavý Koleno John měl sedm bratrů. Byl osmý a nejmladší, a matka ho měla jako posledního nejradši, i když zlobil až hanba. „Jednou si pro...
draacedraace
...denní cint...denní cint
15.04.2008 23:45:0015.04.2008 23:45:00

story ze života

Osmý John a Krvavý Koleno

John měl sedm bratrů. Byl osmý a nejmladší, a matka ho měla jako posledního nejradši, i když zlobil až hanba.

„Jednou si pro něho stejně přijde Krvavý Koleno,“ říkali o něm starší lidé z okolí, ale Osmý John starší lidi neposlouchal a jejich rady pouštěl uchem tam a uchem ven. A když si něco zapamatoval, udělal vždycky pravý opak toho, co mu rada radila. „Osmý Johne,“ řekla třeba máma, „pamatuj si, že nesmíš šlapat na žáby. Žába nosí do domu neštěstí. Když takovou žábu zašlápneš, zlo z ní uteče ven a postihne celou naší rodinu.“

„Neboj mami,“ odpoví Osmý John. „Já už nebudu šlapat na žáby. Ani mě nenapadne.“

Ale jen se máma otočila, utíkal Osmý John k rybníku. A jak uvidí jednu žábu, hned ji zašlápne. A když potká dvě, zašlápne obě. Jen proto se stalo, že do stodoly vtrhly hladové myši a sežraly kočku, že v pokoji se rozbilo parádní zrcadlo, že v kamnech se ucpala roura do komína a že tatínek se pořezal při holení. A Osmý John se tomu jen smál.

„Miláčku,“ řekla mu máma jindy. „Nesmíš sedat na židli obráceně. Opěradlo má mít člověk za zády, a ne před sebou.“
„A proč?“ posmíval se Osmý John.
„Protože kdo sedá na židli obráceně, nosí lidem smůlu,“ vysvětlila mu máma, a John slíbil, že si to bude pamatovat. Ale sotva se máma otočila, tak HUP a posadil se na židli obráceně. Proto se stalo, že matka pekla chleba a celý bochník spálila. Pak chtěla svařit mléko, ale sotva dala hrnec na plotnu, mléko přeteklo. A přitom o ní lidé říkali:“Jo, to je hospodyně, máma od Osmého Johna. Ta mlíko nikdy nespálí.“

A Osmý John se smál. Osmý John se chechtal, protože věděl, kdo tu smůlu přivolal, a měl z toho potěšení.

„Zlatíčko,“ řekla mu máma v neděli. „Dneska nesmíš lézt na stromy a plašit ptáky. Kdo leze v neděli po stromech, plaší úrodu.“ A co udělal John? Celou neděli skákal ze stromu na strom a plašil ptáky. Proto uschly na poli brambory. Proto velká voda vyplavila melouny. Proto se do louky dal pejr a proto koza přestala dojit. Celá rodina naříkala, ale Osmý John se smál.

„Synáčku,“ řekla mu máma v úterý, „přestaň si strkat prsty do pusy a ukazováčkem si počítat zuby. Kdo tohle dělá, přivolá nemoc na celou rodinu.“ Osmý John všechno slíbil. Ale sotva se matka otočila, strčil špinavý ukazováček do pusy a počítal si zuby od rána do večera. V úterý, ve středu, i v pátek i v sobotu. Jen v neděli toho nechal, protože jak víte, v neděli šplhal na stromy. Proto dostalo jeho sedm brášků spalničky, matka uklouzla na schodech do sklepa, otec se znovu pořezal při holení a andulka v kleci dostala kašel.

Johnova máma se konečně rozzlobila. „Osmý Johne!“ řekla přísně, „jestli nezačneš ode dneška poslouchat, přijde si pro tebe Krvavý Koleno!“ A řekla to tak přísně, že John sekal až do večera dobrotu. Ale druhý den už na všechno zapomněl a dělal zase všechno obráceně.

A pak se to stalo. Osmý John byl sám doma a do světnice vrazilo Krvavý Koleno. Krvavý Koleno bydlelo na hřbitově a mělo přehled o všech zlobivých dětech v celé Virginii. Jakmile někde bylo s nějakým dítětem k nevydržení, nevydrželo to ani Krvavý Koleno, a pro toho zlobivce si přišlo.

„Osmý Johne!“ zvolalo Krvavý Koleno. „Ty jsi tak moc zlobil, že Tě ani domů nechci! Já Tě tu nechám, ale udělám z Tebe mastnej flek“. Na to Krvavý Koleno zmizelo a ze světnice zmizel i Osmý John. Místo něho na stole zbyl jen ten mastnej flek. Johnova matka se vrátila, a protože byla dobrá hospodyně, popadla rejžák a vařící vodu, a pískem začala ten flek na stole drhnout. Drhla, drhla, až ho úplně vydrhla. Jo, přesně takhle ten kluk dopad.

A pak kdo tady hulí.

draace
Nejsem autorem!!!
(objeveno na kazetě nahrávané pro Kitty - přečteno z knížky.)
U každého probíhala příprava na maturu jinak... Muhehe:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Libovkááá a co to navyprávět jako pohádk...

Libovkááá a co to navyprávět jako pohádku pro zlobivé děti!!!! Jo!!! přesně takhlééééé ten kluk dopaad... .... slyšíš tu intonaci drsnýho JACKA jak to vypráví? :D:D:D