Informace o článku
… před Vánocemi Letos jsem nakupovat nebyla. Opravdu… Časové tísně mi znemožňují návštěvu obchoďáků, takže celodenní courání po nákupech do sytosti js...
draacedraace
...denní cint...denní cint
11.12.2007 23:04:0011.12.2007 23:04:00

o nákupních horečkách

… před Vánocemi

Letos jsem nakupovat nebyla. Opravdu… Časové tísně mi znemožňují návštěvu obchoďáků, takže celodenní courání po nákupech do sytosti jsem si užila naposledy na jaře. Na jednu stranu je mi to líto, protože jsem holka a holky nakupují rády, nehledě na fakt, že když už se podaří navštívit nákupní centrum, tak si zpravidla nakoupí doprovod, zatímco já seženu minimum svých přání a představ.

Vánoční dárky jsem rozmýšlela hned po Novém roce, takže leccos jsem na malých žlutých papírcích zachycené měla. Oproti létům minulým se mi letos nepodařilo Ježíšky hromadit už v průběhu roku, takže jsem hodně času trávila vyhledáváním na netu, a obávám se, že při sečtení celkové výše poštovného mě trefí. Ano, žluté papírky jsou prima, ale to by je musel debil nezapomínat: na jednu položku zapomenete, pak při jejím doobjednávání zjistíte, že by stálo za pokus rovnou koupit i tohle, a po odklepnutí si vzpomenete, že jste si rovnou mohli vzít i támhleto… Klasika. Naprosto nejlepší jsou výběry dopravce: položka „pokud nesouhlasíte s přepravou XY, zašleme na požádání poštou“, takže je jisté, že balíček nepůjde poštou, ale soukromým dopravcem, se kterým se budete nahánět jako idioti, protože zdejší část města je atypická svými jednosměrnými ulicemi. Nemám s nimi dobré zkušenosti, a i když je na výběr dražší zboží s dopravou České pošty, tak volím poštu.

Dárek pro rodiče jsem měla rozmyšlený už od jara, že jim koupím digi satelit. Ten prastarý analogový sice nikdo nesledoval, ale postřehla jsem zájem o ČT24 a ČT4 Sport. K nám do doliny totiž nedosáhne ani TV Prima (natož signál digi TV či kabelovka), tak mi navýšení počtu programů přišlo jako ideální překvápko. S čím jsem však předem nepočítala, byla nutnost do projektu „můj přítel satelit“ zapojit i rodiče, protože tu věc je třeba namontovat v jejich domě a kvůli stromořadí budou nutné i kaskadérské kousky na hřebenu střechy. No a můj krásný plán vyhasl, protože tatínek jemně naznačil, že bych si to měla rozmyslet, investovat tolik peněz, s ohledem na výši mých příjmů...

Takže jsem namydlená. Je téměř půlka prosince a já nemám dárky pro rodiče. A vyloženě se mi chce hekticky řešit, co koupit, a v šibeniční lhůtě se prodírat brutálními davy přecpaných hypermarketů. Teď už e-shopy nestíhám…:o(

A aby toho nebylo málo, neskutečně mě irituje rádiový Ježíšek halekající „hohohooooo“. Že Ježíšek přežil válcující útok amerikánských tradic, je chvályhodné; ale bylo opravdu nutné jej prokřížit se Santou? Hybridní obchodní taktiky mi fakt vadí.

Daja Swito
Ta, co Vánoce miluje.
A ta, co o Vánocích zásadně neuklízí, nýbrž odpočívá.
Protože jaké si ty Vánoce uděláte, takové je máte:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Ahoj Draace, závidím ti! Ano upřímně ti ...

Ahoj Draace, závidím ti! Ano upřímně ti závidím, že neuklízíš, a že máš Vánoce takové jaké chceš. U mě doma už týden funguje předvánoční chaos, který se stupňuje společně s narůstajícím datem Táta to nazval Vánoční mrnění :) trpí jím hlavně mamka, mě by byl úklid volnej, ale zpívej píseň toho, čí chleba jíš, že? Takže před sebou mám Vánoce v hektickém duchu, okořeněné pátečním příjezdem absolutně cholerického a nesnášenlivého otce mojí mamky. Ještě že mám hajtřičky, toho času tři :)a dvd s pohádkama. K.
Gravatar

česká pošta..ehm..vzhledem k tomu,že se ...

česká pošta..ehm..vzhledem k tomu,že se mi oproti loňsku poněkud navýšil počet obdarováníhodných osob,zvolil jsem tutéž nákupní metodu,jako Ty.Klikat a klikat a pak už si jenom v pohodě dojít na poštu.Takže jsem klikal a klikal vzorně už během podzimu a když mi 30.11.přišel mail potvrzující,že poslední várka objednaných dárků byla právě podána na poštu,zamnul jsem si spokojeně rukama,jak jsem to letos pěkně stihl.Balík měl dorazit do dvou dnů.Kdyby náhodou nebyl u mě do tří,měl jsem se dle pokynů odesílatele dotázat na poště na číslo toho balíku.Jsem poměrně trpělivej,ale když se výzva k vyzvednutí zásilky neobjevila ani 12 dní po jejím odeslání,začala se mě zmocňovat panika.Dojdu na poštu,nadiktuju číslo balíku,slečna za přepážkou mě propichuje nevraživými pohledy,5 minut něco hledá v počítači a pak napůl vítězoslavně a napůl nakvašeně zvolá:"Jo,už to mám.Ve schránce jste žádnou výzvu mít nemohl,protože vám to přišlo právě dneska." Tak nevím. Asi to šlo z Prahy do KV přes Bulharsko.
Gravatar

V předvánočním chaosu blbne nejen pošta,...

V předvánočním chaosu blbne nejen pošta, i když mně se to naštěstí nikdy nestalo. Pošta mi dodává balíky minimálně třikrát do měsíce, před Vánocemi i vyšší počet, a vždy až pod nos. Nejsem doma? Přivezou mi to do práce, stačí jim nadiktovat kam. Naproti tomu pán, co dneska dodal balík od Mironetu... no comment.
Gravatar

Mnoo, já koupila rodičům rychlovarku, bo...

Mnoo, já koupila rodičům rychlovarku, bo ji ještě neměli + mámě takové hezoučké misky na dřevěném podnosu z Intersparu a tátovi DVD-R :-) A bráchovi jsem koupila Puzzle glóbus a ještě chtěl ponožky :-D :-D Co dostane můj zajíc to sem nenapíšu, protože vím, že sem chodí číst :-D A dráceti ještě dárek nemám...teda takovou drobnost už jo, ale hlavní ne :-D