Informace o článku
Jak jsem si odstřelila počítač Nejhorším na téhle pro mě naprosto strašlivé situaci je fakt, že vinen není nikdo jiný, než pouze a jenom já. Nemám na ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
16.07.2007 11:32:0016.07.2007 11:32:00

tragédie polední pauzy

Jak jsem si odstřelila počítač

Nejhorším na téhle pro mě naprosto strašlivé situaci je fakt, že vinen není nikdo jiný, než pouze a jenom já. Nemám na koho nadávat, nemám komu spílat, na koho si vylévat vztek… hrůůůůůůůůůůůůůzaaaaaaaaaaaaaa…

Co se přihodilo? Od pátku haproval internet, zvláštním způsobem: skype fachal bez problémů, ICQ po relativně delším nastartování také, ale prohlížeč ojediněle. Ani IE, ani mozilla, občas nenaběhla ani domovská stránka. Pokud náhodou ano, brzy spadla. Rychlost stabilně dvě mega (no fakt že jo)… Za normálních okolností bych vytáhla systémový log a zjišťovala, jestli někde neplave virus. Za nenormálních okolností jsem se rozhodla vyčistit kompletně celý systém, ode všech nepotřebných dat a registů, jako jsou cesty k fotkám apod. Program na čištění registrů se mi doposud nikdy nepodařilo spustit, tudíž jsem se uchýlila k osvědčené metodě pokusu a omylu, což u anglicky hovořících subjektů občas přinese nevídané ovoce. Ano, vyčistila jsem PC skutečně důkladně, a to tak důkladně, že kromě zbytečných registrů zmizely i informace nezbytečné, takže ikony hlásí „cesta nenalezena“, programy nejsou propojeny se spouštěčem, rozkliknout jakýkoliv adresář odkazující „někam“ je prakticky nemožné. Nepodíváte se ani do „tento počítač“, protože systém neví, kam se vlastně podívat.

Celá plocha je barevné pohřebiště mrtvých ikon.

Funkce pravého tlačítka na myši si uchovala přístup k „zoneru“, což je program na úpravu fotek. Ten naštěstí umí jakýkoliv soubor „zkopírovat do“, dokonce v něm lze spustit video, což mne nesmírně pobavilo… Ale to byla asi poslední úsměvná záležitost večera.

Nejsměšnějším činem v takové situaci (pokud se rovnou neuchýlíte k sebevraždě, popř. k popravě počítače, aby už se chudák netrápil) je snaha využít „nápovědy“ ve windows. Pravda, už je to v češtině, ale tím využitelnost této složky končí. Sice vám vyhledávač potvrdí, že existuje „obnova systému“, tedy navrácení počítače do původního stavu, ale kde jej hledat anebo jak se k němu dopídit, už kuloáry neuvádějí. Jediný napohled funkční odkaz je „zrušit obnovu systému“, což zrovna není to, co akutně potřebujete.

Můj poslední hrdinský kousek proběhl v biosu, kde jsem šmejdila poměrně dlouho a pátrala, které z těch anglických výrazů souvisí s navrácením systému do původního stavu. Cosi jsem objevila, anglický slovník potvrdil, že tohle slovo by mohlo být ono, ale ač jsem položku aktivovala (tedy jsem o tom přesvědčená), počítač žádné změny nevykazoval a ikony na ploše pochmurně nekomunikují dál.

Díky zoneru se mi podařilo na flashkartu přetáhnout dva word soubory, které do kůňova blogu vložím v práci. Co dál? Co nejnovějších a nezálohovaných 4 GB fotek?

To ví čert a Počítačový Bůh.

Daja Swito
Uživatel s destruktivním vztahem vůči PC.

Právě se mi podařilo olíznout nůž, kterým někdo krájel pálivou papriku. Krvavá torza nezahojených oparů jásají… ještě bych se mohla prstíkem podrbat v očičku, aby situace byla více než dokonalá… Muhehe…

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Muhaha, to je ale blazniva situace. Vyro...

Muhaha, to je ale blazniva situace. Vyrok, ze ve stavu, ktery jsi popsala jako vychozi (funkcni messanger a skype, nefunkcni prohlizec), se nejlepe osvedcil prosty restart modemu, Te asi nepovzbudi, vid...?
Gravatar

Mautycka: dejme tomu, že jako první věc ...

Mautycka: dejme tomu, že jako první věc jsem restartovala modem. Tuhle činnost mám po tolika pokusech zažitou, že už ji ani nepovažuji za opravný krok, bo restart modemu je nedílnou součástí uživatelské činnosti. Restartovala jsem modem i po restartu celého PC... nejednou... A pokaždé marně:o)