Informace o článku
Když jsem se ráno zadívala do zrcadla... ...byla jsem nucena si přiznat, že jsem úžasná. Bez sebemenších pochybností. Ano, najdou se jistě zarytí odpů...
draacedraace
...denní cint...denní cint
10.06.2007 6:12:0010.06.2007 6:12:00

astmoalergikovo okénko

Když jsem se ráno zadívala do zrcadla...

...byla jsem nucena si přiznat, že jsem úžasná. Bez sebemenších pochybností. Ano, najdou se jistě zarytí odpůrci tohoto faktu, a nemusí být nutně brněnsky blond (zdravím !:o), ale to nic na mém poznatku nezmění. Nepříjemný pocit, že se ze mne asi stává Kyklop, mi zrcadlo potvrdilo se vším všudy: jedno moje oko vypadá, že pařilo celou noc, a druhé že co nevidět odumře a vypadne z důlku ven. Kde je symetrie? Vážně musím vypadat jako debil pouze napůl?

Nevím proč, mi připadá, že si organismus postupně smlsává na záležitostech uvedených v mém středečním příspěvku o životě alergiků. Nepříliš taktně mi dává najevo, že ona to zase taková procházka růžovým sadem nebude, protože spotřeba kapesníků se mi rapidně zvedla na dva balíčky denně, a to šetřím! Tedy ne že bych je používala „recyklované“, ale snažím v rámci možností sopel házet z nosu pryč bez kapesníku. Ano, vypadá to naprosto nechutně a odporně a hnusoidně, ale každý, kdo je nucen utírat si rypák každých půl minuty, vám vysvětlí, jak je po dvou dnech kontakt nosu s kapesníkem bolestivý. Takže dvěma prsty sevřete dírky a frrrk, šup se sopelem do křoví, aniž byste si ušpinili prstíčky. Kdosi to označil za „ruský kapesník“, tak nevím, čí je to vlastně patent:o)

Docela ráda bych se i pořádně vyspala, tedy bez probouzení každou hodinu dvakrát. Volit mezi dýchat nosem anebo pusou už nemá význam: pokud natahujete vzduch nosem, za půl hodiny vás probudí zuřivě protestující sliznice, což znamená vstát a jít nosem natáhnout vodu, aby se pročistila celá trubice. Hrtan nadšený není, ale jak jinak ze sliznic smést svinstvo, které ji dráždí? Dýchání ústy sice neprobíhá skrz sliznice, ale pro změnu budí průdušky, které se vyrukují se záchvatem dušnosti, takže usínat s foukačkou v ruce. Mám jich několik... tu nejmíň brutální, s návodem 1-2x denně, asi spotřebuju za týden, nikoliv za půl roku. Teď ještě to kreténské vedro, úmorné, deptající a nesnesitelné. Nejsem zvyklá spát v teple. Ano, zabednila jsem ložnici, aby tam nenakukovalo sluníčko, ale stejně tam teplo vnikne. Teplo podporuje otoky, takže mám očička jako Číňan, kašel jako letitý kuřák dvou krabiček denně a rýmu jako vrata. Prostě jsem po všech stránkách žádaný typ...

Samozřejmě je neděle a všichni sousedé okolo se rozhodli hned po ránu sekat trávu. Jedna z věcí, kterou bych trestala zastřelením. Nemůžu si vyvětrat, protože to bych z oblaků pylů chcípla, nemůžu si pustit ventilátor, bo bych jím vířila prach, a v čističce vzduchu je zahlcený filtr. Jak já se vyspím? Rouška, doufejme, zabere. Jenom nesmí být cítit desinfekcí, protože jinak mi bude téct z nosu. Musela bych si do něho nacpat tampony... muhehe:o)

Daja Swito
Ke koni chodím.
Tělo se musí otužovat, ne?:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

frknutie sopľa stranou používajú aj cykl...

frknutie sopľa stranou používajú aj cyklisti, ale keďže kone boli skôr ako bicykle, jazdci majú zrejme autorské práva :o))) Mimochodom, cyklisti - pretekári (chlapi) za jazdy aj čúrajú ;o) o jazdcoch som ešte nepočul :o)))
Gravatar

Kamarád to zkoušel, ale pak si musel umý...

Kamarád to zkoušel, ale pak si musel umýt koně, moc mu to nevyšlo... :-D Kapesník znám jako valašský a tam ho používají i pěšáci, tak s těma autorákama vážně nevím... Jo, a na to pucování trubek, Draace, zkoušelas mořskou vodu ve spreji? Po všech ostatních marných pokusech se to na mě jeví být docela účinné :-) Akorát jsem si musela zvyknout, že je to v lahvi pod tlakem, takže když to napumpuju do potrubí, cítím to až za čelem...
Gravatar

Mautycka: mořskou vodu ve spreji??? No u...

Mautycka: mořskou vodu ve spreji??? No už jenom z toho názvu mě pálí nejen trubky, ale i celá hlava:-D
Gravatar

Mautycka: ještě technická, já koně nemyj...

Mautycka: ještě technická, já koně nemyju. Já když se boční frk nepovede, se do něho ještě utřu. On ten útok sopelů je oboustranný: on někdy na mě, já někdy na něho:o)
Gravatar

Já věděl, že jsme se přece jen něčím zap...

Já věděl, že jsme se přece jen něčím zapsali do historie, muhehe :o)))
Gravatar

mám pocit, že Mautycka nemyslela sopeľ.....

mám pocit, že Mautycka nemyslela sopeľ... :o)))
Gravatar

kltko, správně, s tím mytím to fakt neby...

kltko, správně, s tím mytím to fakt nebylo od sople :-D Mořská vodave spreji je náhodou fajn. Je čištěná a sterilizovaná, a při pravidelném používám fakt i pomáhá. Ještě jsem ji zkombinovala z ajurvédkým čajem Dalchini a po týdnu společného užívání jsem se poprvé v životě proběhla rozkvetlou loukou (kobyla na ruce) - bez následků!!! Žádný otok, kontaktní čočky i nechtěly rozmlátit oči, žádný sopel... Jsem nakonci té louky asi tak 10 minut přemítala, co mi vlastně chybí :-)
Gravatar

Ano. Chvilku to trvalo, ale došlo mi to,...

Ano. Chvilku to trvalo, ale došlo mi to, hahaha...:o)
Gravatar

Mautycka: já v rozkvetlé louce pilně běh...

Mautycka: já v rozkvetlé louce pilně běhám každý den. S kýblem a bez kýble, s koněm i bez koně... Sem tam se přihodí, že taky bez následků. Tedy do doby, než si doma lehnu a průdušky se dostanou do polohy horizontální. Pak už moc dobře vím, kde všude jsem byla a jak dlouho:o)))
Gravatar

draace: a spať ako netopier si skúšala? ...

draace: a spať ako netopier si skúšala? Zavesíš sa dolu hlavou na trám, sople si nerušene odkvapkávajú, nedusíš sa... :o)))
Gravatar

kltko: vyběhni osm pater paneláku po sch...

kltko: vyběhni osm pater paneláku po schodech, pak hned udělej stojku (simulace nutnosti dýchat) a dýchej pouze jednou nosní dírkou (simulace ucpaných průdušek soplem). Poté porovnej polohy "nohama na zemi" a "nohama nahoře"), a zajisté změníš větu "nedusíš sa". To jenom mimo soutěž:o)