Informace o článku
mOjE nOvÉ BRUSELY.... Nebojte, nehrabe mi. Jen jsem poněkud zdecimována písemným stylem mládeže. Sama si kladu otázku, jeli vliv nutnosti vyjadřovat s...
draacedraace
...denní cint...denní cint
06.05.2007 13:41:0006.05.2007 13:41:00

o bruslích a bruselech

mOjE nOvÉ BRUSELY....

Nebojte, nehrabe mi. Jen jsem poněkud zdecimována písemným stylem mládeže. Sama si kladu otázku, jeli vliv nutnosti vyjadřovat se i písemně (bo internet jaksi vyžaduje používání písmen) kladný anebo záporný. Není to tak dávno, kdy dospívající lidé opustili vzdělávací institut, a poté brali propisku do ruky jen při podepisování, natož aby dobrovolně přečetli i něco jiného než pohozené noviny na toaletě.

Takže v současné době mládež komunikuje i písemně, pomocí počítačů. Na jednu stranu obrovský zlom, že píšou i mimo školu, tedy čistě dobrovolně, ale manýry (úpravy), které na rodném jazyce páchají, mě nejednou nadzvednou ze židle. I když by se dalo dlouze spekulovat, nejedná-li se občas o umělecký úlet, třeba zmíněné prohazování malých a velkých písmem: nO uZnEjTe sAmI, žE tOhLe mUsEl vYmYsLeT nĚkDo, kDo sI vEliCe rÁd hRaJe... hAhAhA... Což je krevní skupina, které já osobně fandím. Proč asi...? muhehe:o)

Zpět k původnímu tématu. Ano, přišly mi brusle. To jako „brusely“, protože brusle=brusel (obligátní překlep:o) Zmiňovala jsem tady, že brusle jsem si vybrala v lednu, ale objednala je až v březnu, čekala na ně do dubna, v dubnu mi oznámili, že brusle nejsou... Vybrala jsem si jiné, které sice přišly záhy, ale byly mi malé... takže jsem hledala třetí, protože o číslo větší velikost neměli...

Nicméně prodejce se zachoval elegantně, a velikost od těch druhých sehnal. Což je super, protože mně se líbily víc než ty další.

Hurá, brusle mám doma. Decentně jsem se projela, z prvního pokoje do ložnice a z ložnice k počítači. Test velikosti OK (hluboká úleva). Kolega v práci mě před odchodem domů upozorňoval, ať jsem opatrná, prý „a zítra žádná odřená kolena!“ Když jsem pravdivě prohlásila, že to fakt nehrozí, protože já jezdím tak pomalu, že si kolena odřít nemůžu, ani kdybych chtěla, tak to zřejmě kdovíjak nepobral…:o)

Daja Swito
Bruslit se učím od r.2004: marně. Když mě na Letné předjíždějí malé děti, mívám chuť jim podrážet nohy anebo strkat větvičky do koleček.

Utěšuju se faktem, že učení „udržet se na koni“ mi trvalo mnohem déle.

Kvůli kotrmelci jsem mívala pokažené vysvědčení... zato umím perfektně házet vidlema: nejen hnůj, ale i na cíl, muhehe:o)


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

tak do těchhle koleček bys mohla zastrči...

tak do těchhle koleček bys mohla zastrčit maximálně tak párátka ;o)))
Gravatar

frost: strčit do koleček znamená cokoliv...

frost: strčit do koleček znamená cokoliv vložit do mezery mezi jednotlivými kolečky. Před první kolečko to nemá význam, bo brusle to přeskočí, ale pokud šoupneš klacík třeba mezi první a druhé, tak bác ho... většinou. U mě tedy spolehlivě ano:o)
Gravatar

mám kamaráta, ktorý si korčule (= brusel...

mám kamaráta, ktorý si korčule (= brusele :o))) ) moooc pochvaľuje a nedá na ne dopustiť. Je chirurg - ortopéd. :oP
Gravatar

No ono takové vteřinové lepidlo udělá ta...

No ono takové vteřinové lepidlo udělá taky své ;o)) Anebo bouchací kuličky, to je pak hotovo, muhehe :o)))
Gravatar

fluffyman - na brzdové telieska silikón ...

fluffyman - na brzdové telieska silikón olej a do ložiska sekundové lepidlo, to je voľba správnych drsňákov! :o)))
Gravatar

z toho že ti to moc nejde si nic nedělej...

z toho že ti to moc nejde si nic nedělej...jakmile se jednou začas dokopu na brusle ( šetřím si je aby mě vydrželi dlouho ;-D ) tak mám při sjezdu i nepatrného kopečku, či nějaké nerovnosti na silnici, totálně vytřeštěné oči stejně tak jako to umí Fíno a k tomu mám i smrt na jazyku...jinak na normálních bruslích válím docela dobře, ale na kolečkovejch mě to pořád nějak nejde a asi taky zůstanu navždy začátečníkem :-( z čehož má samozřejmě radost můj Petr, který na mě machruje se slovy " To musíš sjet takhle a to musíš dělat takhle a ne tak....." samozřejmě se mu to na mě machruje když žádný kolečkový brusle nemá a nikdy jsem ho na nich neviděla....to jsou holt ty chlapi, že????? :-D
Gravatar

Taky jezdíš na bruslejách (teď nevím jak...

Taky jezdíš na bruslejách (teď nevím jak se to správně píše abych zapadl)? Já je mám už 3 roky a někdy se mi zdá, že už mi to fakty jde, ale pak na ně vlezu za týden a podobám se primabalerině v ND... akorát ty pohyby jsou spíše křečovité než labutí píseň. Kdyby nepršelo dal bych ti lekci :-)
Gravatar

kltko a Fluff: a pak že já jsem vrahoune...

kltko a Fluff: a pak že já jsem vrahounek. Vteřinové lepidlo a bouchací kuličky... no jasně, a můžu si nové brusely kupovat každý rok, že jo... hujaháááá
Gravatar

Hanka: já neválím ani normálních bruslíc...

Hanka: já neválím ani normálních bruslích. Já se válím maximálně po zemi, když ztratím rovnováhu...:o)))
Gravatar

Jikous: správně je to "na bruselech...

Jikous: správně je to "na bruselech", hahaha:o)
Gravatar

Ty jsi ale SEBEvrahounek... Já myslel vt...

Ty jsi ale SEBEvrahounek... Já myslel vteřiňák do koleček dětem, ne tobě ;o)))