Informace o článku
o předpovědi počasí No sem by se toho vešlo… hahaha… Samozřejmě nebudu rozebírat prognózy meteorologických rosniček, ba ani globální oteplování, které...
draacedraace
...denní cint...denní cint
20.03.2007 11:30:0020.03.2007 11:30:00

žblept polední pauzy:o)

o předpovědi počasí

No sem by se toho vešlo… hahaha… Samozřejmě nebudu rozebírat prognózy meteorologických rosniček, ba ani globální oteplování, které je údajně příčinou nynějších výkyvů počasí. Zimu jsem tady už několikrát zhodnotila jako naprosté fiasko: mrzlo zhruba pětkrát, sníh napadl pořádně dvakrát a jestli rádoby držel dohromady dva týdny, tak to bylo hodně. Kdyby se mi na hajtru nelepily problémy virového a bacilového původu, tak vlastně super podmínky, pro mne: žádná zmrzlá voda, teplo…Tím pádem menší spotřeba sena, což je plus (akorát že náklady za veterináře pořizovací cenu sena značně převýšily:o))

Čistě teoreticky by za blížící se sněhovou kalamitu mohla nést zodpovědnost Evropa2. Vzpomeňme si na loňskou zimu, kdy notná část republiky ležela pod sněhem přes půl roku. Loeš s Patrikem tehdy zimu vypakovali poměrně vulgárně: otevřeli okno a Loeš v přímém přenosu hulákal do nebe „Zimo… Zimo, jdi do prd*le !“

No a Zima fakt šla. Za dveřmi duben, tak co s ní? Akorát že Zima se asi urazila, protože pak o sobě dlouhou dobu nedala vědět. Čekaly na ni děti, čekali na ni lyžaři, čekali na ni vlekaři, čekali na ni Loeš s Patrikem… Marně. Párkrát o sobě dala vědět, ale skutečně jen symbolicky. Není to ani pár týdnů, kdy zprávařka Evropy2 do éteru zvučně hlásala „zimě definitivně odzvonilo“, a to velice důrazně. Poukazovala na rekordní teploty opačného rázu, než jaký skýtá zima, vždyť minulý týden vyskočila rtuť teploměrů až na 19°C.

A ejhle, Ladovská zima is back. Morava je zasypaná a sníh se údajně řítí k nám. Vyloženě z toho nemám haló… hahaha… Sranda jako vrata, vysmáto jako na starém bělidle. Já věděla, proč ještě neuklízet punčocháče a teplé rukavičky. A co je větší legrace, nakonec opravdu vyjedu Vladař ve sněhu. A to bude symbolika neskutečné hodnoty… tam asi ukápne slza dojetí, protože kombinace „sníh – připravený kůň – podkovy – světlo až do půl sedmé“, taková se opravdu naskytne jen výjimečně.

Akorát doufejme, že letos těch výjimek nebude výjimečně přebytek… Nic se nemá přehánět. A ráno na E2 hrála SH, takže já teď čekám, až začne chumelit.

Daja Swito
so snow…

PS: Frost – zimní gumy ještě nesundávej. Aby pak přišlo jaro:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

"ukápne slza dojetí" čítam spr...

"ukápne slza dojetí" čítam správne ako "upadne rampoušek dojetí" ? :o)
Gravatar

Apropos - ohledně bílého nadělení zvanéh...

Apropos - ohledně bílého nadělení zvaného snow - vzpomene si někdo ještě na rapové album z dob našeho mládí s názvem Two Inches of Snow? :o))
Gravatar

Zimní gumy jsem ještě nesundal, ale niko...

Zimní gumy jsem ještě nesundal, ale nikoli kvůlivá spekulacím nad předpověďmi počasí, nýbrž z lenosti a nedostatku času. Ovšem pokud je nesundám, sněžit nebude. Ani tady. Vysněží se to někde nad Lubencem a sem nedorazí ani vločka.
Gravatar

Fluffy: infoooormer....:o)

Fluffy: infoooormer....:o)
Gravatar

Kltko: mrznout nebude. Jenom sněžit:-o) ...

Kltko: mrznout nebude. Jenom sněžit:-o) Takže žádné rampouchy.
Gravatar

Frost: ty, hele... schovej to auto do Fr...

Frost: ty, hele... schovej to auto do Frostovy garáže, aspoň na jeden den. Já do toho Vladaře chci na sněhu:o)))
Gravatar

draace: bingooo! :o))) Takže krom mrkve ...

draace: bingooo! :o))) Takže krom mrkve mám zase poslat 747 se sněhem? ;o)