Informace o článku
o věcech potřebných i nepotřebných Jak se cítí draace, po víkendu? Inu, potřebovalo by dovolenou na zotavenou těla i ducha. V rámci plánovaného vymalo...
draacedraace
...denní cint...denní cint
22.01.2007 20:05:0022.01.2007 20:05:00

o věcech

o věcech potřebných i nepotřebných

Jak se cítí draace, po víkendu?
Inu, potřebovalo by dovolenou na zotavenou těla i ducha.

V rámci plánovaného vymalování svého druhého pokoje jsem se totiž jala třídit svůj majetek, a to do dvou výhradních skupin: na „co potřebuju“ a „co nepotřebuju“. Já totiž hrozně ráda vyhazuji nepotřebné věci. Jsem přešťastná, když mohu obsah svého „majetku“ smrsknout třeba na polovinu, ale rok od roku to jde hůře a hůře. Většina těch krámů bohužel potřeba je:o(

Top favoritem čistky se jednoznačně staly papíry. Jelikož vlastním vypalovačku a internet přestal být drahým médiem, nemá význam uchovávat důležité poznatky v šanonech. A tak jsem uschovala pouze historické zápisky šílencovy, které doposud nejsou nikde zálohované formou word souborů, a zbytek jsem hromadila u dveří. Mno, nějaké tři krabice papírů by z toho byly, věčná škoda, že nefungují sběrny, hnedle by z takového množství bordelu člověk měl radost.
Vyhodila jsem dva komíny prádla, protože se mi sem prostě nevejde. Tudíž doufám, že poté, co jsme sundali koníkům podkovy, přijdou mega tuhé mrazy a já si budu rvát vlasy, že mám málo hadrů ke koni. Ono se to nezdá, ale věci ke koním zaberou 2/3 šatníku zkrátka proto, že je nelze z hygienických důvodů nosit moc dlouho:o) Objevila jsem neskutečný počet lichých ponožek a vyhodila mnou milované bombarďáky, protože mi přetékal šuplík. Ano, mé hnusné antierotické a těžce antikoncepční kalhotky určené k nošení typu „kůň – bláto, mráz minus dvacet jedna a všechny sračkovité práce, které k tomu patří“, jsou už v nebi. Teď jsem na sebe zvědavá, s jakým nadšením budu tahat satén a kraječky k hajtře. Jenomže když tady volba jasná je, co vyhodit a co nechat...:o(((
Přebrala jsem hromadu veteše, protřídila i banality typu „pastelky, fixy, vodovky, tempery, aniliny, tužky, pera, propisky“, „památeční předměty“, resty, staré časopisy, nedodělané dárky a spoustu dalších podobných nápadů s nálepkou „někdy příště“. Objevila jsem nezvěstné faktury a účty, již neplatná potvrzení o záruční době a manuál k televizi, jakož i tajné zásoby čokolády (a tím nemám na mysli onu pověstnou zásobu kofil:o)

Dva dny jsem skákala mezi krabicemi a plnila jednu igelitku za druhou: spalitelné, nespalitelné plast a nespalitelné ostatní, takže jsem pak pro změnu poskakovala mezi přeplněnými igelitkami. Ovšem předchozí uvedené položky jsou prd proti tomu, co mne čekalo v místech určených pro věci související s koněm.

Náhodný pozorovatel by dle obsahu snadno usoudil, že koní vlastním nejméně pět, a to kdo ví jestli ne víc. To byste nevěřili, co všechno může mít jeden kůň. Pravdou je, že základní věci se zdvojnásobily v době, kdy jsem byla majitelka hajter dvou, Bobánka i Fina naráz, ale to nic nemění na faktu, kolik koní by se z toho „oblíklo“ teď. Jenom deček pod sedlo v počtu pět: černá protiskluzová vykrojená, černý filtz vykrojený, černá lemovaná nevykrojená, modrá s modrým lemem nevykrojená a modrá pracovní. Termodeka jednou použitá (ano, ucpaný vikýř během uragánu), obyč. deka nikdy nepoužitá, zvony nepoužité, zadní kamaše nepoužité, přední pouze na závody, dvoje flaušové bandáže; dvě vodítka, plastové třmeny a nerez třmeny, třmen. řemeny prošívané i neprošívané, dva podbřišníky. Uzdečky dvě kompletní závodní, jedna lonžovací, jedna rádoby westernová, jedna venkovní a jedna pracovní, několik nánosníků, které nepoužívám, tři plonková udidla, dva martingaly, poprsák... Postroj na skijöring, u kterého jsem se hlasitě zasmála (pro neznalé: tahle věc slouží k zapřažení lyžaře, kterého vleče kůň) a především hrozně moc rolniček. To by byla recese jako prase, navěsit na koně rolničky a vyjet po té zelené travičce mezi zpívajícími sýkorkami...:o)
Krabici s drobnostmi typu „gumičky, grify apod.“ nemá cenu zmiňovat. Snad jen nalezená piksla od MSM, ve které bylo kilo Gelapony (že by krycí manévr?:o) a počet odčervovacích past 8, což souhlasí. Bych mohla svůj druhý pokoj z fleku přejmenovat na koňský frc. A když vezmu v potaz, kolik věcí má herka ve stáji...

Ale pointa: kdybych se u věcí náležících koni rozhodovala na stejné bázi jako u sebe, tedy stylem „potřebuje vs nepotřebuje“, tak by mu nezůstalo skoro nic... hahaha:o)))) V současné době akorát provazová ohlávka, vodítko a háček na kopyta.

Daja Swito
uklízečka pařící při tématicky podobném songu „knocking“.
Tedy co se týče videa. V tom videoklipu prý jančila uklízečka, ale ověřené to nemám:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Z následujícího výčtu vyplývá následujíc...

Z následujícího výčtu vyplývá následující: 1) Potřebuješ očividně řadu sudých ponožek, tekže příště žádné páry od Ježíška, ale jen sudé 2) Není mi jasné, který satén chceš nosit k Finovi(není to to, co si myslím, že ne? :o)) 3) Kofil je zřejmě stále dost, takže taky utrum, muhehe 4) Ty rolničky schovej, ty se budou hodit, hlavně v kapradí ;o) 5) co jsou gumičky vím, taky nám nepřišel nálev, ale co jsou proboha grify? :o))
Gravatar

ha, ha, já mam taky hafo lichejch ponože...

ha, ha, já mam taky hafo lichejch ponožek, co je takhle někdy zkusit spárovat ? ;o)))
Gravatar

1. Ano, sudé ponožky... ale pozor: musí ...

1. Ano, sudé ponožky... ale pozor: musí být patřičně pronošené a s dírami místo pat, protože jinak se mi nevejdou do boty. 2. Ze saténu mám většinu spodního prádla, nikoliv jen košilku. 3) Letitá moudrost: kofil není NIKDY dost. 4) rolničky schovám, protože původně byly koupeny pro účastníky memoriam akce "Bobánkova rolnička", která se bohužel nikdy nekonala, protože poslední solidní sněhová nadílka vhodná k podobným akcím zde byla v r.2001. 5) gumičky jsou na zaplétání hřívy, a grify (neboli ozuby) jsou takové ty "výčnělky" na podkovách. Pracovní koně je mají na podkově navařené, pro práci v lese jsou grify nezbytností, a sportovním koním se šroubují pro práci na kluzkém terénu, protože holá podkova bez vzorku na většině povrchů klouže (skluznice:o). Oprava: grify máme koupené, ale nikdy jsme je nepoužili:o) Prozatím jsme vystačili s navařenou "peckou" na koncích podkov. Ještě nějaké otázky?