Informace o článku
V létě, během čekání na příjezd šéfové, v autě plném brigádníků (oprava: brigádnic) probíhalo i vzájemné prohlížení občanek (Míša coby čerstvá patnáct...
draacedraace
...denní cint...denní cint
19.10.2011 0:38:0019.10.2011 0:38:00

ctihodná občanka

V létě, během čekání na příjezd šéfové, v autě plném brigádníků (oprava: brigádnic) probíhalo i vzájemné prohlížení občanek (Míša coby čerstvá patnáctka se prostě musela pochlubit:-) V rámci zjišťování, kdo na fotce občanského průkazu vypadá jako největší debil, děti bystře odhalily, že platnost mého OP končí v listopadu, a jelikož jsem v pondělí mířila na úřad doručit právníkův elaborát, napadlo mě jít se podívat, jestli se tam někde neválejí i formuláře pro vystavení nové občanky.

A válely. A měla jsem s sebou propisku, a dokonce i fotografii, kterou s sebou nosím pro případ, že by došlo k naprosto nečekané návštěvě velkého magistrátu, díky které bych já měla po roce opět platný průkaz řidičský (prostě některé civilizační úkony jsou na rámec mých schopností).

Takže jsem se jala hned na chodbě začít vyplňovat formulář a u kolonky „manžel-manželka“ jsem se podléhala obrovskému pokušení, a nebýt na dveřích paní úřednice cedule VSTUPUJTE POUZE S ŘÁDNĚ VYPLNĚNÝMI FORMULÁŘI, asi bych neodolala.
A samozřejmě jsem si vzpomněla na tetu Hálovou, když mi posledně posílala dopis...:D

draace
Paní úřednice mě nejdřív pochválila, že to mám přesně načasované, že nová občanka přijde pár dní před propadnutím staré.
A pak mi vynadala, že v žádosti mám „Místo narození - Praha7“, zatímco v občance je „Praha6“, a že chce vidět rodný list. Ale povedlo se mi jí vysvětlit, že Bubeneč je rozhraní, že asi úředníci posunuli hranici Prahy7, a že ať tedy ze sedmičky přepíše šestku:-)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

:D :D :D hustý :D

:D :D :D hustý :D
Gravatar

A je ti jasný, že se dají do občanky nap...

A je ti jasný, že se dají do občanky napsat i děti, jo? :oD