Informace o článku
Léto je prima čas, co se týče poptávky po levných pracovních silách. S mým ksichtem na ulici s koštětem nevypadám blbě (jakože student na brigádě:-), ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
26.07.2011 22:49:0026.07.2011 22:49:00

štětce a krumpáče

Léto je prima čas, co se týče poptávky po levných pracovních silách. S mým ksichtem na ulici s koštětem nevypadám blbě (jakože student na brigádě:-), a když jde o úkolovou mzdu, není většího potěšení, než být nejlepším ze všech (sběr višní k soutěžení nejvíc ideální).

Dnešek jsem strávila také venku, v pozici likvidátora bordelu (nejnovější poznatek: dřevo pořezané firmou ČEZ odmítá hořet, na rozdíl od pokáceného obcí), a když už nebylo co pálit, tasila jsem štětce a jala jsem se nanášet zelenou (nedělám si srandu) barvu na bránu pozemku. A v tu samou chvíli se na druhé straně silnice odehrálo obligátní divadlo „Kterak jim krumpáče vypadly z rukou“, neboť v daném místě pracovala skupina dělníků, pravděpodobně opravujících vodovodní potrubí.

I když, „pracovala“ je silný výraz. V době, kdy jsem byla skryta stavbou, se jim jistý pracovní výkon nedal upřít: jeden rozvážně kopal, dva na něho čuměli, třetí zpomaloval provoz na komunikaci (ten byl nejdůležitější), čtvrtý seděl v bagru a občas někam popojel. Téma hovoru většinou „zkurvená práce“ či „zkurvené vedro“, které se v momentě, kdy jsem na druhou stranu brány napochodovala já, změnilo v představení „já, ten nejvíc alfa samec“, kdy by se hustota testosteronu dala krájet a prodávat po kilech. Zde bych ráda podotkla, že jsem nebyla atraktivně oděna (spíš naopak) a že jsem většinu času strávila k nim zády a se sluchátky na uších, protože dialogy na téma „vole, ty seš ale debil“ mi opravdu neimponují.

A práce jim z ruky vypadla úplně, už nekopal ani ten jeden. Nejdůležitější z nich nadále střežil silnici, protože to mu jistě dodávalo pocit největšího machra na planetě Zemi, a pracovní nasazení se proměnilo v nežádoucí efekt. Proč se předvádět prací, že ano? Ono je důležitější halekat, hýkat, titulovat se voly a krávami, a samozřejmě zkoušet, jestli náhodou třeba neslyším, což bylo nutné deset minut komentovat ještě hlasitějším „neslyší, vole, neslyší!“, zřejmě aby to pochopila kompletně celá skupina. A nic mě nepotěšilo víc, než když pak přijela dvě auta, a rozjařený a nabuzený kolektiv nejbáječnějších alfa samečků naložila a odvezla. Jaká to úleva!

Nedalo mi to a šla jsem se na jejich celodenní dílo podívat. A docela by mě zajímala výše jejich platů a ziskovost firmy. Sorry, ale tohle bych možná vykopala i já sama, za celý jeden den, a možná bych stihla zároveň i odklánět dopravu:D

draace
V pravěku byl největším borcem samec, který skolil největší zvíře.
Co by asi skolili tihle? :D
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

:D :D :D :D

:D :D :D :D
Gravatar

Připomíná mi to "Tvoje hochy" ...

Připomíná mi to "Tvoje hochy" :oD :oD :oD
Gravatar

Hošánci, kdyby se jim zvedl testosteron,...

Hošánci, kdyby se jim zvedl testosteron, by a) vykopali díru v čase hodném světového rekordu, b) nebyli by trapní až na půdu. Dalí by určitě donesl květinu, a vůbec bych se nedivila, kdyby mi sebrali štětec a ukázali mi, jak rychle se dá natřít brána. A hlavně: na jejich těla by se dalo s požitkem dívat:D
Gravatar

:oD :oD :oD Ale to : "neslyší, vol...

:oD :oD :oD Ale to : "neslyší, vole, neslyší" mi je hrozně pripomělo :oD
Gravatar

a já vím náhodou úplně přesně, co by hoš...

a já vím náhodou úplně přesně, co by hošánci udělali, kdyby věděli, že nesnášíš zelenou barvu :D
Gravatar

ta plechovka byla relativně malá a větši...

ta plechovka byla relativně malá a většina obsahu už byla pryč, takže na to, aby bylo draace nazeleno a všichni hošánci nazaeleno k tomu, už opravdu nebylo dost materiálu :-D :-D Ale nějaká variace na téma "zelené puntíky" by se s trochou fantazie možná uskutečnit dala :-)
Gravatar

Tak to prr, hošánci by na MNĚ zelený úto...

Tak to prr, hošánci by na MNĚ zelený útok NIKDY nespáchali:D
Gravatar

No jasně :oD :oD :oD

No jasně :oD :oD :oD