Informace o článku
Ano. Tedy spíš než dívalo bych měla použít termín "průběžně sledovalo", a vedly mě k tomu dva důvody. Prvním je naprosto úžasná knížka "Tajný deník Ad...
draacedraace
...denní cint...denní cint
29.04.2011 20:27:0029.04.2011 20:27:00

Dívalo se draace na královskou svatbu?

Ano.
Tedy spíš než dívalo bych měla použít termín "průběžně sledovalo", a vedly mě k tomu dva důvody.

Prvním je naprosto úžasná knížka "Tajný deník Adriana Molea", kterou jsem coby dítko četla pravidelně (excelentní britský humor; navíc právě tohle dílo mi jasně ukázalo, že psát deník za účelem, aby byl čten, může být krok správným směrem). Adrian Mole byl britský školák, zaznamenávající den po dni svou pubertu (byť autorem knihy byla žena, jestli mě paměť nešálí) a kromě fanouškovství ke skupině ABBA (coby komunistickému dítku mi přišlo naprosto neuvěřitelné a fantastické jít do obchodu a koupit si nejnovější album v den vydání, protože tohle pro nás byla absolutní utopie) mi v paměti uvízly jeho zápisky vztahující se ke královské svatbě Diany a Charlese. Adrain Mole si nejdříve rval vlasy, že polibek promeškal, zatímco v dalších příspěvcích nadával na nespočet repríz v televizi.

Na symbolické Dejavu si potrpím a díky Loešově podrobné instruktáži v Ranní show E2 (zakončené songem "V lese, v lese, na jehličí, koná se svatba trpasličí) jsem věděla, kdy svatba začíná a jak bude probíhat. A stejně jako Adrian jsem onen zásadní moment (ze snoubenců se stali novomanželé) prošvihla, ale vlasy si nervu, máme přece YouTube.

Druhým důvodem byla zvědavost, co se týče samotné Anglie. Chtěla jsem vidět emoce obyvatelstva, atmosféru, samozřejmě mě nemálo zajímala královská garda a jak budou koně vypadat v ulicích Londýna. A pochvala čt24, protože přenos byl perfektní, tradice nejen popsány povolanými odborníky, ale i rozpitvány, a co se mi líbilo nejvíc, Angličané tak velkou událost nehrotili do extrému. Divákům dopřáli průvod, byli naleštění, byli dokonalí a perfektně připravení, ale zároveň se drželi tradic. Až je člověku líto, že nejsme království, protože těžko takhle na dálku pochopit, co se odehrávalo v jejich nitru.

Takže líbilo. Ale nejlepší bylo, že jsem si včera stáhla film "Romantics", pojednávající o noci před svatbou, což bylo tématicky naprosto noblesní. Sledovala jsem průběžně film, neméně průběžně svatbu Kate a Williama... prostě hustý:-)

draace
Samozřejmě vím, že u sousedů začíná MS.
Ale královská svatba je královská svatba:-)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Teď to vypadá, jak když jsem posedlá kom...

Teď to vypadá, jak když jsem posedlá komentováním, když já mám prostě potřebu se vyjádřit i k tomuhle :oD Obzvláště proto, že jsem zažívala úplně oébdobné pocity. Vzpomínky na svatbu Diany a Charlese z deníku Adriana Molea a to, že se William žení (a že má vůbec nějakou nevěstu, ehm) jsem se dozvěděla vlastně od Loeše, který mě nakazil nadšením, takže jsem si ten přímej přenos zapla (narozdíl od Patrika, kterýho neopstilo znechucení :oD) a polibek jsem taky samozřejmě prošvihla. Ještěže to youtube máme :oD Ale sliby nejvíc fňuk. Nicméně - chodí nám na angličtinu občas povídat jedna rodilá angličanka, která tvrdí, že královskou rodinu moc neprožívá, že je to prostě něco, co je daleko, co není ani reálný, a co v jejich zemi vlastně nemá svou funkci. Tak nevim - ale podle davů tam to vypadalo spíš opačně :o)
Gravatar

Možná záleží i na bydlišti. Farmáře král...

Možná záleží i na bydlišti. Farmáře královská rodina pravděpodobně nebrala ani před sto lety, zatímco pro Londýňany to byla lukrativní záležitost. Těžko soudit.
Gravatar

Jé, miluju Tajný deník :-)). Narazila js...

Jé, miluju Tajný deník :-)). Narazila jsem na něj minulý měsíc při úklidu knihovny a s radostí se začetla. A chystám se i na další pokračování. Jen kdyby měl den aspoň 30 hodin :-).