Informace o článku
Minulý týden jsem hloubala, jak překvapit nejmenovanou kamarádku, když už se jí blížily narozeniny. Překvapit jakože opravdu překvapit, aniž by bylo n...
draacedraace
...denní cint...denní cint
18.04.2011 6:18:0018.04.2011 6:18:00

o komunitách současných a minulých

Minulý týden jsem hloubala, jak překvapit nejmenovanou kamarádku, když už se jí blížily narozeniny. Překvapit jakože opravdu překvapit, aniž by bylo nutné organizovat přepadovky (vtipné bylo, že přepadovku stihla spáchat jiná skupina, a tomu jsem se smála až do večera). Předstartovní stres mi kreativitu nemálo brzdil, to je pravda, ale zhruba hodinu před kýženým narozeninovým dnem mě přece jen cosi napadlo.

Cosi, co jsem zplodila doslova na koleni, kdy to ze mě naprosto spontánně vylezlo samo. A bylo to stvořené tak akorát, aby pointu vstřebala především oslavenkyně, ale aby se emocí nažrala i komunita spřízněných duší, do jejíchž útrob jsem záhy elaborát umístila.

Právě vymyšlení, kam to schovat, aby si to samo našlo cestu k adresátovi, byla docela prekérka, protože jinak by to nebylo překvapení. A tak mě napadlo použít místo, kde se daná komunita schází, což jsem vydedukovala na základě vlastních zkušeností z komunity jiné, protože jakmile se v ní jakkoliv mihne má existence, tamtamy zafungují spolehlivě. Během dne mám z několika zdrojů echo, kdy, kde, jak a kam se mám podívat.

Vtipná byla registrace, kterou jsem spáchala kvůli původně plánované formě blahopřání o pár dní dřív, a pak už jsem akorát čekala, KDY to praskne. Kdy to prosákne k oslavenci.

A zde se nabízí otázka, jak dlouho bych ještě čekala. Resp. jak dlouho by trvalo, než by shodnou nečekaných náhod komunita adresáta na překvápko upozornila. Třeba ne půl roku, ale jen pouhý den, a nebylo by třeba sepisovat tenhle článek, jenomže já nejsem ani tak netrpělivá, jako spíš udivená. Že komunitní vlákna nefungují, že pospolitost není tak silná a prokrvená, jako to bývalo v našich dobách. Že si mezi kdysi svými lidmi připadám jako návštěvník cizí planety, se mi nestalo poprvé (prostě jsou jiní, vidí věci jinak a především je jinak vnímají), ale tenhle konkrétní příklad naopak překvapil mě.

Nemluvě o vůbec první reakci, která je plná takového nepochopení a skoro až opovržení, že mi nezbude než konstatovat, že naše éra je definitivně a nenávratně pryč. Že oni jsou naladění úplně jinak, protože „nezažili“ a většinou nejsou ochotní vstřebávat emoce, které jsou jim cizí. A to je škoda, protože pak jim pravá hloubka NIKDY otevřena nebude a zůstanou pouze v povrchní sféře (nadsazeně vyjádřeno).

Konkrétnější už být bohužel nemohu, protože trošku překvapení v překvapení zůstat musí:-)

draace
Aneb jak draaceti nevyšlo překvapení...
Vysmáto. Čekala jsem hodně, včetně bouřlivých OT reakcí, ale totální ignoraci opravdu ne:D
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

No dobrý, jako :cD Co, co, co?!!!! Nicmé...

No dobrý, jako :cD Co, co, co?!!!! Nicméně nejsem ze "staré" komunity, ale podobný pocity mám dost často...
Gravatar

Co, co, co?:D Hledej! :D

Co, co, co?:D Hledej! :D
Gravatar

Ty voe, já hledám jak o život :cD Si při...

Ty voe, já hledám jak o život :cD Si připadám, jak při hledání velikonočních vajíček :cD
Gravatar

Chceš nápovědu? :-)

Chceš nápovědu? :-)
Gravatar

Já nevím :cD Zatím podrobuji tvůj článek...

Já nevím :cD Zatím podrobuji tvůj článek důkladné analýze a snažim se z toho pochytat co nejvíc vodítek :cD
Gravatar

Já nevím :cD Zatím podrobuji Tvůj článek...

Já nevím :cD Zatím podrobuji Tvůj článek důkladné analýze (už asi po stopadesáté) a snažim se z toho vyvodit co nejvíc vodítek :cD
Gravatar

Zatím jsem u toho, že sis asi vybrala bl...

Zatím jsem u toho, že sis asi vybrala blbou komunitu :cD
Gravatar

Ok. Hledej na nejmenovaném fóru, kde se ...

Ok. Hledej na nejmenovaném fóru, kde se s oblibou propírá fuj Mareš:-)
Gravatar

kua, tam jsem byla :cD To bylo jako prvn...

kua, tam jsem byla :cD To bylo jako první :cD