Informace o článku
Nova se rozhodla pro radikální řez do večerního programu. Od neděle 6. února nabídne divákům každý den mimo pátku a soboty v hlavním vysílacím čase tu...
draacedraace
...denní cint...denní cint
31.01.2011 20:06:0031.01.2011 20:06:00

Televize Nova mění překvapivě program

Nova se rozhodla pro radikální řez do večerního programu. Od neděle 6. února nabídne divákům každý den mimo pátku a soboty v hlavním vysílacím čase tureckou telenovelu Tisíc a jedna noc.

Televize nakoupila a odvysílá 179 dílů zmíněné telenovely. V pondělí, středu a neděli diváci uvidí od 20.00 vždy dva díly najednou, v úterý a čtvrtek se romantická telenovela bude vysílat po jednom díle, a to vždy po skončení epizody Ordinace v růžové zahradě.

Ti, kdo se dívají na slovenskou Markízu se již se zmíněnou telenovelou, natočenou v letech 2006 až 2009, setkali. Hlavními postavami seriálu je talentovaná architektka Šeherezáda (Bergüzar Koreová), svobodná matka pětiletého chlapce, který má leukémii. Potřebuje peníze na synovu operaci. Onur Aksa (Halit Ergençl), majitel firmy, kde Šeherezáda pracuje, je ochoten jí peníze půjčit, ale jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle stále víc touží po její přítomnosti. Zdvojnásobuje svou nabídku a jako protihodnotu žádá další společnou noc. Šeherezáda znechucená jeho návrhem se sice pokouší nalézt jinou práci, ale osud všechno zkomplikuje...

zdroj: jp, Právo

+++
A jelikož se nám datum kvapem blíží, musím na tuto informaci reagovat i já, byť to úplně logické není, protože televizi jsem během Vánoc zapnula jednou (kvůli Krokodýlům), a před ní jsem viděla Velkou Pardubickou a únorovou olympiádu.

Mně totiž záměr Novy nepřijde jako sebevražda. Digitalizace signálu naší vlasti rozšířila trh, místo tří programů set-top box umožňuje kanálů minimálně deset a sledovanost klesla i Nově, na čemž není nic neobvyklého. A jak jinak připoutat diváky ke svému vysílání, než dlouhým seriálem, na který stačí koupit práva a který již výsledky sledovanosti na kontě má?

Lidé, kteří televizi nesledují, ji sledovat nezačnou, nezávisle na tureckém seriálu. Naopak náruživé seriálo-žrouty by tohle dílo ušité na míru méně náročným divákům uspokojit mohlo. Risk = zisk, a hlavně: v případě nízké sledovanosti lze pořad přesunout do méně atraktivních hodin. Skalní diváci si svou drogu totiž vždycky najdou:-)

draace
V současné době těžce nezávislá, co se týče seriálů.
Ale kecala bych, že nevzpomínám na LOST. V téhle době začínávala nová série...:-)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: