Informace o článku
„To je opravdu divení hodné, že v nížinách je problém 5cm sněhu, a ve výšinách o metr víc. A ještě víc divné je, když se to každý rok s železnou pravi...
draacedraace
...denní cint...denní cint
02.12.2010 21:14:0002.12.2010 21:14:00

A padá a padá a padá... i v Praze:-)

„To je opravdu divení hodné, že v nížinách je problém 5cm sněhu, a ve výšinách o metr víc.
A ještě víc divné je, když se to každý rok s železnou pravidelností opakuje.
A úplně nejdivnější je, když se ti z vyšších oblastí kasají, jací jsou borci, když mají o metr sněhu víc a mají s tím problémy, a jací jsou naopak ti z nížin tupci, když napadne vůbec nějaký sníh a mají problémy také.

Hlava mi to nebere, ale asi to tak má být.“

Právě tenhle status jsem si vyvěsila na zeď krátce poté, co počet příspěvku na téma „pražáci se můžou podělat kvůli trošce sněhu“ přesáhl hranici únosnosti, ve většině případů z klávesnic Moraváků. Moraváci asi nejsou s to pochopit, že doprava ve městě s počtem obyvatelů milion trpí kolapsy i bez sněhu. A že pokud sníh zabere další kousky už tak cenného místa, je logické, že budou větší zácpy a větší problémy, notabene pokud není sníh kam odklízet, protože kromě silnic je nutné prokopat i chodníky a to po celé šíři (počet obyvatel je poněkud vyšší, než v moravském zapadákově, kde stačí prohrabat tenkou nudli).

Ale koncentrace počtu obyvatel asi není prioritní: mimopražák z druhého konce republiky zasypaný dvěma metry sněhu je prostě machr, zatímco Pražák potýkající se s půl metrem je blbec. A jak jsem již zmínila: byť se to opakuje rok co rok, mimopražští z toho pokaždé mají orgasmus. Asi euforie z vítězství nad Prahou (nebo tak něco).

Než se v Komentářích rozpoutá rozhořčená diskuze na téma „Tak proč blbci Pražáci jezdí na letních gumách, když napadne sníh?“, odpovím vystihující frází EvyH:“Mezi řidiči kamionů je úplně stejné procento hovad, jako mezi řidiči čehokoliv ostatního."
Čiliže velké město má logicky víc řidičů-hovad než město malé, a je fuk, jestli za volantem osobáku nebo kamionu. Víc lidí = větší problémy. Obyčejná přímá úměrnost; akorát že malým počtem řidičů-hovad se nikdo mediálně zabývat nebude.

Závěrem bych ráda podotkla toto: i příští rok napadne sníh, a pokud napadne i v Praze, budou z toho velké problémy. Takže se tomu opravdu nedivte.

draace
Ještě jedna citace od EvyH:“Výjimku tvoří zvýšené množství zhovadilosti u řidičů společnosti Student Agency na trase Praha-Karlovy Vary.“
Protože s tím nemohu nesouhlasit:-)))


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Ano, ano, ano! :c))))))))

Ano, ano, ano! :c))))))))
Gravatar

Hahaha :-). Notně se bavím,páč žiju v ho...

Hahaha :-). Notně se bavím,páč žiju v horách, do Prahy jezdím i tak často. Např. sobotní návštěva- sněhu mrtě, bylo znát že je to problém, naštěstí jsme nechytli špičku (a dementní dotaz mého drahého- proč ty lidi pořád couraj po silnici? :D). Ehm cestou zpět mě probudil taktéž můj drahý při telefonátu na policii a udání jednoho řidiče SA (nečekaně :D) trasa Pha-Vary :D