Informace o článku
Ráno jsem zahájila vskutku netradičně. Zde bych ráda zdůraznila, že i homo sapiens, nezávisle na stupni inteligence, rád podléhá získaným stereotypům:...
draacedraace
...denní cint...denní cint
22.11.2010 22:16:0022.11.2010 22:16:00

vypečené pondělí

Ráno jsem zahájila vskutku netradičně. Zde bych ráda zdůraznila, že i homo sapiens, nezávisle na stupni inteligence, rád podléhá získaným stereotypům: vlastním okem vidíte, že kabel DSL končí těsně pod oknem, tedy že do modemu prokazatelně nic neteče (zkrátka a jednoduše proto, že není kudy), ale stejně první, co uděláte, je restart modemu. Zažitý zvyk, dost možná podmíněný prohlášením otce Mulcahyho „věřit na zázraky je náplň mé práce“.

K zázraku bohužel nedošlo. Místo kafe a teplého rohlíku jsem musela co nejrychleji seběhnout do nejnižšího patra a v žirafích pantoflích honem zapojit kabel nový, dokud byla tma (pravděpodobně historicky první dochovaný moment, kdy jsem ocenila temno před sedmou hodinou ranní).

Náhradní kabely mám, ale zničení původního ve mně hlodalo, protože vyšplhat do podkroví kvůli násilnému odtržení draacete od internetu zavání buď psychickým narušením, nebo paranormálním jevem. A teď co je horší! Žena moje poradila agenta Muldera, ale po důkladné analýze jsem došla k závěru jinému, a tímto vyhlašuji všem kun(*)ám válku. Že dělají kravál na půdě, budiž, ale přežvýkávat dsl mi nikdo, ale opravdu nikdo nebude!

V podobném duchu se nesla nevinná činnost, nakrmení ubohého a ve stáji separovaného chudáčka koníčka, a v iluzi, že ve dvou budeme rychlejší a já tudíž budu v práci dřív, jsem přizvala na akci Ivu. Plán perfektní, ovšem s malou faktickou vadou: napytlování a přemístění sena ke koni se o pár hodin protáhlo, neb jsem ve svém excelentně dokonalém rozvrhu zapomněla na položku „astmatický záchvat“. Snaha o dotáhnutí akce do zdárného konce byla a dokonce v podobě několika pokusů, ale po třiceti metrech s nákladem jsem usoudila, že asi fakt ne.

A tak jsme seděly, Iva hrála na mobilu hru, mobil vyluzoval ještě podivnější zvuky než já, a opodál herky žvýkaly seno. Úžasná pastevní idyla!

A závěr, mého pondělku?
Ta malá černá zubatá věc, která už se nevejde do klína, mi po láskyplném prokousnutí ušního boltce čmajzla náušnici. Tak se necháme překvapit, kde (resp. v čem) mou drahou náušničku najdu.

draace
První krok kuní defenzivy spočívá v preventivním pořízení dalšího náhradního kabelu.
Teprve poté vytáhnu zbraně těžkého kalibru!


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: