Informace o článku
Po vymrznutí v práci, kdy mi v elegantních botičkách brutálně prochladly dolní končetiny (od špiček prstů až po kolena, a to i skrz punčochy), jsem ce...
draacedraace
...denní cint...denní cint
19.08.2010 6:51:0019.08.2010 6:51:00

nejsou boty jako boty

Po vymrznutí v práci, kdy mi v elegantních botičkách brutálně prochladly dolní končetiny (od špiček prstů až po kolena, a to i skrz punčochy), jsem celý večer trpěla. Kruciální bolest, nepomáhala teplá voda ani zabalení do fleecu, flauše a županu, a následné spaní v tlustých termo podkolenkách, určeným horolezcům (geniální dárek od maminky k Vánocům), ve mně ráno podnítilo myšlenku si je nechat i do práce. Zima se drží pod stolem, odtud ji nevyštvete, když je barák zateplený, a nápad se mi zdál po všech stránkách výtečný.

Zádrhel nastal při obouvání: noha v termo podkolence se do elegantní botky nevešla ani při snaze o ne zrovna šetrné obutí. A co teď? Dojít pro punčochy a vědět, že večer zapláču? Nebo si vzít do práce deku a mít pod stolem nenápadně přikrytá kolena? Proč vlastně nemám letní civilní boty, do kterých se vejde tlustá ponožka? Nebo ještě lépe dvě tlusté ponožky?

A tak jsem do práce vyrazila v koňských. Nedělám si srandu: opláchla jsem pět let starou kdysi luxusní značkovou obuv, která se vepředu lehce páře, vyklepala z podrážek sračky a hnůj, a vyrazila do zaměstnání. V kanclu bych dnes měla být sama a v nejhorším otevřu oknu a svedu odér na „asi zvenku“.

A je mi od nohou teplo!

draace

Akorát to rychlé opláchnutí... Ano, boty jsou mokré. Trošku. Ale termo podkolenky si s tím hravě poradily!
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Ty jsi opravdu expert...já se picnu, my ...

Ty jsi opravdu expert...já se picnu, my na Moravě máme vedro jak blázen a Ty si bereš tlustý ponožky..nevyměníme si to? :-)
Gravatar

Monika: na Moravu ne, tam nemají rádi Pr...

Monika: na Moravu ne, tam nemají rádi Pražáky a lynčovali by mě:D Jinak pro upřesnění, hodnoty mého tlaku, když ho hodně našlápnu, jsou 80/50, a když sedím v kanclu a šéf vytváří průvan, nemám šanci se zahřát. Ani rum nohy neprohřeje:-)
Gravatar

draace: Já jsem taky rodilý Pražák a jak...

draace: Já jsem taky rodilý Pražák a jak jsem se krásně domestikovala..hele, viď, koukej :-D
Gravatar

Monika: tak to gratuluju. U mě to neklap...

Monika: tak to gratuluju. U mě to neklaplo. Mně to naopak vyděsilo, až jsem úplně přestala používat "viď" a místo "hele" říkám "vole". A když ve filmu typu Bobule zazní od majitele vinice "koukej", bojím se o život:D
Gravatar

I když občas se tvůrcům dabingu podaří n...

I když občas se tvůrcům dabingu podaří noblesní kousek: viz Madagaskar, konkrétně Jelimanův pobočník a jeho nářečí. Řvala jsem smíchy, už jen jak otevřel hubu, to bylo mistrovské dílo:-)
Gravatar

V práci deku mám. Ne nenápadně, ale napr...

V práci deku mám. Ne nenápadně, ale naprosto nápadně se do ní příležitostně balím, i když teď není ta doba... ještě v květnu ale třeba byla;-)
Gravatar

Hihi, já mám celoročně univerzální milov...

Hihi, já mám celoročně univerzální milované kecky (dříve sálovky :D), v nich i při 30°C teplé ponožky (lyžařské podkolenky), pokud je nad 30°c mám pouze obyč ponožky :D... PS: Moris v Madaskaru jako nejvíc, hlavně mám mámu z Ostravy, takže tam co čas jezdíme a skoro se mnou pokaždý šlehne když slyším papuče nebo "ezemeska" :D
Gravatar

draace: No já su z Prahýý ;-) a můj muž ...

draace: No já su z Prahýý ;-) a můj muž je Brňák, jeho tatínek je z Ostravy..takže u nás je veselo :D Koukám pořád na něco, chodím dýl místo pozdě a místo izolepy používám lepenku...
Gravatar

A u Bobulí jsem se smála taky...nejenom ...

A u Bobulí jsem se smála taky...nejenom koukej, ale taky viď tam používají pořád. Ale tak to je jen drobná vada na kráse :-)
Gravatar

Mismon: koňských bot mi tady líto není, ...

Mismon: koňských bot mi tady líto není, ale deky by asi bylo, při představě, kolik by tady do ní naskákalo filcek a jiného humusu. Dodnes jsem nesebrala dostatek odvahy k otestování,je-li voda opravdu pitná, a když otvírám šuplíky, pokaždé se bojím, že na mě něco vyskočí. Podobné humus prostředí jsem okusila před devíti lety na nádraží Praha-Libeň... bleeee. A když jsem savem vydrhla desku stolu, klávesnici a myš, jala jsem se přejet i telefon a zjistila jsem, že má bílou barvu:-)
Gravatar

Elis: copak papuče, ale to používání pře...

Elis: copak papuče, ale to používání předložek... sraz O půl páté, co bude NA večeři (nebo ještě lépe "co si dáš NA pití?). A také odvody od bratří Slováků: NAŠE koně a jejich MALÉ hříbátka:-)
Gravatar

Monika: tak lepenka k nám do Sudet už ta...

Monika: tak lepenka k nám do Sudet už také dorazila:-) Ale já radši izolepu. A co se týče Bobulí, tam chybějící dialekt zazdil atmosféru vinic. Tuctový fake. Když vezmu v potaz, že v Pán prstenů se museli užvejkaní američani učit staroanglický ostrovní přízvuk... Tak aspoň Moris z Madagaskaru zachránil čest filmařského řemesla, to je největší borec:-)
Gravatar

draace: předložky mi nikdy nevadili, ale...

draace: předložky mi nikdy nevadili, ale na svojí babičku jsem alergická, protože to je fakt moraván jak z Brna. Kratky zobák a když začně nadávat tak já se lámu v pase a ona je nasratá 4x víc :D. A pro mě opravdu nejhorší je- pojď mi pomoct napsat tu ezemesku, to mám skoro husí kůži :D
Gravatar

nj malo tuku, porad zima... kdo ma okras...

nj malo tuku, porad zima... kdo ma okrasny tukovy pas tyto problemy naprosto nezna .)
Gravatar

yudetha: jak okrasný tukový pas pomůže z...

yudetha: jak okrasný tukový pas pomůže zahřát nohy?:D Mívala jsem 66kg a zima by úplně stejně, jako při 54kg:-)
Gravatar

podle me celkova termoregulace je s OTP ...

podle me celkova termoregulace je s OTP tak nejak lepsi...mivala jsem jednu dobu 48 kilo a taky mi byla zima. nyni v 65 je to mnohem lepsi... vlastne spis nesnasim vedra .)
Gravatar

Všimla jsem si, že lidé s OTP většinou v...

Všimla jsem si, že lidé s OTP většinou větrají právě ve chvíli, kdy se snažím rozmrznout. Připadá mi to nefér, hlavně proto, že se mi ještě nepodařilo OTP získat, ať dělám, co dělám. Teplárna též nebere ohled a přes léto sprostě netopí.
Gravatar

Termoregulaci mi OTP nikdy nevylepšilo a...

Termoregulaci mi OTP nikdy nevylepšilo a to jsem měla 48kg naposledy někdy v páté třídě ZŠ. Vedro pražící na mě mi také nedělá dobře, protože ten tlak to neukoriguje, ale zase je všude teplíčko... i doma, pod stolem, v ložnici, ve skříni... všude. Chci zpátky vedra!
Gravatar

Sraz o půl páté používáme v Kolíně někdy...

Sraz o půl páté používáme v Kolíně někdy taky :O))) (mně nejvíc překvapili štipky, protože jsem tohle slovo nikdy neslyšela a Ostraváci zase nikdy neslyšeli slovo škvor...)
Gravatar

Lena: štipky také neznám:-) Jako ono je ...

Lena: štipky také neznám:-) Jako ono je v pořádku, že i tak prťavá republika má několikero druhů nářečí a různé dialekty. Má to své kouzlo. Ale rapidní rozdíl je v přístupu, protože když se moravák hádá, že umí perfektně česky, trefil by mě šlak už proto, že se vyjadřuje "moravsky" a už vůbec ne spisovně. Naproti tomu pražáci ví, že "celej" a "známej" a "veselej" asi spisovně není, a neznám jediného, který by moravákovi moravštinu hanil. A nesetkala jsem se s tím, že by pražáci vedli cíleně děti k antimoravismu:-)
Gravatar

Já si myslím, že náš názor na moraváky j...

Já si myslím, že náš názor na moraváky je identický :O)))
Gravatar

No holky, já vždycky, ač už mám moravský...

No holky, já vždycky, ač už mám moravský dialekt v malíku, hrdě hlásím, že jsem z Prahy. A neustále mě překvapuje, kolika lidem to vadí...Zato jsem nepotkala Pražáka, který by měl problém s Moravou :-)) Ale já už se jenom směju ;-)
Gravatar

Mým největším moravským zážitkem bylo, k...

Mým největším moravským zážitkem bylo, když jsem oznámila, že se hodlám přesunout do Prahy, načež padlo "do Prahy?? Proč do Prahy???" A následující "přece se nastěhuješ sem a otěhotníš" mě vyděsilo k smrti. A po vyřčení názoru, že Praha je cílem těch, kteří by nikde jinde nic nedokázali, mi skutečně otevřelo oči. Od té doby hrdě hlásím, že jsem narodila v Praze, byť tam nebydlím:-)Ale na druhou stranu, mí nejlepší přátelé jsou z Moravy a naštěstí s pražákama problém nemají.
Gravatar

draace: Tak teď jsi mě fakt pobavila :-D...

draace: Tak teď jsi mě fakt pobavila :-D Ale jako jóó, až se mě někdo zase zeptá, proč jsem šla na Moravu, řeknu, že proto, že v Praze prorazí každá nula, hahaha :-D Taktéž hrdě hlásím, že jsem Pražák jako poleno...a na láskyplné označení cajzlovko už jsem si zvykla ;-)
Gravatar

BTW: Tuhle jsme vyděsili příbuzné, když ...

BTW: Tuhle jsme vyděsili příbuzné, když se ke mně můj muž přivinul a říká: "Pojď sem, ty moje cajzlovko..." a já: "Nepůjdu, moravskéj balíku..." Je třeba to brát s humorem :-)
Gravatar

Já jsem jednu dobu kvůli tomu moraváky h...

Já jsem jednu dobu kvůli tomu moraváky hodně nesnášela, protože tuhle xenofóbnost nechápu a nerozumím jí, jakoby záleželo na tom, kde se kdo narodil a nejvíc nafoukaní jsou právě ti pražáci, kteří pocházejí z Moravy a bydlí pár let v Praze (vlastní zkušenost), kdežto rodilí pražáci jsou v pohodě. Ale poslední dobou zjišťuju, že ne každý moravák je prahofóbní kretén, s některýma je i sranda :oD