Informace o článku
Stýská se mi po vedrech. Jakože opravdu. Respektuji, že pro lidi i zvířata to bylo náročné, ale já jsem si rochnila. Na přímé sluníčko jsem nemusela a...
draacedraace
...denní cint...denní cint
27.07.2010 22:44:0027.07.2010 22:44:00

úterně

Stýská se mi po vedrech. Jakože opravdu. Respektuji, že pro lidi i zvířata to bylo náročné, ale já jsem si rochnila. Na přímé sluníčko jsem nemusela a sálající teplo v místnostech jsem si užívala plnými doušky. Nabíjelo mě to a mohla jsem spát v saténové noční košilce a klidně být odkopaná s vystrčeným zadkem...

Sluníčko svícením bohužel šetří a zde by slušela věta „tak aspoň můžeme s koňmi naplno trénovat, před sobotními závody“, jenomže realita je samozřejmě jiná, protože jízdárna nahodila image tankodromu a jakákoliv korektnější práce je na jejím povrchu nemožná. A nutit koně pracovat na udusané hlíně či neméně betonové trávě, to není košer. Ono to v sobotu nějak dopadne! Kondici koně mají a jízdárenské mezery budou muset tradičně nahradit vrozenou šikovností (pokud jim to nezmrví jezdec:-)

A pořád mi v hlavě visí Love Parade, jako nepříjemný brouk. Tragédie všech rodin, kterým vyvrcholení léta vzalo blízké, do toho komentáře v diskuzích o smažkách a vypatlaných mozcích z techna. Když porovnám osobní zkušenosti, mnohem víc než taneční open-air festivaly mě děsí pivem nacamraní fotbaloví fanoušci, agresivní a devastující. Jenomže fotbal světu nevadí, fotbal je in, zatímco kdysi davově roztančené ulice Berlína postupně spadají do kolonky „odstrašující příklad“, protože technoparty jsou přece pro feťáky.

Nehledě na fakt, že Love Parade nebyla technoparty, ale to naše média evidentně nejsou schopna pochopit, a pokaždé, když je na mě z éteru vyplivnuto „technosvátek“, propadám nutkání hlasitě výt.

A doufám, že jsem neurazila technaře, byť techno opravdu není mým šálkem kávy. Náhodou je to mazec, když v šest ráno obléhá údolí našeho města duc-duc-duc a do toho žvýkají krávy:-)

draace

Uctěte památku Love Parade, vrcholu léta.

Na všech podobných festivalech: Mácháč, Transmission...

Hned bych vyrazila, mít s kým.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

draace: Ano, máš pravdu, feťáci na festi...

draace: Ano, máš pravdu, feťáci na festivaly nejezdí, neboť ty kromě drog už nic moc jiného nezajímá. Na stranu druhou jde spotřeba různých tanečních drog na těchto akcích tohoto rozsahu do metráků. To že Love Parade vytěsnili z Berlína byl začátek průšvihu a uzavřeným a přeplněným prostorem to zkončilo. Jinak co se týče fotbalových ultras a dalších podobných, tak fotbal je jen záminka pro určitý druh lidí. Jakýkoli dav je potencionální nebezpečí neboť zajišťuje anonymitu a značně usnadňuje některým jedincům ovládání ostatních. Jestli já se tady na tom světě bojím, tak je zlých, arogantních a hloupých lidí. Nebojím se slézt do propasti, ani toulat se v noci po lese, ale za volantem a nočním městě.
Gravatar

Spotřeba tanečních drog jde do metráků p...

Spotřeba tanečních drog jde do metráků především proto, že i počet uživatelů byl velký. Nebo je snad rozdíl, když bere jeden z deseti v klubu, kde lidí sto, nebo na akci, kde je lidí milión? Procentuálně to vychází stejně: víc lidí = víc chlastu a drog.
Gravatar

Ne, že bych toužila být ušlapána davem, ...

Ne, že bych toužila být ušlapána davem, ale anonymita davu na koncertech je jedním z vrcholných emocí, které jsem zažila. Lidi splynou do jednoho celku, byť se neznají, nádhera. Viz stěrače při Never let me...
Gravatar

"Lidi splynou do jednoho celku, byť...

"Lidi splynou do jednoho celku, byť se neznají, nádhera." nevím jestli se trefím draaceti do noty, ale právě pro tu atmosféru, miluju tenhle klip. Nevím do jaké míry jsou tanečníči režírovaní a do jaké spontánní, ale klip je úžasnej :-) http://www.youtube.com/watch?v=YItQpgocC6U&playnext=1&videos=_gSWJRtcSKM
Gravatar

Lola: bombastické, ohromně jsi mi nakopl...

Lola: bombastické, ohromně jsi mi nakopla den. Kreativita BEP by byla na dlouhé vyprávění, oni jsou machři, a tohle je fakt nářez... To je Oprah Winfrey, ta dáma ve žlutém? Nedivím se, že byla out, protože kdo tohle nezažil, nepochopí. A svítící semafory... LoveParade hadr:-) Díky, za zážitek.
Gravatar

Lola: tak už jsem to viděla pětkrát a ne...

Lola: tak už jsem to viděla pětkrát a není všem dnům konec...:D Jinak já přihodím odkaz na stěrače: http://www.youtube.com/watch?v=uOcA-knzN84 Dle data to vypadá, že vepředu stírám i já, to je zrovna v tu dobu, kdy umřel Michael.
Gravatar

Už to znám skoro nazpaměť :D :D

Už to znám skoro nazpaměť :D :D