Informace o článku
Není to úplně dlouho, co Loeš s Patrikem řešili téma „Divadlo Járy Cimrmana – navštivme jej, než umřou“. Debata se týkala shánění vstupenek, neboť prá...
draacedraace
...denní cint...denní cint
06.06.2010 9:09:0006.06.2010 9:09:00

odešel Ladislav Smoljak :-(

Není to úplně dlouho, co Loeš s Patrikem řešili téma „Divadlo Járy Cimrmana – navštivme jej, než umřou“. Debata se týkala shánění vstupenek, neboť právě tuhle frázi si jeden z nich (nejspíš Loeš) vyslechl přímo ve frontě na lístky.

Onehdy morbidně humorná historka se dnes časně ráno stala krutou realitou.

Nezbude než poděkovat rodičům, že mě na jejich představení brávali už od dětství, že jsem doslova odkojená hrou Hospoda na mýtince a že humor Cimrmanovců je s naší rodinou propojený doslova do morku kostí. Cimrmanovci k nám prostě patří, s jejich hrami jsem vyrůstala a netřeba dodávat, jak s námi zpráva o smrti Ladislava Smoljaka zacloumala a zacloumá, protože tatínek je právě teď v divadle, na probíhající soutěži amatérských divadelních souborů, a s největší pravděpodobností zatím ještě pořád netuší.

Těžko soudit, co bude s Divadlem Járy Cimrmana dál, ale jedno je jisté: tvůrčí duch Ladislava Smojlaka je natolik pevně zapsaný do srdcí českých i slovenských diváků, že zůstane nesmrtelným. Co film, to národní klenot, a divadelní kreativitu dua Smoljak & Svěrák snad není třeba rozpitvávat.

draace

Jdu hledat.

Fotku „Smoljak á la Einstein“.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Taky mě to ráno po zapnutí kompu dostalo...

Taky mě to ráno po zapnutí kompu dostalo, taky jsem psala na blog, i když kratšeji, protože jsem tam musela dodatečně nacpat i Muka, tahle dvě úmrtí lidí, které mám spojené s dětstvím, mi házejí takovou divnou souvislost...:-(
Gravatar

já to četla ráno v 7h a úplně mě to rozh...

já to četla ráno v 7h a úplně mě to rozhodilo a zkazilo den, nějak jsem nepočítala, že už je mu tolik!! nějak jsem zapoměla přemýšlet o tom, že lidi stárnou a brala jsem ho jako padesátníka :(((....tenhle rok je snad nejdivnější za posledních pár let, pád polského prezidentského letadla, odchod dvou našich kulturních velikánů, sopka na Islandu, únik ropy do oceánu, povodně a divné počasí a o tom co prožíváme my a někteří známý doma radči ani nemluvím :((( bojím se bude dál!!
Gravatar

Mně "tohle" začalo už před rok...

Mně "tohle" začalo už před rokem. Tak snad už nebude hůř.