Informace o článku
(aneb popis ze strany ženy) Jsou Velikonoce. Původně náboženský svátek, nyní stupidní rádoby tradice, jejíž smysl spočítá v nutnosti být ožralý dřív, ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
05.04.2010 0:00:0005.04.2010 0:00:00

Velikonoce: den, kdy ztrácím soudnost i smysl pro humor

(aneb popis ze strany ženy)

Jsou Velikonoce. Původně náboženský svátek, nyní stupidní rádoby tradice, jejíž smysl spočítá v nutnosti být ožralý dřív, než odbije pravé poledne, a vylívat si adrenalin jarním proutím.

V případě ženy nelze vyjít svobodně na ulici, protože hrozí střet se třemi skupinami mužských.

a) kategorie děti, s košíčky a pomlázkami

- nutný stupeň sebeovládání č.1, kdy velmi těžce odoláváte spratka i s pomlázkou narvat do popelnice hlavou napřed, byť by se do ní krásně vešel, a to z důvodu, že většina těchto naivních mláďat nebyla obeznámena s faktem, že Velikonoce my ženy nemáme rády. Haranti věří na vajíčka, a co hůř, mívají ochranku (otec, starší bratr apod.).

b) kategorie dospělí, s pomlázkou a vratkou chůzí

- nutný stupeň sebeovládání č.2, aneb „K dospělým je nutné chovat úctu a respekt“, byť na danou věc máte zcela jiný názor. Ani dospělý zralý muž není s to chápat, že konkrétně vám se velikonoční tradice ani ne tak hnusí, jako spíš ve vás vzbuzuje nutkání každou větu začít i končit výrazem NASRAT.

c) kategorie něco mezi dítětem a dospělým, s pomlázkou a řevem

- nutný odboj, protože sebeovládání je o ničem. A právě kvůli těmhle kreténům nenávidíte Velikonoce! Debilové považují pomlázku za komunikační prostředek a s přibývajícím množstvím alkoholu zesilují kontakt. A aby jejich mužská ega byla náležitě pohlazena, holky by během šlehání měly utíkat, ječet a pištět.

Ale co my, které na téhle formě projevu nefrčíme?

Jednoduchá odpověď: dostaneme nejvíc. A čím víc nevřískáme, tím víc rány bolí. A když říkám bolí, tak tím myslím bolí, protože proutí není made in China.

Takže si seberte pomlázky, a jděte s nimi do prdele, a klidně i dvakrát!

Až budu akutně potřebovat modřiny a jelita, udělám si je sama, i bez Velikonoc.

Vůbec nejdojemnější jsou úterní hlášky. Odpověď „ani jednou“ na dotaz „Kolikrát Tě včera vyšlehali?“ většinou vzbudí neskrývaný úžas a nepochopení, s dodatkem „a není Ti to líto?“

Nerozumím tomu. Co by mi mělo být líto? Že jsem raději vyklidila pole, než abych byla zmítání bezmocí a zuřivostí? Kolikrát jsem zkoušela trávit Velikonoce s maminkou, otevírat koledníkům a namlouvat si, že vlastně o nic nejde, ale vnitřní averze vypěstovaná v dětství byla, je a bude silnější. Prostě nenávidím Velikonoce, víc není co řešit.

A nějak nemám pocit, že bych uschla, když do sebe nenechávám řezat.

Ba naopak! :D

draace

Pomlázky jsou největší česká trapárna.

A co na to Jan Tleskač, to mě dneska opravdu nezajímá!:o)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tohle mi přesně mluví z duše. A právě P...

Tohle mi přesně mluví z duše. A právě PROTO (všem těm nechápavým xichtům, co na mě s vytřeštěnýma očima plnýma pohoršení hledí "ale VŽDYŤ je to TRADICE!!!" bych tohle měla nechat přečíst. A zakončit to slovy NASRAT :D A ještě bych ráda dodala, že to není jen proto, že odjakživa podrejvám veškeré "autority" a odjakživa sabotuju veškeré "tradiční hodnoty" ale HLAVNĚ proto, protože mi to přijde ujetý, absurdní a neskutečně NA PALICI trapný.... se nyní provokativně odebírám na vyjížďku se Zrzkem, se slovy že "nevím kdy se vrátím" :D (a myslím to upřimně jako Standa Gross) :-)
Gravatar

Takze ja se k vam pridam devcata, nejste...

Takze ja se k vam pridam devcata, nejste v tom rozhodne sami! :D. Dnesni velikonocni pondeli travim u rodicu, kde tuto tradici nedrzime, otec uz davno dostal rozum a ohledne pomlazky a slehani ma jen obcasne kecy (diky mu za to :)) a kdyz jsem nekolik let za sebou travila velikonoce u pritele, ktery zjistil, ze neni radno me bit, protoze bych mu to vratila, okamzite to vzdal a od te doby na me nesahne, nechava si to jen na svou maminku! :D chudera to odnese i za me.. Nekolik let velikonoce bojkotuji a uz si ani nepamatuju, kdy jsem dostala naposledy, a ze bych uschnula? Spis naopak :D.
Gravatar

K nám chodí jen malé děti a pak banda kl...

K nám chodí jen malé děti a pak banda kluků mezi 15 a 20 roky,vždycky mám připravenou tu vysněnou lahev a vedle toho čerstvě nadojený kozí mlíko,vědí,že jednou řeknu au a donutím je to mlíko vypít.Holky nevěřily byste,jakýho si dávají majzla.
Gravatar

Rovněž se vehementně připojuji k zarytým...

Rovněž se vehementně připojuji k zarytým odpůrcům této ojedinělé a pro mne zcela nepochopitelné tradice! V zahraničí na mě vždy koukali jak na debila, co to vykládám, a jak si to proboha můžeme nechat líbit?! To já taky nechápu, ale všude jsem se svým zarytým odporem za trapku. Možná je to sranda na vesnicích pro malé děti, nicméně zde v Praze s mamkou veškeré koledování také přecházíme - ono když vám během dopoledne zvoněj u domu čtyři grupy harantů, které jste v životě neviděly a které určitě nepřišly pro vajíčka, není v tom už žádný smysl.
Gravatar

Taky se od téhle blbosti distancuju a ve...

Taky se od téhle blbosti distancuju a ven vycházím pouze v doprovodu psa.
Gravatar

Přidávám se,já utekla ráno hned brzo na ...

Přidávám se,já utekla ráno hned brzo na nákupy,ipřesto,že jsem házela ramena,se mi chtě nechtě,cestou na parkoviště,srdce rozbušilo...Ale jelikož jsem proti dementům měla připravený svoje kungfu,jak kdyby to všichni cejtili a ´jali se mi klidit z cesty...:D
Gravatar

Jestli dojde dříve na pomlázku nebo kole...

Jestli dojde dříve na pomlázku nebo koledy záleží na situaci. Ačkoli může být vyšlehání bolestivé, není cílem způsobovat příkoří. Spíše je pomlázka symbolem zájmu mužů o ženy. Nenavštívené dívky se mohou dokonce cítit uražené. Vyšupaná žena dává muži barevné vajíčko jako symbol jejích díků a prominutí. Pověst praví, že dívky mají být na Velikonoce vyšlehány, aby zůstaly celý rok zdravé a uchovaly si plodnost. V některých oblastech ženy mohou pomlázku oplatit odpoledne, kdy vylívají na muže a chlapce kbelíky studené vody. Zvyk se napříč českými zeměmi mírně mění. viz wikipedia...http://cs.wikipedia.org/wiki/Velikonoce
Gravatar

keš: tohle možná platilo v minulém stole...

keš: tohle možná platilo v minulém století, kdy nějaký chytrák vymyslel, jak legálně navštěvovat cudné panny (a zároveň ukojit sadistické choutky). Odpoledne už není koho polévat, protože jsou všichni na šrot... Stupidní zábava pro balíky.
Gravatar

Minulé století skončilo před devíti lety...

Minulé století skončilo před devíti lety. Nejstarší záznamy o mrskání neboli „pomlázení“ pocházejí z přelomu 14. a 15. století. Nenapadlo by mě vnucovat se někde nějakým "cudným pannám". Ani nevím co to znamená :-)) Nicméně si myslím, že nějaká ta tradice by se měla dodržovat a nenechat svátky velikonoční, ale třeba i vánoční jen jako záminku obchodním řetězcům si zvýšit tržby. Kamarádky a příbuzné bych pěkně naštval, kdybych se za nimi nestavil na velikonoční pondělí. A vzdálené příbuzné aspoň vidím ještě jindy než o svatbách a o pohřbech. Tyto zvyky podle mě tmelí rodinu a v celospolečenském měřítku určují identitu národa, kterou v posledních letech trošku ztrácíme. Tady jde o symboliku a ne o bolavý zadek. Ožralý sadistický kretén by vůbec neměl být vpuštěn do domu, o tom žádná. Naproti tomu, když je nějaká masochistka, tak si ráda řekne, ať koledníci přitlačí:-) Asi tak Draace, problém není v tradicích ale v náhledu na věc. Vyjadřovala se jen děvčata, tak jsem měl potřebu napsat:-)
Gravatar

keš: bingo! Uhodil jsi hřebík na hlavičk...

keš: bingo! Uhodil jsi hřebík na hlavičku, a to větou ´Vyjadřovala se jen děvčata, tak jsem měl potřebu napsat´ Protože v ní je jádro pudla! Pánové prostě a jednoduše nemůžou pochopit situaci, ve které jsou oni ti s pomlázkou. Chodit šlehat holky pomlázkou a fasovat za to vajíčko, jakože symboly omlazování a plodnosti, je šovinistický výmysl. A ohánět se nutností dodržovat tradice? V Africe se tradičně obřezávají ženy. Nad spoustou ´symbolik´ by se lidstvo mělo zamyslet, a velikonoční pomlázka není nic víc, než přetrvávající hloupý zvyk, na kterém rozhodně nestojí stmelování rodin a (ne)formující se identita národa. A problém není ani tak v náhledu na věc, jako spíš v toleranci: nechci se účastnit Velikonoc, ale nadržení majitelé pomlázek nejen to nehodlají akceptovat, ale ještě prudí. Takže NASRAT, a klidně i dvakrát!
Gravatar

keš: a propos, jak je možné, že v cizině...

keš: a propos, jak je možné, že v cizině slaví Velikonoce se zajíčky a hledáním čokoládových vajíček? Zřejmě proto, že u nás je "něco špatně".
Gravatar

Připojím se také, protože letos jsem si ...

Připojím se také, protože letos jsem si i Velikonoce vcelku užila. O víkendu jsem se přestěhovala (ví to pouze spolubydlící a část rodiny), koledníci ani nikdo jiný kdo by mě chtěl zmlátit (a že by jich bylo :o)) ví kulový... Takže ráno symbolická pomlázka od bráchy (3 měsíce) za pomoci otce (to se dalo přežít). Přítel ví že na Velikonoce jsem schopná zabíjet, takže se spíš klidí :o). No, pak jsem byla "doma" za mámou a jenom co jsem sedla do auta se na obzoru objevila skupinka příchozích, kterým můj odjezd byl velmi velmi velmi líto (a rozhodně ne kvůli nějakýmu vajíčku...). Nejvíc mě vždycky s**lo, že bydlíme /bydlela jsem/ pod sokolovským bronxem a když od 6 od rána chodí cikáni opravdu jenom někoho seřezat a pro ty vajíčka (aby měli co do huby) a smrdí že na chodbě uvadaly kytky, no comment... PS: Líto mi je těch které se nechávají bezduše mlátit a myslí si, že je to pro jejich dobro. Tam je něco špatně :D
Gravatar

keš: stmelování rodiny, vazby které zt...

keš: stmelování rodiny, vazby které ztrácíme?? tak to v tom případě NASRAT dvakrát, protože z mojí strany i v tomhle případě platí : po přízni řízni, a "my k vám taky nelezem" ... než takovéhle rádoby-nutné návštěvy (aneb párkrát do roka to MUSÍME vydržet, protože se to tak PŘECE dělá). Připomíná mi to strašně starý vtip, kdy přijede tchyně k mladým maželům, a zeť se ve dveřích opatrně ptá: "jak dlouho se zdržíte, maminko?" a tychně praví: "až dokud se vám neomrzím, děti..." načež zeť bez váhání: "...to je škoda, že si s náma nevypijete ani kafe..." :D :D Asi tak.
Gravatar

Tak to je mi opravdu líto, že jsou u vás...

Tak to je mi opravdu líto, že jsou u vás mezilidské a rodinné vztahy tak špatné. Ale asi se shodnem že by se němělo lízt tam kde na vás nikdo není zvědavý :-)
Gravatar

keš: tak já ti to přeložím do srozumitel...

keš: tak já ti to přeložím do srozumitelštiny: navštěvovat rodinu (příbuzné) jen proto, že jsou Velikonoce, je alibismus. Protože pokud budu někoho chtít vidět a navštívit jej, tak přece nebudu čekat na Velikonoce. A stejně tak je smutné tmelit rodinu prostřednictvím tradic, protože fungující komunita ke tmelení tradice nepotřebuje. Už si rozumíme?
Gravatar

Já vám holky newim... Nikomu nic nevnucu...

Já vám holky newim... Nikomu nic nevnucuju. Co jsem chtěl říct řekl jsem. A našrot jsem včera trošku byl, to zas jo:-) Jinak tento blog je dobrej. Živ se psaním, pokud už se tak nestalo.
Gravatar

Viagra Sur Homme Liageft

Prezzo Cialis 5 Mg In Farmacia [url=http://cial10mg.com]cialis[/url] Daily Propecia Buy Prednisone Overnight Delivery