Informace o článku
Již třetí týden pečlivě dodržuji pravidla kvalitního spánku: a) chodím spát zásadně a jen do postele (žádné dřímání ksichtem v klávesnici či na oblíbe...
draacedraace
...denní cint...denní cint
22.02.2010 20:41:0022.02.2010 20:41:00

pondělní zoufalost

Již třetí týden pečlivě dodržuji pravidla kvalitního spánku:

a) chodím spát zásadně a jen do postele (žádné dřímání ksichtem v klávesnici či na oblíbeném gauči u palmy)

b) chodím spát ve stejnou hodinu a totožně vstávám (oprava: budím se automaticky se svítáním, a už neusnu, i kdybych se rozkrájela na deset malých draacat)

c) postel používám výhradně na spaní (žádné čtení, sledování TV apod.)

Dostatek spánku v mém případě dokazuje i fakt, že neusínám ani v autobuse či vlaku (naivní naděje, že čtyři a půl hodiny dojíždění zúročím ve prospěch odpočinku – ani omylem, prostě nezaberu,i když zavřu oči a vypnu mozek).

A kde usínám s železnou pravidelností a v podobě nepříjemných návalů?

Ve škole.

Kajícně se přiznávám, že během přednášky o závislé činnosti ze mě vyšel zvuk, a to jsem měla otevřené oči, nastartovanou kalkulačku a tužku v ruce!

Pokud bych chodila po nocích pařit... Pokud bych místo spánku malovala na krásná mužská záda dětskými fixy pelenorskou bitvu... Pokud bych místo spánku viděla tři filmy nebo třetinu páté série LOST... či pokud bych místo spánku zvládla celou kapitolu – budiž! Nadávala bych si, velmi vulgárně, a bodala bych si kružítko do stehna, aby se mi neskácela hlava, ale vše s uvědoměním „a dobře ti tak, debile!“

Jenomže já se fakt snažím.

Sedm POCTIVĚ naspaných hodin je však zbytečná snaha!

Usnout před půlnocí nejde, stejně jako spát po rozednění, protože mozek už si podvědomě hlídá světlo. Přestávám být kreativní, co se týče protiusínacích manévrů, a to je průšvih, protože osvědčené masochistické praktiky přestávají fungovat.

Co bude příště? Budu mlátit hlavou do lavice, v urputné snaze dávat pozor?

draace

A teď baby raďte!

Kafe ani Redbully nepomáhají.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Pravidelně usínám v práci po obědě. Obča...

Pravidelně usínám v práci po obědě. Občas se to podaří rozehnat větrovým bonbonem nebo žvejkačkou (kafe má jediný účinek - chodím furt na záchod :-D). Ospalost ze mě definitivně padá ve chvíli, kdy odcházím z kanclu.
Gravatar

Protože neděláš správný kafe. Po požití ...

Protože neděláš správný kafe. Po požití SPRÁVNÝHO kafe (kdy máš zorničky rozšířené na 10 cm, oči lezou z ďůlků, v jednom nebo v obou máš tik, prudkýma záchvěvama se ti zmítá i noha (pohyby a la Karel Gott na pódiu), a spánek je to poslední, na co myslíš...) prostě pořádného smrťáka ( doporučuje devět s deseti patologů :D )
Gravatar

lavera: zorničky rozšiřuje i kokain, her...

lavera: zorničky rozšiřuje i kokain, heroin a pervitin. Jinak já potřebuju být v učebně a dávat pozor, ne být v transu či odbíhat na toaletu:D
Gravatar

Po grammy kamarádka doporučila speed (ta...

Po grammy kamarádka doporučila speed (taková skleněná ampulka, za pade v lékárně) a krom ranního hlášení, kde jsem zachrápla (ale kde jsem ten speed ještě nepožila) jsme měla pocit plnodnotného, celonočního spánku. Fakt zkus. Kafe je na pikaču :o)
Gravatar

Lena: konkrétnější název by nebyl? Po vh...

Lena: konkrétnější název by nebyl? Po vhození slova "speed" do vyhledávače vyjel pouze jeden lékárenský, a ten stojí 440 Kč :D
Gravatar

Je to prostě speed :), vyzkoušeno, fungu...

Je to prostě speed :), vyzkoušeno, funguje :D. http://www.strongbody.cz/1-Speed-8-10x-pitna-ampule-20ml--4001
Gravatar

No, ono se to jmenuje Speed 8 (zjištěno ...

No, ono se to jmenuje Speed 8 (zjištěno po chvilkce gůglení), nějaké info je tady http://www.speed8.cz/
Gravatar

Speed (http://cs.wikipedia.org/wiki/Spee...

Speed (http://cs.wikipedia.org/wiki/Speed ) by ti od spánku jistě pomohl, za války na něm lítali letci (http://en.wikipedia.org/wiki/Methamphetamine#Second_World_War), ale taky by ti mohl pomoci do hrobu ;) Piješ dost? Zkus se mezi hodinami projít na vzduchu (pokud to jde), nebo jenom po chodbě. Ospalost po obědě, jak zmiňuje gini, pozoruju taky. Především po "těžkých jídlech", jako je maso. Je to možná trochu brutální, ale mám vypozorováno, že hladový jesem pozornější, než najedený. POcit hladu se dá chvilku oddálit ovocem nebo pitím. To ale ber jenom jako zajímavost, tředa to u každého funguje jinak :) Na usnutí před půlnocí by možná pomohlo už dříve večer si vyřešit "aktuální problémy", aby ti to nebránilo usnout a třeba se chvilku projít (na jaře a v létě to bude jistě použitelnější rada). Držím palce, ať se daří :)

no tak doufám že úterý bylo lepší..