Informace o článku
Je noc. Spací ponožky od Ježíška (mimochodem – geniální dárek, a opět se ukázalo, že Ježíšek umí číst myšlenky:o) hřejí, i flanelové povlečení hřeje, ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
27.12.2009 6:42:0027.12.2009 6:42:00

náš zákazník, náš blbec (opět)

Je noc. Spací ponožky od Ježíška (mimochodem – geniální dárek, a opět se ukázalo, že Ježíšek umí číst myšlenky:o) hřejí, i flanelové povlečení hřeje, stejně jako fleecové prostěradlo. Hvězdičky svítí, ovečky také, i kontrolka rádia, televize, settop boxu a DVD rekordéru.

Ticho však náhle protne zvuk: píp-píp... Píp-píp... Píp-píp. Ano, SMS.

Mozkem jako první projede dotaz „Který kretén?“

V druhém pořadí se dere otázka „Že by zase něco s Finečkem?“ (Můj drahý Šmajdalf si totiž opět vybírá své vánoční one-man-show kulhavého chudáčka koníčka, akorát že letos je mi ho reálně líto, protože ho to fakt bolí.) Ale to by Klárka volala, a určitě by neposlala tři zprávy takhle rychle za sebou.

Tři zprávy za sebou? Děti nebo někdo jiný u netu, aby ušetřili kredit (třetí teorie).

Ale strach o Fina je hlubší, než polemika, zdali nejde o v minulosti časté komunikační mánie spojené s konzumací alkoholu. Seberu mobil, otevřu oči a pracně zaměřím.

Na displeji svítí hlášení (bohužel nemohu citovat doslovně), že pokud chci aktivovat MMS a WAP, nechť odsouhlasím ano-ne. Mačkám ano, načež chce telefon PIN. Zadám PIN, a hlášení „neplatné číslo“ mě utvrdí v názoru, že na tohle se můžu v půl třetí ráno zvysoka něco, a tím něčím je VYSpAT.

Pointu vyklopím rovnou, bez klišé. Logika mobilního operátora je vskutku exemplárně ukázková. V době, kdy zákazník tvrdě spí, obdržet tři zprávy, v nichž se píše „za chvíli Vám přijde zpráva blablabla... bude-li chtít PIN, napište 1234“. Ve druhé se píše to samé, ale místo MMS se obsah týká WAP, opět s pinem 1234. A právě v pořadí třetí SMS je ta, u které máte PIN použít.

Pakliže jste zákazník, který je schopen v půl třetí ráno rychlostí světla přečíst dvě SMS, zapamatovat si obsah, a počkat tu půlvteřinu, než přijde aktivační zpráva, pak je všechno v pořádku. Ale pokud jste zákazník, který to nestihne, a na mobil sáhne až po doručení té poslední (třetí) SMS, tak má smůlu, protože telefon ukazuje pouze „chcete-li aktivovat... ano-ne“ a nic jiného tam namačkat nejde. Co z toho vyplývá?

Že bych asi měla zase chodit spát ve tři ráno:o)

draace

To jsem se zase jednou pobavila.

Muhehe.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: