Informace o článku
Asi nedostatek rumu:o) Půl dne jsem strávila kontrolami účetnictví, aby alespoň navenek souhlasilo se skutečným hospodářským výsledkem a především úda...
draacedraace
...denní cint...denní cint
30.11.2009 23:42:0030.11.2009 23:42:00

pekelné pondělí

Asi nedostatek rumu:o)

Půl dne jsem strávila kontrolami účetnictví, aby alespoň navenek souhlasilo se skutečným hospodářským výsledkem a především údaji, které jsem poskytla jakožto již oficiální vyúčtování. S paní, která kontrolu prováděla, jsme se řádně zapotily: prvořadě kvůli mé debilitě (nepochopení kolonky „předpokládané vs skutečné“, kde mi sice úžasně vyšla procenta, ale se zcela jinými čísly, neb jsem do součtu nezahrnula i tu částku, která na konci měla zbýt) a druhořadě kvůli podobnosti částek „1500 a 1050“, a protože právě tahle kalkulace se týkala hnedle dvou položek, zamotaly jsme se do toho dvakrát. Abyste byli v obraze: 1.500 je celková suma, zatímco 1.050 je 70% ze základu, a jakmile se tyhle dva údaje neustále střídají = zblbnete snadno a rychle.

Naštěstí... Naštěstí jsem to fakt měla spočítané dobře. Úžasný pocit: kozel zahradníkem (draace pokladníkem) to dokázal. Sedí všechny účetní doklady, do posledního halíře. Tedy doufám! Paní při odchodu dodala, že kdyby něco, tak zavolá... Kéž by nemusela:o)

Mozek vyždímaný čísly již pracovat nedonutíte, tudíž jsem se jala naplnit jeden z prastarých slibů: shlédnout Star Wars. Trojku jsem viděla dvakrát, jedničku asi před rokem, čtyřku před asi sto lety... Čekajíce na moment, kdy se ve filmu objeví chodítko, kvůli kterému jsem ponocovala, to bylo dost hustý. Teď už relativně chápu emoce skalních fanoušků a doufám, že o vesmírných klubech se mi nikdy zdát nebude. Do postele jsem padla totálně mrtvá a bez depky, se kterou jsem ráno z postele lezla. Asi jsem na film-maratóny už stará:o)

draace

Žvejk je prostě sympaťák.

Pár věcí mě udivilo: nesmyslný chrup té díry, co je měla sežrat před zraky Džaby, a pak pouštní zvířata, která byla většinou obrovská a masitá. Čím se ty obludy v poušti živily, aby mohly mít tunovou váhu?

Ale jinak fajn, pohádka je to skvělá.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Co bys asi jedla jako pouštní příšera v ...

Co bys asi jedla jako pouštní příšera v poušti? Písek, přeci :o)
Gravatar

Lena: to by se ten písek musel pěstovat,...

Lena: to by se ten písek musel pěstovat, protože při hmotnosti těch potvor by z něho za pár let nezbylo ani zrnko. Jedině že by ho monsta žraly a zároveň i .... kakaly. Pak ano. Ale stejně mi to nedává smysl:o)
Gravatar

ekológia odpovedá takmer jednoznačne, čí...

ekológia odpovedá takmer jednoznačne, čím väčší tvor, tým menšie krmivo (najväčšie žraloky sa živia drobizgom, o veľrybách ani nevraviac). Ale dobré scifi sa s ekologickými zákonitosťami nezaťažuje ;o)