Informace o článku
Když pominu již zmíněnou diskuzi na téma průvlečky, zahoupaly mým nepochopením další vlny "překvapení". A pro blbost opravdu netřeba chodit daleko. Ab...
draacedraace
...denní cint...denní cint
18.11.2009 18:58:0018.11.2009 18:58:00

lidská hloupost je vskutku neohraničitelná

Když pominu již zmíněnou diskuzi na téma průvlečky, zahoupaly mým nepochopením další vlny "překvapení". A pro blbost opravdu netřeba chodit daleko. Abych nemusela sáhodlouze a složitě vysvětlovat: vztahy zdejších majitelů koní jsou, jak to vyjádřit kulantně a efektivně... Inu, související s tím, kdo má koho (a hlavně proč) plné zuby. Fajn: i nám se zvedá adrenalin, když nám naše pidi louky spásají sousedovic zvířata, a protože tohle už trvá několik let, opakuje se to rok co rok (jaro a podzim – hurá na naše pozemky), a stejně tak rok co rok posloucháme plané sliby o nápravě (první rok jsme dokonce dostali náhradu škody: pytel ovsa, když kozy Finovi sežraly litr Kerabolu). Potkávat stáda sousedovic koní mimo ohrady, když s vámi jedou i děti, na to já žaludek nemám, notabene když šéf stáda před lety našemu valachovi vyrazil oko. Hřebečci onehdy utíkali denně a denně jsme zažívali adrenalin, zdalipak se nám podaří naše dva koně transportovat do ohrady, aniž bychom na tlupu cestou narazili; hřebci byli přestěhováni, až když náš kůň přišel ve rvačce skrz náš plot o oko. Zkrátka s bezohledností a sebestředností se po dobrém bojovat nedá: ale hlavně, že se (tedy vyjma toho oka) nikomu nic závažného nestalo a materiální škody čert vem.

O to víc mě udivuje přístup těch majitelů, kteří sice jsou postiženi zhruba jako my (roztrhané ohrady, pobitý kůň, sežrané seno apod.), ale kteří zprávu o úhynech hospodářských zvířat absolutně neberou vážně. A kdyby jen to: dementují obsah varování do podoby „bodejť by to nezdrhalo, když nemají nic pořádného do huby... Určitě to pochcípalo hlady“, a co je ještě horší, šíří tuhle informaci nejen mezi sebou, ale i do náruče veřejnosti: žádný travič, nýbrž podvýživa, tak to je!

Chápete? Je tahle reakce normální? Co strach o vlastní koně? Co lítost nad těmi uhynulými, kteří za činy na nich spáchané nemohli? Co zdravý rozum? A co zdravý úsudek: copak takhle vypadá podvyživené zvíře? (Koně se sice toulají, ale vypadají dobře.)

draace

Jinak zprávy zatím nic moc: u všech pitvaných kadaverů stejná příčina (absence důležitých vitamínů v organismu).

Zatím nelze s jistotou tvrdit, že šlo o otravy, ale pocit, že nejde o náhodu, bohužel...:o(((

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: