Informace o článku
Mezi povinnosti majitelky herky patří bezesporu údržba ohrad. Ne každá majitelka tak činí, ale já s pocitem „Co když?“ neusnu, a pokud ano, celou noc ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
27.07.2009 23:51:0027.07.2009 23:51:00

draace a elektřina (úvod)

Mezi povinnosti majitelky herky patří bezesporu údržba ohrad. Ne každá majitelka tak činí, ale já s pocitem „Co když?“ neusnu, a pokud ano, celou noc ve snech naháním nebo hledám uteklé koně. Pravdou je, že letos jsme si již vybrali za roky minulé (trojí opuštění ohrady, po cca 4 letech bez jediného úprku), takže nutit se k obchůzkám kolem plotu nemusím: pro klid duše raději ano. A má nejhorší zkušenost týkající se nahánění koní? Před pěti lety. Vracela jsem se s Finem z vycházky a jeli jsme kolem plotu, tehdy ještě vzadu na louce, a míjeli jsme zbytek stáda za lankem. Dodnes nechápu, co se Stormovi událo v hlavě: prostě skočil do plotu, drát v místě vchodu rupnul, a honem za Finem. (Podobnou reakci jsem zažila do té doby jednou, a to když se proti plotu rozběhla Sandra: rozcválala se a proletěla drátem jako namydlený blesk.)

Tehdy jsem si sáhla na dno sil. Fina jsem odložila ve stáji, a nahánění dvou koní ve městě za plného provozu... Brutus. A oni se zrovna chtěli honit: počkali, až k nim dosupím, pohodili hlavami, zakozlovali a hurá po centrální silnici dál. Byla jsem zoufalá, strachy bez sebe, a kdyby tehdy Monika náhodou nešla od doktora a nezastavila provoz směrem na Plzeň pomoci dvou kolemjdoucích, díky kterým společně nasměrovali veselé koně do vrat truhlárny...

Samozřejmě jakmile hajtra pochopí, že je po legraci, přijde vám naproti a sama strčí hlavu do ohlávky. To je onen moment, kdy z vás vyprchává vztek a výhružky „jatka“ či „pobyt v koncentráku“ postupně vyhasínají, a kdy jste rádi, že večerní zpravodajství TV Nova proběhne bez vaší nedobrovolné účasti.

A pointa týkající se údržby ohrad... Elektrický ohradník. Nesnáším ho. Bohužel majitelem i provozovatelem obou ohradníků jsem já, takže slízávám nejvíce zážitků spojených s pravidelnými příděly elektrických šoků či popálenin od baterií. Nenávidím elektriku, a než abych funkčnost impulsů otestovala na sobě skrz stéblo trávy, tak se raději vrátím kilometr pro zkoušečku. Akorát že mé zážitky s elektrickým proudem se nevztahují pouze na 12V v ohradníku, ale o tom zase až zítra, protože jsem mrtvá a jdu spinkat:o)

draace

Myslím, že tuším, co bude příčinou mé smrti (viz další zápisky).

(Berte horní řádek s rezervou: za Michaelem a Sazinkou se samozřejmě nechystám.:o)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: