Informace o článku
Bez vytáček: jsem proti, nesouhlasím s tím a vcelku chápu vlnu odporu, která se proti tomuto projektu zvedla, protože tohle je opravdu úlet.
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
28.06.2010 19:48:0028.06.2010 19:48:00

socha Michaela Jacksona na Letné

     Bez vytáček: jsem proti, nesouhlasím s tím a vcelku chápu vlnu odporu, která se proti tomuto projektu zvedla, protože tohle je opravdu úlet.

      Proč by měl mít Michael Jackson sochu v Praze?

      Začátek posledního světového turné na Letné nebylo nic jiného, než zdařilý marketingový tah (do té doby Praha v boji ostatními městy prohrávala). Praha nebyla Michaelovým oblíbením letoviskem a troufnu si tvrdit, že ji znal pouze z obrazů Heleny Kadlčíkové, které nakoupil v Londýně (nikoliv v Praze). Nelpěl na Praze ani profesně, ani soukromě, neměl žádný vztah k České republice, a že se na letenský koncert vešlo nejvíc lidí, přece není důvodem k postavení památníku. Ano, on nás (fanoušky a obdivovatele) nezpochybnitelně ovlivnil a jeho tragická ztráta nás bolí, ale vztyčit jeho památník na Letné mi přijde ujeté.

     O mentalitě národa českého se netřeba rozepisovat: i tady držíme světové prvenství, protože otisknout v době jeho návštěvy bulvární špínu, to se může stát jedině u nás. A tím spíš mi nedává smysl, proč by v hlavním městě národa, který ho vnímal výhradně jako neusvědčeného pedofila, měl stát jeho pomník.

     On si náš "tolerantní" národ Michaela Jacksona někdy vážil?

     Vnitřně mi nepřijde správné, aby socha na Letné byla, a kromě toho se obávám, že peníze do ní vražené přijdou vniveč, protože pokud pomník nebude obehnán nedobytnou zdí, dřív nebo později se akce chopí primitivové, pro které je výraz "presumpce neviny" sprostým slovem.

     Tak snad nebudu mít pravdu.

draace
R.I.P., i bez pomníku na Letné.
Amen.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Viděla bych to asi nějak podobně. Neexis...

Viděla bych to asi nějak podobně. Neexistuje žádný logický důvod, proč by socha MJ měla stát zrovna v Praze. A o tom, že bez po zuby ozbrojené ostrahy nevydrží ta socha v původním stavu ani 24 hodin není pochyb, bohužel. Proč v tom cítím snahu jistých lidí se zviditelnit? Že by paranoia?
Gravatar

Ještě ty začínej... V Praze stojí řada s...

Ještě ty začínej... V Praze stojí řada soch lidí (kupříkladu chorvatského básníka) a nikdo neřekne ani popel. Kdo chce, tak si na památník přispěje, kdo ne, nepřispěje, neřeší. Socha bude mít asi dva metry a bude stát na odlehlém místě v parku, kde nikomu nebude vadit. Proč by měl mít Michael Sochu v Praze? A proč ne? Proč nemít místo, kam si v klidu dát svíčku, posedět... Je to socha od fanů, pro fany. Helena Babická, autorka památníku, odmítla i sponzorské dary, protože je to jen NÁŠ památník. Rozhodně to není snaha někoho se zviditelnit, a už vůbec ne dvou ženských, které do toho jdou, Krajní. Nebo myslíš, že je dobrý se lehce zviditelnit za cenu neprospaných nocí a hádání se s úřady? Zviditelnilo se to kvůli bandě architektů (a houmlesprojev jednoho z nich jsem dneska zažila na vlastní kůži), kteří si po roce všimli, že se pořádá sbírka na památník... Omlouvám se za ostrý tón, ale mám už toho fakt plný zuby :O(
Gravatar

BTW - samy autorky projektu mi dneska ře...

BTW - samy autorky projektu mi dneska řekly, že jsou smířené s tím, že první, co budou na soše opravovat je nos.... A časem by tam snad měl být i kamerový systém... To jen pro upřesnění
Gravatar

Lena: No řekněme, že já mám zas plné zub...

Lena: No řekněme, že já mám zas plné zuby toho, že dokud byl Michael naživu, nikdo by si o něj pomalu ani neopřel kolo (když nepočítám skalní fanoušky), a jen co natáhne brka, tak se všichni můžou posr... a všichni jsou jeho nejlepší kamarádi. To je mu teď fakt hodně platné ...