prosinec 2015

Tradiční silvestrovský žvást

Tradiční silvestrovský žvást

See the world in green and blue… (Díváme se na svět v zelené a modré barvě…)

Prý nás očekává, pán domu

Prý nás očekává, pán domu

A kdy si ho prý odstěhujeme do ruiny. Dobrá otázka, na kterou máme dobrou odpověď: až budeme mít vnitřní dveře...

A to ještě nemrzne!

A to ještě nemrzne!

... Ale v ruině haprujou kamna. Řemeslník na kamna namontoval čerpadlo, které neumí regulovat čerpání, takže čerpá nonstop. A tím sráží teplotu v kamnech, takže za tři týdny topení máme totálně zadehtovaná jak kamna, tak i komín a roury a už to nechce topit.

Když už retro, tak se vším všudy

Když už retro, tak se vším všudy

Můj muž si koupil kredenc, jakože retro, a aby to bylo ultra-úchylně retro, tak jsem si do ní vyžádala ultra retro kredencové papíry jakože podklad. A pěkně na připínáčky, jak jinak.

Jaký pán, takový pes

Jaký pán, takový pes

"Sedni, zůstaň!" udělím povel, dokonce dostatečně velitelským tónem. "Polib si," řekne pes a naprosto nekompromisně udělá dva až deset krůčků mimo "místo". Vracím psa na "místo" a znovu zdůrazňuji, že "sedni a zůstaň" zůstává v platnosti. "Ale prosím tě...," řekne pes a z "místa" bez mrknutí oka odchází. Do třetice všeho dobrého (a zároveň naposledy, protože děti na koních už tiše bublají smíchy): "SEDNI a ZŮSTAŇ!" "Klídek, já slyším dobře!" pohne pes oháňkou a zvesela opouští "místo". "ZŮSTAŇ!" krátím obtížnost povelu na polovinu, ale pes toho má již plné zuby, protože mě rychlostí blesku oběhne, štípne do zadnice a poté se nekompromisně postaví k míčku: "HÁZEJ!" Jaký pán, takový pes. Jdu házet.

Gratulace vítězce! :-)

Gratulace vítězce! :-)

Na cukroví každoročně peču, to se tak nějak všeobecně ví. Letos se nám doma sešlo hned několik krabiček (se vzorky) a naprosto suverénně vítězně z toho vzešla Veronika - protože její cukroví je neskutečná lahoda.

Výborná štědrodenní slezina :-)

Výborná štědrodenní slezina :-)

Byť koníkovská část včerejška začala dost nešťastně, vyklubala se z toho nakonec super štědrodenní sešlost. Vyšlo to výborně, protože jsme se slezli úplně všichni (tedy téměř - Radka měla jiný program a z pozvání na otužilce se omluvila). Nejlepší odpoledne, a ani jeden bobek, na ulici :-)

První Vánoce v ruině

První Vánoce v ruině

Já a můj milovaný muž nejsme bytosti tvrdě lpící na tradicích, ale nějak se nám to do té tradiční podoby semlelo. Že má rodná sister při oznámení "malej, umělej, asi POLSKEJ" (stromeček) málem omdlela a poslala mého muže koupit PRAVEJ a ČESKEJ, protože jinak k nám prý už nikdy nepáchne, to se tak trošku dalo čekat, protože sister ráda dělá vlny:-) Ale uže hned v úvodu spolu-bydlení budeme mít na Vánoce takovou tu návštěvu, nezvanou a nečekanou, pro kterou se chystá tradiční prázdný talíř, aby počet osob nebyl lichý, to nemělo chybu.

Štědrý den

Štědrý den

No, den za všechny prachy, ženo moje :D Slíbila jsem holčičkám, že půjdeme na otužilce, s koňmi. To je místní tradice: lidi se seberou a jdou tři kilometry k loděnici, vypít svařák a podívat se, jak blázni naskáčou v plavkách do řeky a plavou.

YLVIS

YLVIS

Ylvis je bratrské komediální duo pocházející z Bergenu v Norsku. Po úspěšném debutu v roce 2000 se zúčastnili několika koncertů a byli hosté v rádiových a televizních show. Proslavili se hlavně svým singlem "The Fox" (Liška). Skladba byla původně určena jako vtip pro podzimní premiéru 3. série jejich show I kveld med Ylvis (Dnes večer s Ylvis), avšak za pouhé čtyři dny dosáhla na YouTube 7 milionů zhlédnutí a z Ylvis se rázem staly globální hvězdy. Již za necelý první měsíc měl klip přes 350 miliónů zhlédnutí a ke dni 13. 2. 2016 dosáhl klip 577,664 miliónu zhlédnutí.

Když se plní sny

Když se plní sny

Jak to bylo s přáním stanout v paddocku coby rádoby majitelka dostihového koně? Ha? :-)

První noc v novém bytě

První noc v novém bytě

Na romantiku tohoto typu jsem už stará...

Smysl existence v obrazech

Smysl existence v obrazech

A s teorií relativity to tentokrát nesouvisí :-)

Divím se, že vlastně ještě žiju.

Divím se, že vlastně ještě žiju.

Tohle přišlo mailem a málem mě to sestřelilo ze židle.

Předvánoční shon

Předvánoční shon

Položku "Košík má hlad!" už asi sice nic nepřekoná, ale důvtip internetových obchodů mě nepřestává bavit.

Pozvánka na INTERSTELLAR

Pozvánka na INTERSTELLAR

Taková poněkud netradiční :-)

Mít fotopast je prima

Mít fotopast je prima

A když ji má přítelkyně na facebooku, tak tuplem!

Příjemná nostalgie

Příjemná nostalgie

Malé stájí voňavé deja-vu :-)