Informace o článku
Chci už jaro!
Začínám odpočítávat dny, do prvního jarního dne. Sice je zrovna jako na vztek přestupný rok, takže to budu mít o den delší, a zároveň doufám, že první jarní den neproběhne ve znamení sněhu, ledu a mrazu.
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
18.02.2012 21:54:0018.02.2012 21:54:00

Chci už jaro!

     Začínám odpočítávat dny, do prvního jarního dne. Sice je zrovna jako na vztek přestupný rok, takže to budu mít o den delší, a zároveň doufám, že první jarní den neproběhne ve znamení sněhu, ledu a mrazu.

     Dnešní pokus „jít jezdit“ byl jedním velkým omylem, byť jsem to měla naplánované precizně. Klusat se nedá nikde, stejně jako nelze nikde šplhat do kopce, protože led ukrytý pod tenkou vrstvou tajícího sněhu pekelně klouže. Můj zoufalý nápad „zaklušeme aspoň kousek po asfaltce“ můj kůň razantně odmítl (silnice byla „moc“ hrbolatá) a co hlavně, celou cestu chrchlal. Na jednu stranu ho chápu, protože seno ze stodoly práší, ale velmi jsem podcenila jeho přizpůsobivost, takže v momentě, kdy bílej zjistil, že při zakašlání mu nechám vytáhnout otěž, bylo vymalováno definitivně. Protože on jít na otěži nechtěl (moc namáhavé, vyšlapovat svižně a ještě na otěži) a tak kašlal, a kašlal a kašlal. A vytahoval mi ruku.

     A já byla nasraná. Na celý svět. Na léto, kdy mě Móňa ujistila, že si Fina mám nechat tady, že to společnými zvládneme. Na podzim, kdy ze dne na den všechno bylo jinak, Móňa se musela přesunout a společné síly byly v řiti. Na zimy 2004, 2005 a 2006, kdy jsem se starala o Fina i Amíka a zvládala jsem to. Vstávala jsem v pět ráno, abych v sedm byla v práci, a za tmy jsem od koní pospíchala domů, s hřejivým pocitem, že je vše hotovo a koním je dobře, a že jsem vlastně šťastný člověk. Naplňovalo mě to.

     Kolikrát jsem letos od koní odcházela s hřejivým pocitem?
     Respektive kolikrát jsem odcházela nenasraná?:D

     A to mě teprve čekají největší chuťovky, co se týče odstraňování následků mrazů (úklid bobků a sena a dalšího svinčíku). Ale zase když je člověk nasranej, dává do výkonu větší páru, takže teoreticky by to mělo odsýpat.

     Už aby bylo jaro. Nepřeji si nic jiného. Protože mě tohle nejen že nenaplňuje, ale i silně nebaví. Asi už jsem na to stará.

draace
Abych jenom nenadávala na zimu a počasí: Iva mi občas píchnout přijde (moc děkuju).
I ty tři nebo čtyři návštěvy Nikči mě potěšily. A těším se (velice!) na slíbenou audienci Kibicky!:D
A mohl by přijet Liam a házet se mnou bobky. Třeba se nám to během konce světa bude hodit. Muhehe.

 

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Jarooooo!

20.02.2012 9:44:4220.02.2012 9:44:42 frisankafrisanka ---.111.broadband3.iol.cz

Teda soucitim s tebou, me momentalne taky neceka nic jineho nez uklid bobku, co zmrzli než stačili dopadnout na zem to všechno v sajrajtu z roztáté půlmetrové vrstvy sněhu. Nekdy si rikam, jestli nejsou lepsi ty holomrazy, to jde ten bobek aspon ukopnout motykou. Pak jsem ale videla jak vyvadeli ve snehu a nejsou, i kdyz to pak musim oddrit sama :-) Sláva jaru!!!