Informace o článku
Symbol lidství
:-(
draacedraace
...denní cint...denní cint
18.12.2011 21:45:0018.12.2011 21:45:00

Symbol lidství


     Lidé přicházejí, lidé odcházejí. U pana Václava Havla mě to ale nutí psát slova lidé či člověk s velkým písmenem, protože on byl symbolem lidství (tedy alespoň pro mě).

     Původně jsem hodlala do diary vložit pouze jednu větu, aby vyjadřovala vše, aniž by bylo nutné se rozepisovat. Ale vzpomínky nepřebijete a mně se v mysli vyloupl bratranec, oznamující „jedeš s námi na Havla? Přijede do Varů...“

     Bylo těsně po revoluci a vidět světově uznávaného člověka na vlastní oči bylo pro nás lákavé, i když jsme situaci ještě pořádně nechápali. Vlastně nevím, jestli už byl prezidentem (nejspíš ano), ale pamatuji si, že mluvil zajímavě i pro nás mladší. Naslouchali jsme každému slovu pečlivě, i když jediné, co mi z onoho dne zůstalo v mozku, byl názor pana Václava Havla na Thermal, rádoby chloubu okresního města, před kterou se projev pana prezidenta (takže prezidentem asi fakt už byl) odehrával. Že prý stavba krásná a moderní, ale že do Varů se hodí jako kráva do mateřské školky.

     Nemá smysl se rozepisovat, jako národ jsme přišli o výraznou osobnost. A nenahraditelnou.
     Čest památce pana Václava Havla, symbolu lidství. I bez Nobelovy ceny. Jemu jsem zájem o vzkvétání naší vlasti a blaho národa věřila.

draace
Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.
Truth and love must prevail over lies and hatred.


(Ukradeno z FB... omlouvám se, ale musela jsem.)

 

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Jako kdysi...

18.12.2011 23:49:0818.12.2011 23:49:08 PilotkaPilotka ---.cust.vodafone.cz

S Václavem Havlem mám spojených tolik vzpomínek a ideálů, že je to pro mě nenahraditelná a bolestná ztráta. Někde v tom davu na fotce jsme taky a zpíváme hymnu, kterou jsem zpívala naposledy v devětaosmdesátém a Modlitba pro Martu mě rozbrečela jako tenkrát. Spousta lidí jako tehdy zase vytáhla klíče a zase se zvonilo, možná namísto zvonů z kostela, možná na lepší časy. Kéž by to kouzlo s klíči zabralo i podruhé, protože to, co se stalo z demokracie, za kterou Havel vždycky bojoval, by si určitě nepřál... Děkuju mu za to, že jsem mohla být u toho a čest jeho památce...

Gravatar

Musel uz byt presidentem

20.12.2011 19:18:0520.12.2011 19:18:05 TT62TT62 85.160.30.---

Vzhledem k tomu, ze byl zvolen jiz koncem prosince 1989 a myslim ze od listopadu do te doby Prahu moc neopoustel, tak tam podle meho uz musel byt jako president.