Informace o článku
Datum: 30.12. 2005 AHOJ VŠICHNI, Právě k vám dorazil druhý pozdrav z Thailandu od Kami a Mišáka. Doufáme, že jste všichni prožili krásný Štědrý večer ...
draacedraace
cestopisycestopisy
13.09.2005 18:37:0013.09.2005 18:37:00

Thajsko II.

Datum: 30.12. 2005

AHOJ VŠICHNI,

Právě k vám dorazil druhý pozdrav z Thailandu od Kami a Mišáka. Doufáme, že jste všichni prožili krásný Štědrý večer a že Kubíček dostal ještě víc dárků, než si zasloužil.

My trávíme náš vánoční čas na severu Thajska, v malém příjemném městečku Pai. Přestože to letos nebylo vůbec podle tradic (bez kapra a bez cukroví), rozhodně naše Vánoce byly nezapomenutelné.

Nevěřili byste, co nám letos Ježíšek nadělil: projížďku na SLONOVI! Vozili jsme se dvě hodiny džunglí a měli se co držet, abychom z té hory masa při každém kroku nespadli. Slonovi se nejvíc líbilo setřást nás ze hřbetu rovnou do řeky a několikrát si to s chutí zopakoval, ještě teď cítím bolavá záda. Ale jinak super zážitek. Večer jsme se společně s dalšími turisty zúčastnili zpívání anglických koled, chodili jsme ulicemi od hospůdky k hospůdce a za naše peni vybírali penízky pro místní nemocnici. No snad se nám to tam nahoře jednou přičte k dobru.


Thajsko je mnohem modernější a turističtější než Laos, ale pořád super. Nejlepší jsou náhodné akce, jako třeba připletení se k thajskému táboráku a hraní her s místními turisty anebo sledování nacvičování vystoupení historické hry ve starobylém městě Sukhotai.

Také jsem stihla absolvovat potápěčský kurz na jednom z ostrovů, takže už se těšíme na nějaký společný ponor, až se přemístíme dolů na jih.

Na dlouhé vyprávění je především náš třídenní trek do džungle, k největšímu thajskému vodopádu. Zažili jsme skvělé raftování: pozorování blankytně modrých ledňáčků, želvy a zeleného hada na větvi nad vodou (3 metry od nás), ale i příšernou promrzlou noc v horské vesničce na dřevěné podlaze, přikryti jednou tenounkou dekou.

Zbývá nám ještě necelý měsíc na “poznání” zbytku země, takže se ještě ozveme, než se vypravíme domů.

Mějte se moc krásně a těšíme se, až se potkáme v nějaké části ČR.

Kami a Mišák

Ahoj doma !

Hlásíme se ještě jednou, stále z Pie. Náš původní záměr strávit zde 1-2 dny se změnil na týdenní pobyt, a zatím to byl bezkonkurenčně nejhezčí týden na naší cestě.

Kromě jízdy na slonovi, o které jsme vám už psali, jsme si udělali jednodenní výlet na motorce (Mišákova generálka řízení po 12ti letech), a to do 50 km vzdálené jeskyně, která se projíždí na bambusových raftech a průvodce svítí petrolejovou lampou.

Zaplatili jsme si další trek do džungle v naději, že napravíme tu promrzlou noc z našeho prvního výletu do divočiny, ale opak byl pravdou. Opět jsme polovinu noci probděli v zimě, jen jsme tentokrát měli oheň přímo před „domem“ (bambusovo-banánový přístřešek), který jsme si vlastnoručně postavili (Mišák opět využil svých skautských dovedností). Ale jinak to byly dva dny v džungli se vším všudy, vaření na ohni v bambusovém nádobí, jezení bambusovými hůlkami a pití z bambusových hrníčků. Jo, bez bambusu v Thajsku ani ránu.

Také byste nevěřili, k čemu se dají využít místní horké prameny: můžete si v nich uvařit vajíčka. Trvá to sice asi 45 minut, ale jsou výborná. Pak jsme se naložili do jednoho horkého bazénku, zapálili svíčky a lebedili si ve vaně úplně zadarmo. Jo, dovolená...

Rozhodli jsme se strávit tady i zítřejšího Silvestra, když už se zdejší Vánoce natolik vydařily, a pak už se pomalu přesuneme na jih.

Přejeme vám všem pořádnou oslavu toho Nového roku a těšíme se na vás v lednu.

Kami a Mišák


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: