Informace o článku
o botách a botkách a galoších Dneska jsem si umyla všechny boty ke koním. Jsem na sebe hrda, že je na nich vidět barva a že nejsou o kila bahna těžší....
draacedraace
...denní cint...denní cint
13.11.2007 21:52:0013.11.2007 21:52:00

óda na galoše

o botách a botkách a galoších

Dneska jsem si umyla všechny boty ke koním. Jsem na sebe hrda, že je na nich vidět barva a že nejsou o kila bahna těžší. Goretexky už žalovaly od srpnových Tater, zimní farmářky z Rena zatěžkávací zkouška teprve čeká, protože ještě vloni sloužily jakožto „civilní“; akorát celoroční trekking obuv působila, že pečlivou očistu už „nerozchodí“. Ale tak nerozpadly se a dokonce vypadají jako „boty“, nikoliv jako sběračky sraček.

Když už jsem nakousla téma bot, nemůžu nezmínit loňský nákup. Vloni, jak všichni víme, zima nebyla, takže moje letité odkládání nutného nákupu zimních bot bylo vesele odkládáno dál a víc. Toužila jsem po botách vysokých, šněrovacích... A sehnala jsem je. Kdy? Den předtím, než bylo zimní zboží zabaleno zpět do krabic a definitivně nahrazeno jarním. Venku už pěly sýkorky a lezla první tráva, kvetlo i pár kytek... Ale boty jsem koupila, za pěknou doprodejní cenu, vysoké se zipem i šněrováním, semišové a s kožíškem, a ještě mi k nim vnutili jedny zdarma. A tohle bylo svízelné, protože vybrat jsem si směla pouze levnější než ty vysoké, tudíž omezený výběr. Buď hnusná bota anebo žádná velikost pro mě. Nakonec jsem vzala „galoše“, takové škaredé důchodky s kožíškovým dekorem, určené pravděpodobně ruské klientele, soudě dle stylu. Odpornější boty jsem nikdy předtím nevlastnila, ale tak teplá bota na pochůzky ke koni, neberte to: chodidlo v pravém beránku a v kvalitní kůži, žádná umělotina. A jelikož draace stejným způsobem otálí i s nákupem bot podzimních, tak jsem „galoše“ ještě ráda vytáhla koncem října. V kancelářských botkách s hranatou špičkou už prostě byla zima. Sportovní se mi do práce tahat nechtělo, a jelikož nohavice přikrývají galoši až ke kotníku, je z fuj boty vidět pouze špička, vypadající jako prostá zimní bota.

Nikdy jsem neměla lepší boty na trasu do práce – z práce. S kyselým ksichtem musím konstatovat, že jsou naprosto dokonalé: jsou teploučké, jsou 100% neklouzavé a žádné tkaničky, pěkně šup do boty, zatáhnout zip a hotovo. Pravda, nohavici bych se odkrýt neodvážila, ale už bych je nedala... Muhehe:o)

Daja Swito
Já mám boty, do roboty...
Ruská děvočka by asi měla chodidlo širší, soudě dle boty, ale to neva.
Se mi tam vlezou i troje ponožky:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Muhehe ugh ugh :o)))

Muhehe ugh ugh :o)))
Gravatar

...čusky Draace, super botky do robotky ...

...čusky Draace, super botky do robotky a nejen tam. To mi připomíná * Jak někdo někoho soudil podle obličeje a pak při?el na to, ?e je i srdce.No jsem zvědav, jak obstojí boty od Rena, ty farmářky. Rád si počkám na článek, jo a Guns'N Roses je samozřejmosti, má? tam s překladem i Don?t Cry, taky hezký. sens
Gravatar

senators: Don´t cry kterou konkrétně? Co...

senators: Don´t cry kterou konkrétně? Co já si pamatuju, tak na každém Illusionu byla jiná, a v klipu tuším zrovna ta druhá, která se mi zrovna líbí míň:o)
Gravatar

originál ruská bábuška si navlečie válen...

originál ruská bábuška si navlečie válenky. A to je už ekvivalent zbrane hromadného ničenia v arzenáli zimnej obuvi ;o)))