Informace o článku
o opalování se Nejsem opalovací typ. Nikdo a nic by mě nedonutilo se jít opékat na sluníčko, za účelem získání snědého odstínu a rakoviny kůže. Proč t...
draacedraace
...denní cint...denní cint
28.07.2007 7:17:0028.07.2007 7:17:00

opalování: móda anebo trest?:o)

o opalování se

Nejsem opalovací typ. Nikdo a nic by mě nedonutilo se jít opékat na sluníčko, za účelem získání snědého odstínu a rakoviny kůže. Proč tolik cavyků, jestli je jedinec opálen či nikoliv? Nechápu, nerozumím tomu a ani tomu nechci rozumět a chápat to.

Jakožto tmavovláska bych měla získávat hnědě letní odstín kůže jednoduše, ale není to až tak docela pravda. Určité části mého těla žádanou barvu pochytají snadno, zbytek však nikoliv. Na vině je samozřejmě počasí, protože v třicetistupňových vedrech důrazně odmítám jakkoliv fungovat na slunci, a v případě teplot nižších mi většinou bývá (nesmějte se tomu) zima. Ano, jedenadvacet stupňů Celsiových je fajn, ale ne na šortky, v mém případě. Kvůli koni a věčnému pendlování okolo něj se do kraťasů moc často odívat nemůžu, protože metrové kopřivy anebo od vedra vařící sedlo, které se na holou kůži lepí a následné odtrhávání je značně bolestivé, jsou pro jezdce natolik traumatizující, že je lepší chodit jako pošuk v kalhotech.

Celodenní výprava koňmo na hrad, jež se udála před týdnem, mi pěkně zavařila, co se týče sluníčka. Prognóza počasí zněla „oblačno, zataženo, přeháňky“. Převaha počtu pláštěnek nad svačinami mi zdaleka tolik nevadila, jako pařící sluníčko, protože jsem sáhla po tričku delším, s takovým tím chlapským střihem, kdy jsou rukávy pryč a ramena koukají. A přesně takhle jsem se spálila: ramena rudá, okolo krku bílo, a krk také rudý, prostě když už vypadat jako debil, tak se vším všudy.

Týden jsem čekala, kdy se mi spálená pokožka sloupe a vrátí se mi původní bezpigment, tak jako v případě Dračích lodí, ale došlo k nebývalé zradě. Rudý odstín se vstřebal a nahradila jej taková ta pěkná žádaná kakaová barva, která nejde sloupat ani seškrábat. Takže mám snědé dlaně, o stupeň méně snědší předloktí i loket, luxusně hnědá ramena a krk od ohryzku nahoru: zbytek hrudi je bez barvy, protože častá přítomnost ledového větru mi zabraňuje nosit krátká trička na ramínka.

Prostě když už vypadat jako absolutní debil, tak lautr se vším všudy…

Daja Swito
Chodící parodie opalování se.
Co třeba baroko a nutnost sněhobílé kůže? Muhehe?:o)

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Co třeba gejši a nutnost přepudrovat lau...

Co třeba gejši a nutnost přepudrovat lautr všechno? :o)))
Gravatar

Fleky se dají řešit buď samoopalovacím k...

Fleky se dají řešit buď samoopalovacím krémem, nebo (pokud jsi tak gramlavá jako já, pak raději) tónovacím krémem/make-upem nebo zlatým pudrem. Já osobně volím nejraději to poslední, páč si štětcem můžu opálení namalovat přesně tam, kde chci a jak intenzivní chci, a když ojedu i to, co se mi náhodou opálilo od slunce, získá to příjemný lesk. Za koupi t=onovacího pudru si gratuluji léto co léto, neboť i já jsem z lidíé, pro které je opalování dost krutý trest...
Gravatar

Mautycka: co je to "gramlavá" ...

Mautycka: co je to "gramlavá" ? :o))
Gravatar

Jiný kraj, jiný slovník, koukám :-) Gram...

Jiný kraj, jiný slovník, koukám :-) Gramlavá = neobratná, nešikovná