Informace o článku
Přesně tohle mi proběhlo hlavou, když prosklené dveře útulku rozrazil dobrman. Respektive štěně, údajně desetiměsíční. Vychrtlé, tlapaté a křivonohé, ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
26.08.2010 19:35:0026.08.2010 19:35:00

Pouze zkušenému kynologovi!

Přesně tohle mi proběhlo hlavou, když prosklené dveře útulku rozrazil dobrman. Respektive štěně, údajně desetiměsíční. Vychrtlé, tlapaté a křivonohé, ale disponující neuvěřitelnou silou. Za psem vlál zaměstnanec útulku, a zatímco se nadšenému štěněti na dlažbě rozjížděly nohy, mně bylo jasné, že „tohleto“ pojede zpátky s námi.

Bude to znít jako klišé, ale člověkem zahozené zvíře se prostě chová jinak. Dává radost najevo oddaně a výbušně, a když dobrman během deseti vteřin přistál mamince na ramenou a stejným způsobem hopnul i na tatínka, stíhaje pána na vodítku vláčet sem a tam, v neřízené radosti, že je mezi lidmi, kteří si ho všímají... A pohladí ho, přestože jsou cizí...

Pakliže cesta do Prahy byla krutá (rodiče pro mě zajeli, naložili mě a poté jsme se stylem brzda plyn řítili ku hlavnímu městu, takže jsem polykala kinedryly a modlila, ať už jsme u Vltavy), cesta zpět byla drsná. Pes auto znal, ale smyslem jeho existence bylo se lísat úplně ke všem, sápat se zezadu dopředu, šlapat po mně a okusovat mi ruku. A žrát moje piškoty, které jsem si vzala, abych uklidnila žaludek. Naštěstí my zvyknutí na labilní koně nemáme s udržením pár desítek rozdivočených kil problémy:-)

„Pouze zkušenému kynologovi!“ byl dodatek jednoho z mnoha inzerátů, které jsem během shánění dobrmana četla. Na fotce byl navlas stejný pes, vyfocený v bytě, a dle popisu jasně velící páníčkovi. Pes, který nemá kde vybít energii, který skáče lidem po hlavách. Přesně jako ten, kterého jsme z útulku odvezli vstříc novému životu. Dle pána z recepce nejspíš někomu utekl, ale osobně se domnívám, že nevychovaný dobrman byl z bytu vyhozen. A z bytu prokazatelně, protože si umí otevřít dveře, což rodičům dokázal hned první noc, kdy provedl důkladnou exkurzi ve všech místnostech.

Tak je o jednoho šťastného psa navíc. Být můj, vyfasuje jméno Happy, čímž by se zároveň hodil k Lakyně /Lucky/:-)

draace

Při pohledu na mé rodiče jsem musela uznat, že jim něco jakože vnouče asi opravdu chybí.

Tak snad jim dobrmani budou stačit:-)))
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

rodičům mile ráda půjčím kdykoliv Týnku ...

rodičům mile ráda půjčím kdykoliv Týnku ;) Lakyna, nový přírustek a do toho Týnka = to by byla úžasná kombinace hyperaktivních tvorečků takže o zábavu by jste měli doma postaráno :D ještě k nim přidat Markétku a byli by dokonalá parta, která by vaší rodinu, zaručeně dostala po půl dni do blázince :D :D
Gravatar

příde mě úžasný, že jste dali přednost p...

příde mě úžasný, že jste dali přednost pejskovi z útulku než nějakému na inzerát....takových lidiček moc není a já všechny takové moc obdivuju a fandím jim ;)
Gravatar

Hani, cizí caparti nezaberou. Všichni m...

Hani, cizí caparti nezaberou. Všichni mí vrstevníci už potomky mají, i má sestřenice prcky přivezla, ale to asi není to pravé ono:-)
Gravatar

a dělali celý den koně?? jestli ne, tak ...

a dělali celý den koně?? jestli ne, tak to je jasný, že jim nepřipoměli tebe nebo ségru když jste byli malý ;) to musí být malý koňák a psí máma ;) otázka je jestli by ta touha po vnoučeti nebyla pak ještě větší!
Gravatar

Hanka: ani já, ani ségra, jsme nedělaly ...

Hanka: ani já, ani ségra, jsme nedělaly celý den koně. Ségra ke koním začala chodit, protože musela (jakože se mnou, to mělo být stmelování sourozenců, které mělo přesně opačný efekt), a já, i když jsem koně odmalička milovala (ségře se vztah udělala až teprve v těch osmi letech), jsem si na koně nehrála, protože jsem je znala jenom z obrázků, maximálně ze ZOO. Poprvé jsem si sedla snad až ve čtvrté třídě, na Den dětí...:-)
Gravatar

Zrovna když jsme jeli se psem z Praglu, ...

Zrovna když jsme jeli se psem z Praglu, tak maminka vyprávěla, že ze mě byly učitelky ve školce na prášky. Nekomunikativní asociál, který si pořád jenom kreslil a kreslil, sám mimo děti. Koně jsem malovala, to je pravda, ale jinak jsem svou vášeň dávat najevo neuměla. Vlastně jsem půlku dětství probrečela nad filmy a knížkami, protože jsem dětem od koní strašně závidela:-)