Informace o článku
Popravdě jsem váhala, jestli to sem napsat, ale když ona ta reakce byla spontánně naprosto stejná, u mě i Móni:“Chápeš to?“:o) O našem týmovém průseru...
draacedraace
...denní cint...denní cint
03.09.2009 23:09:0003.09.2009 23:09:00

Zatloukat, zatloukat, zatloukat !!! :o)

Popravdě jsem váhala, jestli to sem napsat, ale když ona ta reakce byla spontánně naprosto stejná, u mě i Móni:“Chápeš to?“:o)

O našem týmovém průseru s koňskou chřipkou se ví. Očkování proti této chorobě je povinné, ale ne vždy to majitel koně považuje za stupeň důležitosti jedna: ano, ano, jasně že ho naočkuji... A zákon schválnosti zabodoval. Tak dlouho se vakcinace odkládala, až kýžený kůň tu chřipku opravdu dostal.

A tak jsme dobrovolně naklusali na kobereček zástupce krajské veterinární správy, jak majitelka koně, tak i my. Zajímalo nás všechno: jestli jsou v ohrožení očkovaní koně (nejsou), jestli musíme mít karanténu (pouze pro nemocného), jestli smíme vyjíždět na závody (ano) a jak snížit riziko nákazy pro naše i okolní koně (vakcinace 2krát ročně, nutnost dodržovat pravidla pro SVODy koní apod.). Bylo toho docela hodně, o zrušených Hurá Hrách nemluvě.

Během veterinární kontroly v rámci posledních Hurá Her jsme byli obeznámeni s nutností krevních testů pro všechny (tedy i naše nezávodní koně), a tak jsem ihned obeslala potencionální účastníky. Hromadný mail citoval vyjádření KVS a oznamoval přísnější veterinární předpisy pro účast na zdejším vyvrcholení sezóny (Hubertova jízda): kdo nebude mít chřipku a krevní testy, nebude veterinářem vpuštěn na kolbiště.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Že tahle nutnost odradí část zájemců o účast, s tím jsme se smířili a hodlali jsme nepříjemnost kompenzovat lukrativními výhrami v jednotlivých disciplínách; když už si majitelé rekreačních koní dají tu práci s vyběháváním krve, tak ať to stojí za to. Někteří se z akce omluvili rovnou, jiní se dostavili k nám na hromadný odběr krve, další vyčkávají s „možná“.

A pointa? Zároveň jsme se dověděli, kdo jsme. Jsme ti, kteří se zviditelňují na úkor těch okolo. Povyšujeme se nad všechny, kteří nezávodí a tudíž krve koním nedělají, alibisticky nafukujeme náš interní průšvih s virovou chorobou, a ještě toho chudáka, který nemoc prodělal, poženeme na Huberta. No nejsme my fakt hrozní?

Jistě, že jsme. Vlastně jsme to celé udělali špatně. Měli jsme mlčet, chřipku ututlat, a jakože nic Huberta zorganizovat po starém – bez otázek na adresu KVS, bez přejímky. Všechno by pak bylo v pořádku, přece...:o)

draace

Gogo samozřejmě Huberta nepůjde.

On jaksi není schopen korektní chůze...

Ale samozřejmě jsme si vědomi, že všichni okolo ví o jeho zdravotním stavu víc než my:o)



Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Jistě,chovat se zodpovědně a legálně je ...

Jistě,chovat se zodpovědně a legálně je trestuhodné.Já bych ještě chtěla veterinku a veta,co udělá,ale fakt udělá přejímku herek.Drzost,opruz nejvyššího kalibru.Taky koňský svět....
Gravatar

já fakt některý lidi nechápu...co je na ...

já fakt některý lidi nechápu...co je na tom udělat krevní test?....já na závody nejezdím a právě proto se těším na Huberta abych se aspoň tam trošku vyřádila v partě super lidiček, kdybych musela udělám test u všech poníků, za tu srandu a bezva strávený den mě to stojí :D...vždyť pak budu mít s krví na 2roky pokoj a tolik to zas nestojí....sakra lidi, není na čase se zamyslet?....holky za tohle nemůžou, zachovali se myslím dost čestně tím, že nic netutlají, což by někteří neudělali ( možná ani nemáme tuha o tom kdo měl kdy nemocného koně a neřekl to )...holky se snaží jak můžou, pořádají jako jediné pravidelně akce nejen pro dětičky, které většinou sponzorují ze svých kapes a tohle je jim odměnou - odsouzení, pomluvy apod... platí u nich příslový: Za dobrotu na žebrotu....je mě zas smutno...my koňáci jsme fakt zvláštní nevraživá rasa :-(
Gravatar

EvaH: hehe, ta přejímka na minulých Hurá...

EvaH: hehe, ta přejímka na minulých Hurá Hrách fakt byla. A já dostala SPRDUNG za ty dvě díry na krku (velikost cca 1 cm) a běda, jak se otěž dotýkala bebíček...:o)
Gravatar

Draace: neskuteční tyrani, asi vás taky ...

Draace: neskuteční tyrani, asi vás taky začnu pomlouvat kde budu chodit :D:D. Mě bylo vyčiněno za to, jaktože jsem se pozastavila nad tím, že mnou kupovaný kůň není dva roky očkovaný, krve snad měla jako čtyřletá (kupovaná 7-letá) a přitom cestovala 2x přes celou republiku. Zbytek snad ani nedpovídám, ono jít "proti proudu" nebo se o něco snažit, je vždycky jak běžet hlavou proti zdi... Jinak nepojedete náhodou teď na VT do Role?
Gravatar

Elis: dnes jsme měli být v Gabrielce, al...

Elis: dnes jsme měli být v Gabrielce, ale trenérce se rozstonalo dítě, takže smůla. Kdy je VT v Roli? Ne že bych toužila po skákání na trávě, ale oprácko mají pískové a jednomu dítěti by se tahle zkušenost hodně hodila. Máš nějaké propozice nebo tak něco? A hlavně: co děláš 17.10.? Sháníme účastníky nejlepšího západočeského Huberta, mající krev:o))))))))
Gravatar

počkej, za chvíli z Finovi díry v krku b...

počkej, za chvíli z Finovi díry v krku bude bezhlavej Fin :oD
Gravatar

Elna (Lena?):o) No na tohle celou dobu č...

Elna (Lena?):o) No na tohle celou dobu čekám, přesně na tuhle aféru! V deníčku to z Finova úhlu pohledu samozřejmě šíleně nafukuju a zveličuju do extrému. A čekám, kdy se ke mně nějakým způsobem donese, že herka má na krku díru jako vrata a já ho s tím nutím skákat parkury, chudáčka... Jako ono to napohled vypadá hrozně, protože jak jsem mu vyholila kus krku, tak ty dírky jsou veprostřed černé kůže, navíc na jizvě, takže opticky to vypadá, že pod tím je boule. I Zatloukal se podivil, co to je. Ale asi to zveličuju málo, furt nic. A nálevka to samé. Aby si jí člověk vůbec všimnul, musel si sáhnout, zatímco v deníčku má Fineček STRAŠLIVÝ problém. A zatím nic, že mám bolavou a chromou herku.
Gravatar

Asi by to chtělo nějaké ty bilboardy po ...

Asi by to chtělo nějaké ty bilboardy po městě :o) Něco typu - můj kůň už nemá nohu, apod. :o)))
Gravatar

Lena: e-e, to ještě není ono. Správně by...

Lena: e-e, to ještě není ono. Správně by to bylo: Můj kůň už nemá nohu, a v říjnu pojedeme Velkou Pardubickou!
Gravatar

teďka se ještě pořád řeší Gogo a chřipka...

teďka se ještě pořád řeší Gogo a chřipka, ale až to nebude aktuální tak příde na řadu Fin neboj :-)
Gravatar

draace: je to dělaný právě na oprácku na...

draace: je to dělaný právě na oprácku na písku, propozice ti hodím do mailu, ať neděláme reklamu :D. A huberta bych ráda, ale s tím mým vypatlem nevím nevím, zkusím se poptat doma jestli by byli finance... Letošní rok je uhm "lehce" chudší :D. A Role je tenhle víkend (samozřejmě)
Gravatar

Elis: super, díky. Potřebujeme je někam ...

Elis: super, díky. Potřebujeme je někam dostat a rozeskákat, protože se to s nimi nedá vydržet. Jak se blíží podzim, tak herkám haraší; a po víc než měsíční pauze se reálně bojím, že až přijedeme do kolbiště, tak můj pet-kůň nadšením "hurá, něco se děje!" exploduje. Jestli ten veřejňák bude na písku, tak to absolutně v ničem nemá chybu!