Informace o článku
Ano, nestíhám. Přiznávám se k tomu, dobrovolně. Bobánkův deníček má pauzu, a pokud budu optimistická, dalšího pokračování se chopím až po zkouškách, k...
draacedraace
...denní cint...denní cint
24.04.2009 22:11:0024.04.2009 22:11:00

pátečně ...

Ano, nestíhám. Přiznávám se k tomu, dobrovolně. Bobánkův deníček má pauzu, a pokud budu optimistická, dalšího pokračování se chopím až po zkouškách, které proběhnou v červnu. Tedy pakliže k nim vůbec nastoupím, protože po letech mimo vzdělávací ústavy zjišťuji, že není v mých silách se učit. Tedy učit ano, pakliže jde o pochopení a vštípení látky do mozku, ale za předpokladu, že nejde o čísla. Bohužel účto o číslech je, a mé překvapení, jak rapidní rozdíl je mezi teorií a praxí... Nedávám to ani z poloviny tak, jak bych chtěla, protože můj mozek tímhle způsobem pracovat neumí.

Když mi v práci na stůl přinesli pakl účetních dokladů, během minuty jsem měla roztříděno, a během dne zpracováno. Kdyby mi nemlich to samé přinesli teď a řekli „to samé, ale bez počítače“, jsem namydlená. Jasně, dokázala bych namalovat téčka a rozházet částky tam kam patří, ale přiřadit jim druhé strany z hlavy už by bylo kapku dramatičtější, a co je pro mě absolutně nemožné, je nalít do hlavy čísla účtů. Pamatuji si pouze ty, se kterými jsem pracovala již dřív, zatímco zbytek je španělská vesnice, takže poslední týden nedělám nic jiného, než hledám způsob, jak tahle data nacpat do hlavy.

Zatím bez valnějšího výsledku. Podotýkám, že během necelých dvou měsíců máme probrat dvouleté studium středních škol, takže co den, to nová látka, plus nutnost počítat na kalkulačce, což je pro dysnumerika prekérka nepopsatelného kalibru. Notabene to po sobě přečíst! O zažitých zvycích nemluvě: nejsem s to si osvojit zkratky PZ místo PS, FaP místo PF... A je toho strašně moc i u vnitropodnikových účtů, pro mě 501000 bude navždy nákup a spotřeba kancelářských potřeb.

Takže se těším na praktické hodiny, kdy budeme účetní příklady zpracovávat na PC. Program, který máme k dispozici, sice není zdaleka tak vychytaný jako Premiér, ale princip je obdobný, a rozhodně se mi bude lépe trávit fakt, že alespoň u jedné zkoušky uspěji:o)))

draace

Nicméně jistou výhodu dojíždění do centra KV má: letos mám s předstihem nakoupené veškeré léky na alergii.

A podařilo se mi ve Zverimexu vychytat myši, které /soudě dle bílých pruhů v černé srsti/ vykazují původy mého pruhovaného chovu.

Takže návrat ke kořenům:o)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: