Informace o článku
Kajícně se tímto omlouvám, za chabou a zaostávající aktualizaci FAJN.Finova blogu, a bez vytáček se alibisticky omluvím, že nestíhám. Ačkoliv to není ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
15.12.2008 0:08:0015.12.2008 0:08:00

dvojí život psavcův

Kajícně se tímto omlouvám, za chabou a zaostávající aktualizaci FAJN.Finova blogu, a bez vytáček se alibisticky omluvím, že nestíhám. Ačkoliv to není přesné: realita je taková, že od rána do večera čumím do Bobánkova deníčku. Jestli jsem si naivně myslela, že se mu budu věnovat hodinu či dvě denně, a že bude hotový do konce roku... Nebude, protože jsem trapný puntičkář a nepřenesla bych přes srdce, aby tahle pro mě velice emotivní záležitost byla bez úprav vhozena v éter.

S jednotlivými denními zápisky pracuji individuálně: nutné především proto, že leckdy je pod datem napsáno pouze, kde jsme s koňmi byli, jak dlouho a výsledný dojem (takže nuda). S čím jsem však vůbec nepočítala, jsou vzpomínky, které se mi vybavují během pročítání původního textu, a které se snažím do děje vložit, aby čtení „deníku“ nebylo nezáživné a fádní. A právě tohle nehorázně „zdržuje“:o) Rozbalují se mi deset let staré zážitky, někdy autenticky živé, a sama jsem překvapena, kolik času jsem onehdy u koní trávila. Nepopírám, že hodně věcí bych dnes dělala „jinak“, a snažím se vše v dodatcích objasnit, ale to nic nemění na faktu, že jsem tehdy byla opravdově šťastná. Klondaik řadím mezi své srdeční záležitosti a tohle přepisování historie mě neskutečně nabíjí pozitivnem.

De facto žiji dvojí život, nyní. Ráno urychleně a hekticky vyplivnu něco do diary, něco do FAJN deníčku, poté do práce, z práce, a hurá na Bobánka. A sedím u toho zatraceného počítače jako zombie, s vypouleným pohledem (ono civět do wordu šest hodin vkuse žádný med), a myšlenkami jsem o deset let zpátky. A znovu prožívám tehdejší radosti a znovu cítím tehdejší dobu a znovu řešívám tehdejší problémy: úžasný útěk do minulosti. Nejednou podlehnu záchvatu smíchu (to moje notorické mazání kopyt... uuups), a předem se těšívám, až budu vědecky popisovat, proč jsem v olivovém udidle měla gumové kroužky (uuuups²). Kolem 22. hodiny, zhruba po pěti-šesti hodinách oprav, se musím donutit ke vkládání na web, což je peklo, protože text je nutné nejdříve převést do html. Oči bolí, navíc je třeba se plně soustředit, a znovu kontrolovat... Aby Vám ráno Monika řekla - Máš tam blbost: máš tam „průvlečky, šlaufky a martingal“... nemá tam náhodou být průvlečky, otěže a martingal?

Jasně, že má. A zrovna editace nic moc, ve WP: když jedno úterý zmizí, nelze jej vložit do konkrétního týdne. A když už je vše vloženo a uloženo a vypnuto, posléze s ohromným překvapením zjistím, že venku je sníh. Že není srpen 1998, nýbrž prosinec 2008. A místo, abych i já vypnula, po ulehnutí do postele řeším, jak to zítra udělám, abych mohla co nejvíc času zase čučet do Bobánkova deníčku.

Kdybych někde uváděla zavádějící informace, týkající se ročního období a kalendářního roku, tak se nedivte, jde o profesní zblbnutí (prý to je přechodné:o).

Děkuji za pochopení mé situace, děkuji za zasílané ohlasy a věřím, že budete nadále prožívat se mnou. Nic by mě nepotěšilo víc, než právě tohle.

draace

Bobánkovo Zombie:o)

Pro všechny, kteří nejsou v obraze: odkaz na Bobánkův deník ZDE

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

pěkne :)

pěkne :)
Gravatar

kua co to melu za sracky?!? ?D :D no cet...

kua co to melu za sracky?!? ?D :D no cet sem to ... se divim jak zvladas tolik blogu... :D
Gravatar

draace, drž se. Ještě ke všemu budou Ván...

draace, drž se. Ještě ke všemu budou Vánoce. :)
Gravatar

Eliška: já se držím:o))) Jen abyste vy, ...

Eliška: já se držím:o))) Jen abyste vy, vydrželi, muheheeee;o) Vánoce mě neděsí. Uklízím dle potřeby, ne dle souvislostí s Vánocemi (momentálně denně, protože bordel-kolie je sběrač sraček), a letos budu Vánoce slavit s rodiči, takže žádný stres. A mezi svátky do práce, aby byly penízky:o)
Gravatar

Dotaz k Bobákovo deníčku... co je to viš...

Dotaz k Bobákovo deníčku... co je to višňák? Nezkušená Lola nezná. Předpokládám, že slangový výraz pro nějaké zázračné mazadlo. Díky za objasnění :-)
Gravatar

ad Lola: Visnak = Visnevskeho balzam.. d...

ad Lola: Visnak = Visnevskeho balzam.. dela se ve dvou variantach.. s dehtem nebo s peruanskym balzamem (ten ja radeji, je vonavejsi :-)) da se sehnat bezne v lekarne. to Draace: Bobankuv pribeh ctu poctive. Situaci znam dost podrobne, ale muzu ti rici, ze jiste veci predcily me ocekavani.. kazdopadne osud je fakt mrcha.. skoda, ze na te farme tenkrat "nikdo nebyl" :-)
Gravatar

Lola: zrovna to vkládám na web, ale Majk...

Lola: zrovna to vkládám na web, ale MajkaL holt byla rychlejší:o)
Gravatar

MajkaL: ta druhá verze višňáku je s deht...

MajkaL: ta druhá verze višňáku je s dehtem? Já jinou z praxe neznám (i když mně ani ten per. balzám nevoněl:o) Jak je to se spotřebou višňáku? To se odvíjí od doby namíchání nebo jinak? Protože pokaždé je to jinak: jednou spotřebovat do měsíce, podruhé do roka, jsem z toho jelen.
Gravatar

draace, MakjaL: Tak jsem si přečetla a j...

draace, MakjaL: Tak jsem si přečetla a jsem zas o kus chytřejší, díky :-)Uvažuji, že si tedy dovybavíme stájovou lékárničku, neb naši hříváci občas bývají opravdu vynalézaví, pokud jde o drobná zranění. Už jsme řešili i podobnou záležitost jako měl Bobánek a léčili jsme to čtvrt roku :-( Višňák tenkrát nikoho nenapadl, škoda, mohlo to být pro koníka snadnější. A to v lékárnách normálně prodávají, nebo se na to musí mít nějaký předpis od veta? Předpokládám, že když to smrdí a špiní, tak v lékárnách asi moc radost z míchání nemají. A ještě, je to k sehnání i v obyč lidské lékárně nebo musím tam, kde mají i zvířecí věci?
Gravatar

Lola: to bude vědět MajkaL:o) Tady (lids...

Lola: to bude vědět MajkaL:o) Tady (lidská lékárna) je to jak kdy: někdy chtějí recept, někdy naopak ne. U Bobánka léčbu urychlil laser, višňák byl doplněk, ale to na jeho všestranném využití nic nemění.