Informace o článku
Tak už mi vypnul, dneska. To jako mozek. Po maratónu týkajícího se Bobánkova webu dnes odpoledne mé mozkové pochody notně zpomalily tempo. Přistihla j...
draacedraace
...denní cint...denní cint
30.11.2008 22:06:0030.11.2008 22:06:00

new yorská neděle :o)

Tak už mi vypnul, dneska. To jako mozek. Po maratónu týkajícího se Bobánkova webu dnes odpoledne mé mozkové pochody notně zpomalily tempo. Přistihla jsem se, že laxně zírám do monitoru, aniž bych byla s to si vzpomenout, proč jsem otevřela to, co jsem otevřela, a co vlastně chci dělat. A nepomohla ani „Never let me down again“ zhruba v patnácti verzích (a to jich z YouTube již půlku odstranili), takže jsem v posledním tažení vložila gif do kůňova deníčku, a že sebe přehodím na OFF. Jakože film. A protože mám půjčený kouzelný HDD, tak jsem klikla na „něco“, a jelikož prvních deset minut byla nuda, jala jsem se název souboru hledat na netu, jestli má vůbec význam pokračovat v dívání dál, neb čas je drahý. Leč na netu mraky „cloverů“, ale nic společného s filmem, což mou zvědavost notně nakoplo a že zkouknu ještě kousek, jestli se to zlepší.

Mno, zlepšilo se to. Notně. Popravdě si nejsem úplně jistá, do jaké kolonky tohle dílo zařadit, co se týče počtu hvězdiček: ale jsem přesvědčená, že zažít tohle v kině, tak z multiplexu vylezu nadšená. Inu, milovník efektů a triků se nezapře. Jestli jsem si labužnicky rochnila při Bitvě u Thermopyl, tak při tomhle bych se v kině namlsala k prasknutí. Mistrovské dílo; faktem je, že k postavám jsem si žádný vztah nevytvořila a že děj mě velikým obloukem míjel, protože příběh jako takový byl zkrátka a jednoduše... uhm... nepříliš složitý a naopak až příliš moc americký, ale na tenhle film se evidentně nechodilo kvůli obsahu, nýbrž kvůli podívané. A podívaná velkolepá: s Blair Witch bych jej ale nesrovnávala (Blair Witch přece jenom kapku strašidelný byl).

Věčná škoda, že mě Cloverfield (Monstrum) minul v kině. Jako doma také kukanda, ale bez dolby i bez 5+1, navíc tohle je film na jedno podívání. Ale bavila jsem se výsostně, luxusně vypilované scény: autentický chaos, civilisti pletoucí se pod nohy vojákům, dunivá chůze „čehosi“, hysterie a panika v ulicích, útěky o život doprovázené střelbou a požáry. Finální pád helikoptéry a sáhnutí z kouře – škoda, že ne na obřím plátně:o(

A propos, všimli jste si, že američané, když už boří svůj New York, boří tatáž místa? A jelikož jsem dnes zhlédla filmů víc, tak jsem měla dvojí porci rozmláceného brooklynského mostu a dvojí podobu zpustošených new yorských ulic, central parku a vchodů do profláklých stanic metra. Akorát že po jedněch šlapala „obluda“ a ve druhých lovil jeleny Will Smith.

draace
Samozřejmě, že v NY (neporušeném) bydlely i další dva filmy.
Nebydlí náhodu amerikáni už jen v NY?:o)

.



Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Ty jsi jako LOST fanda na Cloverfield na...

Ty jsi jako LOST fanda na Cloverfield napjatě nečekala? To jsem teda překvapená... :)
Gravatar

Eliška: to je problém těch, kteří rádi p...

Eliška: to je problém těch, kteří rádi překvapení. Já LOST pouze stáhnu, pak trpím, než jsou o pár hodin později k mání titulky... ale víc nic. Protože jakmile se někam podívám, tak se pokaždé dozvím něco, co vědět nechci. K čemu titulek "Kdo bude další mrtvý? Nečtěte dál, pokud nechcete vědět děj..." - když to samo prozrazuje, že někdo umře? Už jen vzpomínám, jak jsem dostala od sestřenice pakl DVD a několik dní vkuse jsem sjížděla II. a půlku III. série, aniž bych cokoliv týkajíce děje věděla. A bylo to naprosto super. Teď už to nehrozí:o(
Gravatar

*týkajícího se děje... takhle je to nejs...

*týkajícího se děje... takhle je to nejspíš správně:o) A propos... přesypala se mi půlka mozku, a máš pravdu. "Monstrum" se opravdu v titulcích na LOST.cz mihlo, a ne jednou. Ale já tam nerada nakukuji, protože děj prozrazují i fotky, děj prozrazují i ankety, děj tam prozrazuje téměř všechno:o)
Gravatar

aafzi = draace. Dnes bude evidentně výž...

aafzi = draace. Dnes bude evidentně výživný den:o)
Gravatar

Máš pravdu a můj obdiv. Čtu i fórum, pro...

Máš pravdu a můj obdiv. Čtu i fórum, protože mě hrozně baví, jak LOST dělá z lidí kreativce s velkou fantazií a i mě nutí číst články o fyzice. :)
Gravatar

Eliška: až bude po všem, pročtu LOST od ...

Eliška: až bude po všem, pročtu LOST od "a" do "zet". Já si ty dva roky počkám :o)
Gravatar

Eliška: a aby těch pakáren nebylo málo, ...

Eliška: a aby těch pakáren nebylo málo, tak LOST řeší Patrik i Loeš z Ranní show Evropy 2. Jakmile začnou spekulovat, okamžitě skáču po rádiu a vypínám zvuk, aby mi nic neprokecli. A nadávám jako ďas:o)))