Informace o článku
Popravdě jsem přemýšlela, jestli se k tomu vyjádřit (myšleno tady). Nepatřím mezi diváky Soukromých pastí; všehovšudy jsem viděla necelý jeden díl, kd...
draacedraace
...denní cint...denní cint
23.10.2008 20:06:0023.10.2008 20:06:00

včerejší Soukromé pasti

Popravdě jsem přemýšlela, jestli se k tomu vyjádřit (myšleno tady). Nepatřím mezi diváky Soukromých pastí; všehovšudy jsem viděla necelý jeden díl, když jsem poseděla u maminky v kuchyni, a protože příběh byl poutavý, vydržela jsem až do konce.

Na včerejší „story ze života“ jsem se nejspíš vůbec dívat neměla (televize v kuchyni jsou ošemetnou záležitostí), protože mi z toho celou noc bylo na blití. Pro nediváky přiblížím děj: patnáctiletá slečna se zamiluje, a nevlastní otec to nemůže rozdýchat. Žárlí, snaží se ji od přítele izolovat a dojde to tak daleko, že dceru postupně začne zneužívat. Holka po sérii znásilnění uteče z domova, před nutností jet s otčímem sama k moři; ale jak už to bývá, místo anonymního života zvolí návrat domů. Místo pochopení její tragické situace se jí dostane dávky nenávisti od vlastní matky, která ji obviní, že otčíma provokovala schválně, a „tátův prohřešek“ je jedna velká lež. A jelikož se povedený otec pokusí o sebevraždu, je dcera psychicky donucena své předešlé obvinění stáhnout („všechno jsem si to vymyslela“). A skvělá a báječná rodina funguje dál...

Odezva, která se po odvysílání strhla, byla nečekaně obrovská. Není divu... A nejhorší je fakt, že ve filmu nelze autenticky ukázat, jak obrovský dopad má vynucený pohlavní styk na psychiku člověka. Kdo nezažil, nikdy to nepochopí, no ani nemůže. Osobně bych neváhala každému, kdo se něčeho násilného dopustí, bez milosti odebrat koule. Co s jedinci, u nichž je pud z varlat silnější než zdravý rozum? Je jejich pohlavní nutnost víc v právu, než utrpení ženy/muže, která/který se s takto traumatickým zážitkem nikdy duševně nevyrovná?

O zneužívání dětí nemluvě, tam bych koule sekala veřejně.

draace

Promiskuitní majitele varlat prosím, aby vůbec nereagovali.

V případě TV Nova jde samozřejmě o komerční tah, ale v tomhle případě musím uznat, že se vlk nažral a koza zůstala celá.
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Byla jsem ve středu v práci a koukala na...

Byla jsem ve středu v práci a koukala na to s dětmi..jsem moc ráda, že to viděly. Myslím, že jim to prospělo, pak jsme o tom ještě chvilku mluvili. Ano...Novu nesnáším, ale za tenhle film jim děkuji.