Informace o článku
Jak pro koho. Jsou mezi námi tací, kteří měli konec září již včera, a to prosím smrtelně vážně. Jak málo k tomu stačí: nechtěný překlep v ceně zásilky...
draacedraace
...denní cint...denní cint
30.09.2008 23:38:0030.09.2008 23:38:00

konec září

Jak pro koho. Jsou mezi námi tací, kteří měli konec září již včera, a to prosím smrtelně vážně. Jak málo k tomu stačí: nechtěný překlep v ceně zásilky, kdy výsledná cena místo 640,-Kč činí 1640,-Kč. Většina smrtelníků by horečně zapřemýšlela „proč tolik?"; ne však draace. Věčně omílané téma absolutní dysnumerie v praxi. Po pěti pokusech přihlášení do on-line bankovnictví (ono totiž když do klávesnice mlátíte druhé číslo dvakrát, přestože dvakrát je v přihlašovacím jméně to první, tak můžete bušit hodiny a hodiny, a ono vás to stejně nepřihlásí, a to i kdyby jste na adresu finančního ústavu byli sebevíc vulgárnější) draace bedlivě překontroluje správnost kopírovaných údajů a vzápětí platbu odklepne. Safra, špatně – za příkazy k úhradě v témže dni jsou nehorázné poplatky, takže storno, a znovu.

Pak teprve, až během opakovacího procesu zadávání údajů do formuláře, si hlava řekne „není to nějak moc peněz?“ a ruka sáhne po kalkulačce, aby si ověřila původ omylu. Tudíž je do formuláře vložena částka správná a zbývá vyřešit, snad již korektně, datum splatnosti. Systém nabízí „30.9.“, což tedy ne, za ty prachy... takže 1.10.08, enter, hotovo. Akorát že systém v pozdních nočních hodinách logicky nabízel datum správné (zítřejší), zatímco draace dnes vyrazilo do práce s přesvědčením, že je již říjen.

Tak mám kalendáře otočené o den dřív. Proč by jednou i září nemohlo mít 29 dní?

draace

Kruci... už jenom 12 dní do Huberta.

Nestíháááám....

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: