Informace o článku
Letošní Derby netradiční se vším všudy, huahaha, ale popořadě. K faktické situaci asi takhle: nebyla jsem ani v Chuchli, a nebyla jsem ani u TV, proto...
draacedraace
...denní cint...denní cint
25.06.2006 14:32:0025.06.2006 14:32:00

...není Derby jako Derby...:o)

Letošní Derby netradiční se vším všudy, huahaha, ale popořadě.

K faktické situaci asi takhle: nebyla jsem ani v Chuchli, a nebyla jsem ani u TV, protože jsme pořádali soutěže s koníkama pro děti. A který tuplovaný idiot si vymyslel právě tenhle datum a čas, který se křížil s Derby? Inu já, kdo jiný.

Vedro jako kráva, děs běs, ale ve skrytu duše jsem doufala, že Derby stihnu...

Leč bohužel: čas byl proti mně. V době, kdy už jsem si měla nervózně hryzat nehty u TV, se vedro proměnilo v neskutečnou bouřku, která z místní tělocvičny odnesla střechu, a poslední video záběr z akce při dekorování je, jak Móňa panicky zaječela "VŠICHNI DO STÁJE!!!!"

Katastrofický film by záviděl, chyběl tu akorát Bruce Willis. Už dlouho se nám v chodbičce a vedle ve stodole nelisovalo tolik koní a lidí. Všichni mokří na kost, koně oči jako tenisáky, jeden blesk prásknul těsně vedle maštale... nějaké Derby na praku... Ani v soutěžích se poté nedalo pokračovat, tvrdá suchá jízdárna se během několika minut proměnila v jezero, tankodrom hadr.

Když jsem se konečně dostala domů, hned jsem si letěla zjistit, jestli se mi stihlo něco nahrát, než vypadl proud. A ono to klaplo... před Derby není jediný dostih, ze záznamu ČT2, protože bouřka byla v té době u vysílače, takže občas probleskl záběr, ale nic konkrétního. Těsně před Derby signál naskočil, a během české hymny (již po doběhu) bouřka přišla sem a definitivně zdechl proud.

Při prvotním přetáčení v návalu šílené zvědavosti, kdo vyhrál, jsem video záznam spustila v momentě, kdy Janáček brečel v sedle Lauerata. Bylo to jakožto vůbec první záběr z Derby velice emotivní... a tak jsem se místo hledání začátku dostihu s dojetím dívala, jak Václav davu ukazuje tričko s fotografií Derby vítězství Ohne Sorge... a až pak jsem si teprve pustila Derby.


Takže pro mne rozhodně netradiční forma Českého Derby. A nedovedu si představit, kolik srdečních kolapsů by mne postihlo, kdybych skutečně fyzicky seděla u TV a do poslední chvíle duševně strádala při představě, že signál ČT2 třeba vůbec nenaskočí... Těch sprostých slov a hysterických scén...!!!!

Raději nemyslet. Jsem hodná holka, že ano…

Rozhodně překrásný poctivý dostih, vítězům gratulace, a doufejme, že letos bez dopingového skandálu v centrále:o)

Daja Swito
slza v oku, bláto za ušima

Fotografie: Jitka Krásová (děkuji za povolení)

Další krásné záběry naleznete na adrese http://www.krasova.com/ruzne/derby%5F250606


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: