Informace o článku
Nelze opomenout: dvě stálice hudebního průmyslu letos vstoupily mezi padesátníky. Madonna & Michael Jackson Od 80. let byli neustále srovnáváni: jejic...
draacedraace
...denní cint...denní cint
29.08.2008 23:53:0029.08.2008 23:53:00

Happy Birhtday ...

Nelze opomenout: dvě stálice hudebního průmyslu letos vstoupily mezi padesátníky.

Madonna & Michael Jackson

Od 80. let byli neustále srovnáváni: jejich umění i jejich soukromé životy. Dvě světově známá jména, která i ve fanoušcích podporovala vzájemnou rivalitu. Kdo z nich dvou je absolutní megahvězdou č.1? K nevoli skalních fanoušků se spolu jednou jedinkrát veřejně spárovali, a to při udělování filmových Oscarů r. 91, a dokonce byl na spadnutí pěvecký duet. (Bohužel, „odlišnost“ obou hvězd plánovaný projekt stornovala.)

Ještě před deseti lety bych se hádala, že Michael Jackson je o chlup „slavnější“, že jeho kariéru Madonna nepokoří. Opak je bohužel pravdou: zatímco Madonna si bravurně poradila i s rolí matky, Michael Jackson své soukromé problémy neustál. Křivé obvinění ze zneužívání dětí jej srazily na kolena, a ač byl po vleklých soudních tahanicích uznán nevinným ve všech bodech obžaloby, na post Krále popu se již vrátit nedokázal. Sláva jej dostala do nebe, a stejná sláva jej srazila na samé dno. A zatímco Madonna zraje jako víno a udivuje svět svou vizáží a uměleckým apelem, Michael Jackson žije v ústraní se svými dětmi a jeho tvořivost spočívá v hlásání, že se vrátí. Bude tomu tak?

Nezbývá než si položit otázku, jak by jeho umělecká tvorba pokročila, nebýt soudních tahanic. Přijde mi to krajně nespravedlivé, zničit život někomu, kdo je (byl) přínosem ve svém oboru. Za genialitu se platí tvrdě: koho nezamordují drogy, toho sestřelí jeho vlastní dobrá vůle „zachraňovat svět“ a „víra v dobro“. Bohužel „dobro“ je vzácný artikl, který se v show-businessu nenosí:o(

A až zase do novin vlétnou fotky „zrůdného“ Jacksona, nevěřte nesmyslům o rozpadajícím se obličeji. Určití padesátníci na padesát vypadají (nebo si myslíte, že Madonna není plasticky vyžehlená?:o) a ti s neléčitelnými kožními chorobami tuplem (Michael trpí nemocí „vitiligo“, ke které se veřejně přiznal až v r.1994). Vyhledávač totiž vyhodí mnohem kvalitnější informace než bulvár.

Madonně i Michaelovi přeji, ať je neopouští energie a chuť do života. Jejich další padesátky se nejspíš nedožiji, takže posílám oběma pusu a ať jsou vnitřně co nejdéle šťastní.

draace

svého času megalomanský Jacko-fan

a s odstupem času i Madonna-fan.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: