Informace o článku
odolávám pokušení již teď analyzovat letošní prázdniny jakožto celek... Zaprvé je před námi ještě týden, tedy plných sedm dní měsíce srpna (ne že bych...
draacedraace
...denní cint...denní cint
24.08.2008 23:40:0024.08.2008 23:40:00

nedělní žvást

odolávám pokušení již teď analyzovat letošní prázdniny jakožto celek...

Zaprvé je před námi ještě týden, tedy plných sedm dní měsíce srpna (ne že bych si od nich slibovala jakékoliv rapidní změny, ale jak praví lidové moudro: nechval dne před večerem), a zadruhé by ze mě vylezla akorát tak obrovitá dávka nahromaděné hořkosti. Proč jsem zrovna já objekt ideální k využívání od těch, kterým věřím, nad tím nemá význam polemizovat. Nebylo to poprvé a nejspíš ani naposled; protože než já otevřu oči, trvá to věčnost. Nezbude než dodat „dobře mi tak“.

Ono montovat se do cizích věcí (notabene přes přísný zákaz) opravdu nepřináší nic dobrého, ba naopak. Stačí tak málo, aby na povrch vyplavaly záležitosti, které situaci zbytečně vyhrotí, a to aniž by byly důležité. Budiž ponaučením pro všechny zúčastněné:o)

I víkend byl svým způsobem rozčarovaný. Usínat u filmu v mé posteli ve dvou byla úsměvná změna, jen kdyby DJ dance-clubu nehrál jako totální looser; zrovna když se nám podaří vpadnout do lůna diskotéky konečně v kompletní sestavě. A čím víc se DJ snažil nabudit atmosféru, tím to bylo horší. Takže nejzábavnějším fragmentem se stal taxikář, který za první zatáčkou řekl „co tak brzy domů, děvčátka?“ Víc než dokonalé. A to jsem zvyklá, že po mně chtějí občanku nejen v casinu, ale i v místní večerce, při nákupu Stalinových slz (ačkoliv faktem je, že s mým ksichtem nevypadá tolik blbě, že mě absolutně neberou modely „se usadit“ či „zakládat rodinný život“).

Nejvíc mě mrzí, že se nepodařilo zrealizovat účast na závodech, co se týče startu Nikoly. Zasloužila by si to víc než kdo jiný, ale letošní rok je neúprosně krutý. Na jednu stranu si nonstop opakuji, že když nejde o život, tak jde o hov** (a ono o život doopravdy šlo, co se týče nabouraného auta), a jsem ráda, že se nikomu nic nestalo, protože to by už byl vrchol zkur*eného letoška.

Ale i přes to mě to mrzí, hodně moc, že to neklaplo:o(

draace
Není každý den posvícení.
Prý bude lépe. Ale kdy?

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tak to mě fakt mrzí,že se Vám Plasy nevy...

Tak to mě fakt mrzí,že se Vám Plasy nevyvedly.Pokud by vyšly ještě nějaké blízké závody,nabídka příspěvku na dopravu trvá. Jo, a ještě - letos je opravdu "divný rok" .Ve všem.
Gravatar

Vyber si SMSky z mobilu, jehož číslo máš...

Vyber si SMSky z mobilu, jehož číslo máš v profilu
Gravatar

Falada: blízké závody jsou, první víkend...

Falada: blízké závody jsou, první víkend v září (Gabrielka u KV), ale bez auta jsme tak jako tak namydlení. No uvidíme. Zkouším vymyslet, jak tě navštívit, ale zatím nemám nikoho k sobě, na túru:o)
Gravatar

hliněný drak: v neslužebním mobilu nemám...

hliněný drak: v neslužebním mobilu nemám kredit a ani ho tam nehodlám kupovat, mailovou adresu jsi nezanechal, takže nemohu reagovat. Fina jsem předala holkám, odjíždím do Praglu.
Gravatar

draace:pokud draka nebudeš chtít,tak ho ...

draace:pokud draka nebudeš chtít,tak ho někomu věnuj,hlavně ho tam nenech,byla by to velká škoda.Nechci se pro něj vracet,mám to daleko.Anonymní je pro to,že anonymní dar nezavazuje.Chtěl jen udělat radost.Pokud se tak nestane je mi líto.
Gravatar

pán Murphy zase tvrdí, že lepšie už bolo...

pán Murphy zase tvrdí, že lepšie už bolo... :oP
Gravatar

hliněný drak: ať sem každý majitel koně ...

hliněný drak: ať sem každý majitel koně vepíše, jaký to je pocit, když se kolem jeho zvířat potulují anonymové. Nikoho z ničeho neobviňuji, ale protože se tyhle případy "tajných návštěv" množí, silně uvažuji, že online zpravodajství o Finovi zruším. Ryze kvůli jeho bezpečnosti.
Gravatar

draace: Bohužel, tohle je stinná stránka...

draace: Bohužel, tohle je stinná stránka. Taky bych nebyla veselá z toho, že se mi kolem zvířat pohybují cizí lidé, jenže ono se tomu jaksi nevyhneš, zvláště, když koník je stále venku prakticky bez dozoru. A navíc je to taková mediální hvězda. Anonymní návštěvy s dárky jsou veskrze pozitivní, otázkou však je, kolik je těch anonymních bez dárků, které můžou i napáchat škody. Je moc hezké, že někdo daruje věc anonymně z toho důvodu, aby obdarovaného vůči sobě nezavázal.
Gravatar

draace:jelikož bych velmi nerad způsobil...

draace:jelikož bych velmi nerad způsobil cokoli neblahého člověku,kterého si vážím pro jeho morální zásady,ta pokud o to máš zájem ta Ti napíšu celý příběh,který mě sem přivedl a pošlu Ti ho na mail.Se všemi idetifikačmími údaji a s údaji umožňujícími ověření.Jsem dislektik a neumím moc psát,tak mi to bude trvat dlouho.Já se nemám zaco stydět,snad jen za vlastní hloupost,ale kdo nedělá chyby?Doufám,že ti budu stát alespoň za přečtení.
Gravatar

Iva: ona věc se má tak, že jízdárnu a vl...

Iva: ona věc se má tak, že jízdárnu a vlastně i stáj máme na veřejném prostranství. Lidé dárečky zanechávají, ať už u vrat nebo je předají, když se jezdí. Ale pastviny nikoliv. Nejsou pod nosem, naopak hůře přístupné, a hlavně tam nejsme jediní s koňmi (tři různé subjekty, cca 20 koní různě po loukách). Najít naše dva znamená po nich SLÍDIT, a to mi prostě z principu vadí. Kdyby byli koně vystaveni u silnice, neřeknu půl slova, ale oni nejsou, je potřeba po nich zapátrat. A pokud někomu činí problém svou návštěvu ohlásit, tak ať na cizí pozemky neleze: tohle chování mě osobně vytáčí k maximální zuřivosti. A divte se mi, že krmit chodím s dobrmanem:o((((
Gravatar

hliněný drak: bývala bych ti vše napsala...

hliněný drak: bývala bych ti vše napsala osobně do mailu, ale jak jsem uvedla výše, žádný kontakt jsi nezanechal. A co se týče Fina s Amíkem - pondělí, středa, pátek jízdárna, dál ani krok. Díky.
Gravatar

draace: Myslím, že lidé slídí, aniž by s...

draace: Myslím, že lidé slídí, aniž by si to nějak uvědomovali. Asi z čiré zvědavosti, zda opravdu existuje to stvoření, o kterém čtou. Jiní z důvodu, aby jej mohli obdarovat. Zlý úmysl v tom není, jak jinak si vysvětlit, že s sebou někdo táhne pytel mrkve. Pro majitele je to naopak stresující, protože mu dochází, že své zvíře není schopen před nehlášenými návštěvníky uhlídat a tedy má o něj pochopitelně stach. Jinak jsem myslela, že ta mrkev byla zanechána ve stáji, tedy na tom veřejném prostranství, jak ty píšeš.
Gravatar

Iva: pytel mrkve byl od jiného dárce:o) ...

Iva: pytel mrkve byl od jiného dárce:o) A byl i správně doručen - ke stáji. Ono vyvléct pytel mrkve až do výběhu, to by byl slušný sportovní výkon:o)))
Gravatar

Ach tak, já to z Finova deníčku pochopil...

Ach tak, já to z Finova deníčku pochopila blbě :-) Myslela jsem, že to bylo všechno ve stáji.
Gravatar

ehm, o zarachu vchodu do výbehov som poč...

ehm, o zarachu vchodu do výbehov som počul, takže vráta stajne sú logická voľba ;o)
Gravatar

draace:tato Tvoje reakce přesně odpovídá...

draace:tato Tvoje reakce přesně odpovídá honu na čarodějnice.Dělá li něco nebo někdo jinak,než co dokážeme pochopit,tak je třeba to zakázat,zrušit nebo projistotu zabít.Kolik lidí i zvířat muselo zahynout pro neochotu naslouchat.Kolik kvůli tomu jěště bude válek?Protože jsem jiný tak mě děti ve škole týraly.Až na střední se našel člověk který se za mě postavil a změnil můj svět k nepoznání.Moje vojna skončila hospitalizací na nervovém oddělení ÚVN Střešovice.Já to chtěl projít,ale hlava to nevydžela.Ani tma,ani pustá místa,ani zvíře mi svévolně nebo pro svou zábavu neublížili.Lidé ano.Neškodím a pokud ublížím tak věšinou omylem,nebo vlastní blbostí.Mám možná jiné hodnoty a uvažuji po jiných liniích.V současné době mám u koní dost dobrých přátel a mé možnosti jsou časově nevyužitelné.Objevil jsem se tu z jiného důvodu.Kdo chce ať se zeptá,alespoň se třeba naučím psát.Jo a ten hliněný drak je můj.
Gravatar

Jo a v ohradách jsem nikdy nebyl,vím,že ...

Jo a v ohradách jsem nikdy nebyl,vím,že k cizím koním se bez svolení majitelů nesmí.Jsem u koní 13 let.Koukat přes propustě se snad smí.A nekrmím.
Gravatar

Iva:děkuji

Iva:děkuji
Gravatar

Jen jsem chtěl napsat, že Hliněného drak...

Jen jsem chtěl napsat, že Hliněného draka alias LOTDa už nějaký čas znám a mohu potvrdit, že to, co píše, je pokud vím pravda. Je to zkrátka člověk, který si z více jina rovnocenných možností, jak něco udělat, vybírá tu zajímavější (což bohužel občas vyvolá nepochopení). Mimochodem, vstup na neohrazený pozemek je samozřejmě legální, o případných cestách na něm ani nemluvě (jako biolog toho často využívám).
Gravatar

L.O.T.D.: vysvětli mi, prosím, jak souvi...

L.O.T.D.: vysvětli mi, prosím, jak souvisí výňatky z tvého života s tím, že mně vadí nezvané návštěvy poblíž našich koní? Ať už jsou tvé úmysly jakékoliv, na jádru věci to přece nic nemění. A diskutovat o tom, proč to cítím tak, jak to cítím, můžeme pouze tehdy, až nějakého koně budeš vlastnit a budeš sdílet totožné emoce jako já. Zakopaný pes je totiž pouze a jen v respektu, nezávisle na tom, jestli tvé úmysly jsou čisté či nikoliv. Chtěla bych tebe vidět v kůži padesátikilové holky, jak najde ve vpusti výběhu cizího chlapa sledujícího jejich koně. Fakt pocit k nezaplacení. Stejně tak super je zjištění, že "anonym" zanechává u ohrady dary (jsem v Praze, takže stále nevyzvednuto). Je hezké, že ty o sobě víš, že zvířeti neublížíš, ale já jaksi nejsem Vševedoucí, abych vždy správně odhadla míru nebezpečí; takže si přestaň hrát na ukřivděného. Z ničeho tě neobviňuji, ale fakt bych ocenila, aby ses už NIKDY bez mého vědomí do inkriminovaných míst nevracel. Děkuji.