Informace o článku
Kdo nikdy nesváděl lítý boj s věcí obecně zvanou PÉCÉ (osobní počítač), nepochopí, jaké stádium šílenství při obdobných činnostech člověku hrozí. Počí...
draacedraace
...denní cint...denní cint
01.06.2005 9:35:0001.06.2005 9:35:00

Kterak jsem dosáhla vysokorychlostního připojení - část I.

Kdo nikdy nesváděl lítý boj s věcí obecně zvanou PÉCÉ (osobní počítač), nepochopí, jaké stádium šílenství při obdobných činnostech člověku hrozí. Počítač je samostatně fungující jednotka, které se nedá hlasitě vyhrožovat, kterou dostupnými prostředky neožulíte, která do sebe nechá bez komentářů mlátit a která se nenechá nijak uplatit či jinak ovlivnit. A v momentě, kdy k němu začnete hlasově promlouvat, je opravdu zle. Jednostranná komunikace s něčím tak složitým, jako je comp, vede zpravidla ke konečné fázi hysterické paranoii, kdy člověka horko těžko přesvědčíte, že ta věc mu to opravdu nedělá schválně. Že chyba je pravděpodobně na straně uživatele.

I já se při spolupráci s počítačem dokážu proměnit ve vzteklou zuřící bestii. V reálu jsem nesmělý a nenápadný introvertní tvoreček, často přehlížený a opomíjený, který potřebuje mít svůj klídek a kterému jeho tichá pozice ve společnosti vyhovuje. De facto mne máloco rozhází. Vyjma počítače...

A tak mám myš otlučenou od zdi, totálně roztřískanou klávesnici, především ENTER je na pokraji rozpadu, a značně prohýbaný plech case. Výrobci počítačů by mohli jako součást vybavení do sortimentu přidávat i tzv. zuřítko, kterým by případný uživatel mohl dle libosti mlátit o zem, házet jej do zdi a v nejvyšším záchvatu si doň i kopnout.

Nejinak tomu bylo i s vynálezem zvaný internet. Po obdržení první faktury se zvýšenou sazbou DPH bylo evidentní, že mne čekají krušné časy. A tak kromě běžných uživatelských strastí přibyly i hysterické scény, kdy se jízdní řád načítal nelidských 10 minut ve špičce, a výsledkem bylo všemi milované SERVER NELZE NAJÍT.

Pro absolutního analfabeta, co se týče techniky, bylo složité vyznat se v nabídkách různých paušálů, resp. prokouknout finty potutelně podvádějících prodejců. A jakmile se mi konečně dostalo paušálního připojení, má radost netrvala dlouho, neboť zlodějská stvůra zvaná Český Telecom veškeré tyto služby podle zlikvidovala.

Pokaždé, když Český Telecom dostane miliardovou pokutu, mám nepopsatelnou radost...uááááh....

Zbývala jediná možnost – vysokorychlostní připojení. Všichni, kdož se zvysoka vysmáli Českému Telecomu, a pořídíli si všelijaké ty kabelovky či bezdrátové cerepetičky, asi budou úžasem bez sebe, proč tak neučiním také... Ale na to je jednoduché vysvětlení: bydlím v místě, v jehož okolí veškeré signály končí. A zajít do složitějších investic odmítám ze dvou důvodů: zaprvé není jisté, jestli zítra jako na potvoru poblíž nepostaví nejmenovaný operátor zesilovač, a zadruhé na to zkrátka a jednoduše nemám.

Všivý Český Telecom bohužel z okna velkým obloukem a s patřičnými ovacemi vyhozen nebyl, a zbývalo najít vhodného operátora ADSL, který by mne finančně nezruinoval, a kterému není třeba se upisovat na několik let spolupráce.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: