Informace o článku
Nepřísluší mi zde rozebírat cizí tragédie, přestože de facto cizí nejsou. Údělem a zřejmě samotným smyslem přátelství je sdílení životů těch druhých, ...
draacedraace
...denní cint...denní cint
10.07.2008 11:41:0010.07.2008 11:41:00

o životě jinak

Nepřísluší mi zde rozebírat cizí tragédie, přestože de facto cizí nejsou. Údělem a zřejmě samotným smyslem přátelství je sdílení životů těch druhých, tudíž není třeba popisovat, jak hluboce mě včerejší zpráva o úmrtí zasáhla. Jsem opuchlá, je mi hrozně, na nic jiného nemyslím a návaly pláče v práci také nic moc (ale pořád lepší nuceně ždímat mozek nad fakturami, než trčet doma a řvát).

Včera se mi jiná kamarádka přiznala, že si až teď uvědomila existenci smrti. Že doposud alternativy nečekaného úmrtí neřešila, že si nic podobného nepřipouštěla. Smrt bohužel k životu patří a je na nás, jak s životem naložíme, přestože spoustu jeho cest přímo ovlivnit nemůžeme. Važme si každé minuty života, protože zítra může být všechno jinak (platí nejen pro napohled otřepané fráze „dávej na sebe pozor“ či „mám tě ráda“), protože nevyřčené mnohdy bolí víc než samotný odchod blízké osoby. Žijme naplno a nešetřeme ničím, co může být k potřebě sobě i druhým hned. Nečekejme na „někdy“, protože i „někdy“ se snadno přehoupne v „nikdy“.

Náplň dnešního příspěvku měla být ryze faktická, o pocitech z bolesti. Ale i přes to bych jej ráda věnovala všem rodinám, které přišly o některého ze svých členů, i jejich přátelům, kteří to s nimi neméně bolestivě sdílí. Buďme silní, je třeba žít dál.

draace

Pro K + M
pro M + M.
Mám Vás ráda.

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Tak nejdřív jsem se tady rozepsala a nap...

Tak nejdřív jsem se tady rozepsala a napsala 1000 znaků o tom, že sice nevím, kdo včera umřel, ale že každá smrt je smutná atd. Pak jsem si uvědomila, že je zbytečné to psát, protože to přece ví každý nejlíp sám...a všechno jsem zase smazala. Teď bych chtěla říct snad jen jedno: smrt nemusí být konec.. a každý ať si to přebere jak chce..
Gravatar

a zase je to o ...lásce :))) ...nevěřim...

a zase je to o ...lásce :))) ...nevěřim že: kde se vzal tu se vzal život :))) ...a to mi dává klid :))) k čemu by jinak bylo mít někoho rád když bychom tak jako tak jednou všechno ztratili :)
Gravatar

DÍKY

DÍKY
Gravatar

UPŘÍMNOU SOUSTRAST.BOLESTÍ ŽIVOT ZAČÍNÁ ...

UPŘÍMNOU SOUSTRAST.BOLESTÍ ŽIVOT ZAČÍNÁ I KONČÍ.KAŽDÝ JEDNOU O NĚKOHO VZÁCNÉHO PŘÍJDE A PAK SMUTNĚ PROPLOUVÁ ŽIVOTEM DOKUD SE ČLOVĚKU LÁSKA NEUSADÍ V KOUTKU SRDCE A PAK ČEKÁ NA NOVÝ ŽIVOT A PŘEMÝŠLÍ CO A JAK DO NOVÉHO ŽIVOTA.PROTO SI UŽÍVEJTE ŽIVOTA PLNÝMI DOUŠKY A NAPLNO.SMUTKEM SE NEMÁ CENU STÁLE ZAHALOVAT,JELIKOŽ ŽIVOT PLYNE DÁL A V SRDCI TEN ČI TA ČI ONO NIKDY NEZMIZÍ, JEN LIDÉ KOLEM SEBE ČLOVĚK PAK POZNÁ KDO A CO JE VLASTNĚ ZAČ.PA.I.
Gravatar

Přeji, ať se smutek ze ztráty blízkého č...

Přeji, ať se smutek ze ztráty blízkého člověka brzy zahojí.
Gravatar

Podle všeho to ted vypadá že muj známej ...

Podle všeho to ted vypadá že muj známej vysekal na bajku... moc sem ho neznal přeš chat, ale byla s nim prdel... balili sme spolu srandy jednu babu :D ted mi volala ta kamarádka co sme balili ze ... co dodat... a to jsem ho neznal nijak dlouho...