Informace o článku
„Já s žádným strašidlem na prkna nepolezu,“ popadl ji Pete, a Aneta byla odvlečena, oblečena a nalíčena, od jakési profesionální slečny. Mezi dveřmi s...
draacedraace
...denní cint...denní cint
07.07.2003 23:54:0007.07.2003 23:54:00

kapitola 50 (část III)

„Já s žádným strašidlem na prkna nepolezu,“ popadl ji Pete, a Aneta byla odvlečena, oblečena a nalíčena, od jakési profesionální slečny. Mezi dveřmi stál i Rick a hýkal nadšením.
„Ještěrko, jestli tohle fakt uděláš, máš u mně také litr. A ještě tě přede všemi políbím,“ kasal se, načež Aneta pravila hrobovým hlasem:“Tak si protřep peněženku, lišáku. A umyj si hubu, já žádnou splašenou zebru pusinkovat nehodlám.“
„Kdyby vás viděla Rose, vy nehodní hoši!“ konstatoval optimisticky Dalí, jemuž jakýsi dobrák namaloval rtěnkou na zadek dvě srdíčka.
„Přihodila by si taky, matka pluku. Normálně,“ zamumlal si pod fousy Pete, který kolem Anety skákal jako osobní služebníček, a přestože většinu práce odvedla maskérka, vzal si nakonec Anetu do parády on sám.
Aneta byla jeho chováním a přístupem silně zmatená, protože Pete nikdy předtím neudělal více než dva pohyby za minutu. Tedy pokud se zrovna nerval. Ale že by uměl natolik bravurně zacházet se šminkami a hřebenem...
„Jdi s tím čoudem někam, do pr...... práce, třeba!“ vztekala už se Aneta, protože ji kmitající vlk několikrát málem spálil. To musí úplně u všeho hulit, kretén?
„Flašku, rychle!“ natahoval se Pete. „Žádné střízlivění, volavko! Teď už se z ničeho nevykroutíš.“
Jasně, přesně tohle Anetka potřebuje slyšet. Opakujte stále dokola...
Tak se naše Aneta posilnila, několikrát a velice důkladně, a poté se na sebe se zalíbením podívala. No kočka! Kde sakra vyhrabali prádlo a šaty na její velikost?
„Dva litry, že ti ji náš kudrnáček ukradne z jeviště. Přímo pod nosem!“ zdůraznil Dalí Peteovi do obličeje, a hned se otočil k Anetě:“Deset litrů do banku, když se malým hochem ukrást nenecháš.“
Tak takhle se uzavírají sázky!
Anetě šla hlava kolem z faktu, kolik peněz by to hodilo, jenomže prakticky vzato, hlava jí šla kolem i z tisíce dalších důvodů.
„Přihazuji pět litrů, pro Nikitu!“ ozval se i Dick, a Aneta si teprve teď počínala uvědomovat, že jde o něco víc než o obyčejnou srandu. Dost možná to na ní bylo vidět, protože Pete ji bafnul a odnášel pryč:“Neposlouchej je, volavko. Soustřeď se jenom na sebe. A na mě!“
Což bylo mimochodem s blížící se hudbou a křikem diváků těžší a těžší.
„Jak jsme na tom?“ přeptal se Pete a Anetě lahvinku raději sebral, nic se nemá přehánět.
„Malý hoch si povídá se slečnou, kterou jsi mu nastrčil, a Číňan končí svlíkačku. Právě si sbírá svršky,“ zahlásil poctivě Dick.
Vida, jakou má Pete dokonalou výzvědnou službu.
„Kdyby blondýna selhala, něco vymyslete. Prostě tam hafana podržte, klidně za koule. A my jdeme,“ hrnul se Pete na jeviště, přestože Aneta usilovně doufala, že ještě počkají. Třeba půjdou až po dalším čísle, jenomže Pete byl opačného názoru:“Zbytečně by ses nervovala. Koukej mazat.“
„Zlom vaz, Nikito!“ popřál jí zdviženým palcem její drahý Mefisto, a Aneta viděla, že svá slova myslí upřímně. Za zády již měla kompletní Společenstvo, jež hltalo každý její krok. Uteče anebo neuteče z akce, volavka Nikita?
A jakmile Aneta poslušně vcupitala za Peteem na pódium, rozběhli se o překot do hlediště, divže si nepolámali nohy. Fakt povzbuzující.
Tak a teď se ukaž, Anetko, co v tobě doopravdy dřímá, jestli anděl nebo ďábel. Představení může začít!

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: