Informace o článku
Pátek odpoledne, před koncem pracovní doby. Na stole poslední zbytky papírů, což působí pozitivně… Jenom mít lepší náladu, by bodlo. Zítra závody v Dě...
draacedraace
...denní cint...denní cint
04.07.2008 15:18:0004.07.2008 15:18:00

Jestli mě paměť nešálí ...

Pátek odpoledne, před koncem pracovní doby. Na stole poslední zbytky papírů, což působí pozitivně… Jenom mít lepší náladu, by bodlo. Zítra závody v Děpoltovicích, a my stále ještě nemáme dopravu. Takže vopruz, a vopruz to bude nejspíš i doma, při pohledu na kopec nevyžehleného prádla, smradlavý příbytek myší a hromadu VHS se žlutým papírkem SURNÉ. Co je horší? Dělat něco, do čeho se mi nechce nebo radši nic nedělat, a být pak ještě víc otrávená, že jsem neudělala vůbec nic? Zapeklitý oříšek.

Zvoní telefon. Skryté číslo; na druhé straně bratr Koumák Dan. Že prý jestli bych si nevzpomněla na název jedné písničky 80. let a hned mi notuje melodii. Dusím v sobě smích: tohle je skutečný páteční fór měsíce. Já a vzpomenout si na anglický název něčeho z 80. let ? Fakt směšné. Ne že bych na hitech 80. let nefrčela, ale v dané době jsem měřila sotva půl metru a rádio se ladilo manuálně, aniž by zobrazovalo interpreta a skladbu. Koumák však nepřestává v popisu, prý že tancující sbor v bílé barvě… Okamžitě mám nutkání oponovat, protože videoclipy jsem pravidelně sledovala pouze v období let 94-96 (než zakódovali MTV), takže osmdesátky fakt najeté nemám, to bych musela v Lucerna Music Bar trávit každý víkend.

Nicméně ta zmínka o bílém sboru za zpěvákem… Mozkovými závity cosi problikává a paměť počíná zuřivě šrotovat. Tedy ne že by to bylo podobné s tím, co se na mě line z mobilu… i když svým způsobem trošku jo. Ale zcela určitě žádná osmdesátá léta: tohle jsme vařili i ze zmíněného MTV. Ale kruci ten název… Tohle jsem přece pouštívala jako úvod na diskotékách, protože ten song měl působivý „rozjezd“, který nutil lidi rozpažit a hlaholit dřív, než vlezli na parket. Interpret byl… uhm… Dream nebo tak nějak; ale psal se s pomlčkou po prvním písmeni. Docela pohledný týpek. No jestli se mi teď nekouří z hlavy… Právě jsem překonala sama sebe: konečně úžasný pocit, v pátek odpoledne.

Hlava už šrotuje refrén, aby vypíchla i název hitu. Can only get betteeeeeeer… Šup s tím do vyhledávače: aha, na začátku chybí „things“. Společnými silami se s Koumákem dopídíme výsledku a během minuty ze sluchátka vyřvává kýžený letní hit. No není to nádhera, týmová spolupráce?

draace

Fonetické úpravy se tahle nahrávka dočkala také.
Místo slova „betteeeer“ jsme halekaly „perón“.
Takže asi vlaky – vděčné to téma:o)

.


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: