Informace o článku
Tak už jsou pouze tři. Nedávnou tragédii jsem v blogu již zmínila, ale pro jistotu připomenu: jedna z bílých myšek (a vůbec bych se nedivila, kdyby se...
draacedraace
život se zvířatyživot se zvířaty
22.03.2008 20:43:0022.03.2008 20:43:00

pozdrav z domácího myšína

Tak už jsou pouze tři. Nedávnou tragédii jsem v blogu již zmínila, ale pro jistotu připomenu: jedna z bílých myšek (a vůbec bych se nedivila, kdyby se jednalo o tu samou, která mi „v komoře“ bohémsky pobíhala předtím) vzala roha a tentokrát jsem si s pastičkou neškrtla. No zřejmě jsem to nestihla (škrtnout si s pastičkou), protože nebohou myšičku jsem objevila teprve až v tuhém a poněkud hranatém stavu (vytvarovanou dle dveří, které ji rozmáčkly). Tím se počet šestice mladých snížil na pět.

Osky.FBI (vítězka tipovací soutěže, kolik mladých se narodí) konečně dodala jména, takže prckové už mají své osobní nálepky. Pravdou je, že Osky.FBI se pravidla „vše od písmene E, když matka byla Emo“, dvakrát nedržela, ale sami uzříte, že výběr jmen probíhal dle zcela jiných kritérií, kde se písmeno „E“ vyskytlo pouze jednou.

Takže: Emma, Kyrill, Kirsten, Katrina a Tsunami. Tématicky naprosto vystižné, protože torzo myší rodinky je nespoutaná a nezkrotná divočina. Otevřít terárko znamená si koledovat…

A novinky? Tsunami, nejkrásnější myška (černá se světlým koncem ocásku a tlapek), již bydlí u kamarádky v rodině, kam jsem ji umístila naprosto nejradši. Varovala jsem je, že ochočování bude poněkud… složitější…, ale prý se jim občas zadaří zahlédnout z ní i víc, než pouze bílou špičku ocásku.

Kyrilla si odneslo dítě, kterému umřel potkan Karel. Podobnost jmen čistě náhodná? Každopádně „menšího Karla“ prý maminka povolí, tak snad jim neuteče dřív, než si „zvykne“. Pro mě ovšem o významnou starost méně, protože bez bratra již zbytku skupinky nehrozí neplánované mateřství.

Tedy za předpokladu, že se opravdu jedná o sestřičky:o)

draace
A smrdí dál a smrdí víc…(myši, nikoliv draace.)
Už aby bylo jaro. A šup ven do myšína!


Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

...úsměvné čtení...jen jsem nepochopila,...

...úsměvné čtení...jen jsem nepochopila, jestli chováš myši pro zábavu, na kšeft, nebo jako krmení pro hada?