Informace o článku
Poslední kousek mé srpnové vzpomínačky. A musím uznat, že tahat sebou bloček a zapisovat, bylo chvályhodné, protože jsem sama překvapená, co všechno se dělo:-)
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
04.08.2007 22:19:0004.08.2007 22:19:00

Přesně před deseti lety... opět (část IV.)


...a domů !!!...

     K ránu se objevil... (hádejte:o)...
     Policajt! (překvapení).
     Šťouchal do mé nohy a pár minut na mě mluvil, takže jsem si nakonec sluchátka sundala a snažila jsem se mu vysvětlit, že já "Ich spreche nicht Deutsch", a že "Ich verstehe nicht", takže jsme na sebe hezkých pár minut mluvili navzájem. Samozřejmě bez valného výsledku. Jestli to vůbec byl Němec... A musela jsem probudit chudáka Denisu, aby mu anglicky vysvětlila, že mu stejně vůbec nic nerozumíme, a poté jsme se zdekovali.

      Plánovala jsem ještě koupit časák DooDoo, ale samozřejmě už ho neměli. Tohle shánění všeho na poslední chvíli se mi málem stalo osudným, protože jsme se navzájem nemohli najít a vlak už byl připravený k odjezdu. Kripls již sbalení se rozloučili a mířili na perón, zatímco nám věčně někdo chyběl. Denisa vyrazila hledat zbytek party, jenomže se minuli, takže postrádaní jedinci dorazili, ale pro změnu chyběla Denisa. Vlak už urgovali hlášením "ukončete nástup", takže jsme popadli veškerá zavazadla a společnými silami jsme je vlekli k nástupišti, byť bez Denisy. Nevěřila jsem, že to stihneme, ale pro tentokrát nám štěstí přálo. Denise docvaklo, která bije a všichni jsme se u vlaku šťastně sešli a hekticky se vydrápali do vagónu označeného nenápadným kusem krabicového kartónu, na kterém bylo kostrbatě napsáno PRAGUE. Hurá!

     Během jízdy vlakem jsem přehodnotila význam výrazu "štěstí", protože zážitek z této cesty se plnohodnotně vyrovnal způsobu cestování v Číně, kdy obyvatelé přežívají díky plenám a ochotě vydržet a přežít všechno, jen aby dosáhli cíle. Náš spoj nesl označení "mezinárodní linka Paříž - Praha", ale na každé štaci přišla souprava o několik vagónů. Z původního spoje českou hranici přejely pouze vagóny tři, což je totožný počet jako na lince Plzeň - Žatec, pouze s rozdílem, že linkou Plzeň - Žatec zcela určitě necestuje padesátičlenná korejská výprava. Zbytek cestujících tvořili Jacko-fanoušci plus několik turistů, kteří si marně lámali hlavu, co má znamenat ta hromada triček s Jacksonem plus početná kolona východních pasažérů.

     Dokud nás na chodbě přelézal pouze průvodčí, dalo se věčné uhýbání vydržet, ale drážďanský nálet Korejců už trpělivě snášet nešel. Chaoticky se cpali sem a tam, než jim konečně došlo, že se na chodbách tísníme opravdu proto, že nikde v kupíčku není volné ani JEDNO místo, a když už si to konečně ujasnili, tak jeden z nich trpěl intezivní potřebou svou skupin nonstop kontrolovat. Lezl z jednoho kupé do druhého, my se museli zvedat a sedat a zvedat a sedat... Opravdu nikde nebyl kousek prostoru, kam by se člověk úspěšně zašil, a přítomnost tohoto exota nám notně zvyšovala hladinu adrenalinu v krvi.

     Němečtí vlak-zaměstnanci nám odmítali podat jakékoliv vysvětlení, vyjma upozornění, že okna otvírat nesmíme. To nám jako zvenku hrozila smrt zastřelením, že se nesmělo větrat? Kodrcali jsme se hodinu od hodiny v nehorázném puchu, už dlouho předlouho jsem nespala na vrstvě batohů, jako uprchlík. A v každé stanici se trapně opakoval týž horor: korejská panika, vystupování lidí, korejská panika, nastupování lidí, korejská panika. Cestování z nás pomalu vytvářelo rasisty a doslova to svádělo k tvorbě reklam "zastřel si svého Korejce!" Jenomže čím?:o)

     V Ústí květáci vystoupili, zamávali jsme si a mně se podařilo urvat místo po Standovi, přestože jsem musela odolat nátlaku hned dvou Korejců. No co? Stejně by se dva na jednu sedačku nevešli. Do Prahy jsme dorazili kolem poledne a poslední Michalova akce vyšla naprázdno, necvaknutou vlakovou jízdenku mu opravdu proplatit (jakože návratka:o) nechtěli.

     Co dodat? Měla jsem jet domů, ale nejela jsem domů. Přespáním u Šiminy mi bylo prozrazeno, že Couďák je ve Vidhosticích a že se tam stará o hospodářství, protože rodina jejího přítele odcestovala do Anglie na svatbu sestřenky. A jelikož tam měli kobylku, nedalo Coudině práci mě nalákat. Přehodila jsem image z fanouška na vidláka a hurá do vlaku... Vždyť to říkám, prostě nejlepší prázdniny ze všech.

     A cestou samozřejmě spřádání plánu, protože Michael měl do Německa ještě jednou zavítat. Kodrcat se do Slovinska fakt ani omylem:o)

ze zápisků roku 1997
draace

 

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: