Informace o článku
Kdo je vlastně Michael Jackson?
draacedraace
...with M. JACKSON...with M. JACKSON
08.02.2007 0:07:0008.02.2007 0:07:00

o mně a Králi popu: část II.

pár slov o Králi Popu

     Kdo je Michael Jackson?
     Na tuhle otázku většina lidí odpoví "ten co rád malé chlapečky". Vzato do detailu, sedí to jako prd*l na hrnci, protože on opravdu rád malé chlapce, ale bohužel ne způsobem, jakým je prezentován. Jeho náklonnost k dětem nemá s pedofilií pranic společného.

     Vysvětlení lze najít ve faktech týkajících se Michaelova dětství. Michael Jackson vyrůstal v 3+1 s rodiči a 8 sourozenci. Od šesti let zpíval, od osmi vystupoval a od jeho deseti let byl světovou hvězdou, takže kluk prostě nic jiného než "škola-zpívání-spát" neznal. Otec despota je tvrdě péroval, žádné flákání, žádné hraní si, žádní kamarádi: jen dřina, dřina a dřina. A co lze čekat od člověka, který si nikdy hrát nestihnul, protože odmala makal v showbusinessu?

      Jednoduchá odpověď: že si zatraceně rád odpočine ve společnosti dětí. Dětem je totiž fuk, kolik prachů má Král popu na kontě, a především - s dětmi si lze hrát. A vyblbnout a vydovádět se, super relax a zároveň náhražka za dětství, které Michael musel obětovat slávě.

      Michael si své dětství nahrazuje megalomansky. Postavil si zábavní park a na ranč si zve těžce nemocné a duševně postižené děti, baví je a nabízí jim prožít krásné časy v místě, kde není problém realizovat většinu dětských snů. Právě s dětmi Michael utíká před osudem workaholica, a protože kluci více kamarádí s kluky, tak mi nepřijde divné, že ve vodních bitkách a jiných klukovinách dává přednost malým chlapcům.

      Nepříjemnosti se objeví v době, kdy děti začnou dospívat. Patnáctiletý dacan se vozit na kolotočích nebude, protože ho začnou zajímat zcela jiné věci, jako každého dospívajícího člověk. Bohužel tohle už jaksi nebaví Michaela, který chce s dětmi blbnout, takže návštěvy puberťáka na ranči postupně skončí.

      A kdo pocítí ztrátu privilegií?
     Ano, chlapcovi rodiče, a jsme u jádra pudla. Jedinou cestou, kterak z Jacksona ještě "něco málo" vycucat, je zažalovat ho za zneužívání dětí. Vzato fakticky: kolik "bohatých" rodičů si na ztrátu "přízně" Michaela Jacksona stěžovalo? Žádný.
     Kolik zchudlých anebo jinak finančně postižených? Ano, přesně ti, kteří jej zažalovali za zneužívání.

     Takhle totiž vypadá vděk v praxi! Už žádné drahé dárky, výlety, pozornosti pro našeho synka? Fajn, tohle si vypiješ. Tohle Ti neprojde..." Vydírání, žaloba a dál to jistě znáte.

      Osobně se divím, že k první obžalobě došlo až během Dangerous tour (r.1993). Že nikoho nenapadlo zneužít jeho neskrývanou lásku k dětem již dříve. A ještě víc se divím, že Michaleovi nepřijde divné veřejně sdělovat, že děcka s ním spí v jednom pokoji a občas i v jedné posteli. (I přes fakt, že do zmiňované postele se vejde deset dětí, protože před ní je zabudované luxusní kino, na které se nejlíp čučí z pozice ležmo.)

      Michael Jackson bohužel věří v dobro a v duševní čistotu. Ano, my fanoušci nepochybujeme, že on by se nikdy žádného zvěrstva na dítěti nedopustil, ale vysvětlovat právě tohle světu na základě zkreslených fakt, to je sebevražda. Navíc situace jako taková nemá logiku: kdyby skutečně děti zneužíval, musel by být padlý na hlavu, aby to vykládal v televizi, a pokud by byl padlý na hlavu, tak už by dávno seděl v ústavu. Dalším faktem, který opravdu nechápu, jsou rodiče rádoby-zneužívaných dětí. Být to můj potomek a někdo mu takhle ublížit, tak odmítnu jakékoliv pokusy o mimosoudní vyrovnání a udělám všechno proto, aby hajzl šel za své činy pykat! Jenže američtí rodiče zřejmě mají jiné priority. Několik miliónů dolarů utrpení dítěte přece snadno vyléčí...

      Poslední soudní řízení sice zprostilo Michaela veškerých obvinění, neboť se prokázalo, že postižený hoch si vymýšlí a zbytek všech těch sraček okolo případu byly pokusy lidí lačných po penězích; ale z Michaela se mezitím stala duševní troska. Ztratil víru ve spravedlnost a v dobro, a bohužel ztratil i své image laskavého a mírumilovného člověka, který by mouše neublížil. Kdysi jím chvástající se Amerika se k němu obrátila zády a já osobně nepochybuji o tom, že kdyby Michael nebyl otcem, ze zoufalosti by si vzal život. Jeho děti ho drží naživu, a pokud se Král popu někdy pokusí o comeback, tak ne kvůli sobě, nýbrž a pouze kvůli nim, aby jim mohl zabezpečit co nejlepší život. Chrání je před médii, před zkaženým světem a před svým vlastním stínem navždy pronásledované pohaslé hvězdy.

      A že Michael vypadá jako strašidlo? To naštěstí není trestné. Navíc není sám, na koho se ve skoropadesáti letech nedá dívat. Jinak nevěřte všemu, co bulvár píše. Michaelova bílá kůže je defekt způsobený neléčitelnou kožní chorobou vitiligo; proto MJ nosí deštník (ochrana před přímým slunečním světlem), proto mívá tuny make-upu, proto používá rtěnky. Ono mu jaksi nic jiného nezbývá, protože nemá skoro žádný pigment (je průhledný jako mrtvola). Nejednou jsem si ho prohlédla z bezprostřední blízkosti a spousta pigmentových skvrn nepřikryl ani ten make-up. Co se týče plastik, má předělaný spodek brady a dvakrát upravený nos: sice ne moc povedeně, ale kdo v USA dneska nemá plastiku?

      Ono by občas stačilo se nad výlevy bulváru zamyslet. Tvrdit, že Král popu si dává předělat ksicht, aby byl podobný Dianě Ross, která je černá jako bota, a zároveň udávat, že si poctivě vyběluje kůži, aby nebyl negr, to si "lehce" protiřečí. A tyhle žvásty se netýkají pouze Michaela Jacksona. Vydělávat na hlouposti lidí, kteří uvěří čemukoliv, je právě živnou půdou bulvárů, takže všechny jejich osvědčené novinky berte s rezervou.

      A já si jdu pustit cover Billie Jean, bo to je nářez.

draace
Bad & Dangerous & Wacko

Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku:
Gravatar

Díky za doplnění informací, nerad někomu...

Díky za doplnění informací, nerad někomu křivdím ;o)