Informace o článku
Tři ESA(SerraFin, Scyris a Sixteen) Z hlediska koňomilce letošek patřil mezi excelentní roky. Turf ovládli Scyris a Sixteen (k mé radosti se mi podaři...
draacedraace
o koních a lidecho koních a lidech
31.12.2007 19:12:0031.12.2007 19:12:00

ŠIMLOIDNÍ ROK


Tři ESA
(SerraFin, Scyris a Sixteen)

Z hlediska koňomilce letošek patřil mezi excelentní roky. Turf ovládli Scyris a Sixteen (k mé radosti se mi podařilo oběma popřát osobně:o)

O Scyrisovi se zde zmiňuji celkem často: letos šest startů, tudíž šest vítězství ve významných jedničkových dostizích a momentálně série osmi vítězství v řadě (krok od rekordu De Roberta). Hřebec zraje jako víno, běhat bude i příští rok a nezbývá než držet palce, aby mu výkonnost vydržela; osmiletý kůň je v nejvyšších kategoriích rovinových dostihů raritou.

Sixteen letos startovala pětkrát. Počáteční starty nijak nenaznačovaly její skutečný potenciál, teprve až lehkým vítězstvím v srpnové kvalifikaci dokázala, že na start nejtěžšího překážkového dostihu kontinentu právem patří. Moc jsem si přála, aby právě ona vyhrála Velkou Pardubickou: první zvítězivší bílá klisna v historii dostihu. Velice dobře si pamatuji, jak ji dvouletou přivezli na Mlýnce, a její deklasování soupeřů ve Velké Pardubické patřilo mezi momenty, u kterých stálo za to si pořádně a od srdce poplakat. Co poplakat: bulet jako želva (Pelenor hadr:o)

A poslední eSo: kůň můj. S tím „S“ ve jméně nekecám, hřebeček po narození vyfasoval jméno SIVEN (matka Seraphina, a paní, která ho odchovala, ho dodnes oslovuje „Sivča“). Kůň můj letos potěšil, a nejen mě. Kromě solidních výsledků v parkurech mě na konci sezóny zdárně protáhl zkouškami k získání licence, a na kolbištích předvedl mnohem víc, než bylo očekáváno. Ale co hlavně: bez zdravotních problémů.

Závěrečné moudro draacete? Nebude. Kéž je rok 2008 pokračovatelem roku 2007.

Daja Swito
Šimloidní proti své vůli.
eSoidní však ryze dobrovolně:o)


Nefalšovaná silvestrovská fotka:o)
Titulek:
Text komentáře:
Vaše jméno:
Váš e-mail: (nebude zveřejněn)

WWW stránka:
Opište text z obrázku: